Συναγερμός στο Μαξίμου για τα κρούσματα στην κλινική – Μητσοτάκης: Ενημερώνει τη Βουλή στις 30 Απριλίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Μητσοτάκης: Ενημερώνει τη Βουλή στις 30 Απριλίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού
Κρίσιμες οι τηλεδιασκέψεις Μητσοτάκη με τους στενούς του συνεργάτες και τον Βασίλη Κικίλια

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί το κυβερνητικό επιτελείο ύστερα από όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι. Μάλιστα υπάρχουν πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια όσο και με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό συντάκτη του Open TV και του Έθνους Σπύρο Μουρελάτο πριν από την απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Σωτήρη Τσιόδρα για να έχει συνολικότερη εικόνα της κατάστασης.

Πάντως από τα μέχρις στιγμής δεδομένα δεν ανατρέπεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, καθώς όλα όσα συνέβησαν στο Περιστέρι συμπίπτουν με την ημερομηνία εξόδου από τα μέτρα. Παράλληλα, εδώ και αρκετή ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, καθώς συζητούν για το πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία.

Πολύ κρίσιμες είναι οι τηλεδιασκέψεις τόσο με τον Βασίλη Κικίλια όσο και με τους στενούς του συνεργάτες. Βασική επιδίωξη του Μαξίμου είναι από τις 11 Μαΐου μέχρι και τον Ιούνιο να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης.

 

Μητσοτάκης: Ενημερώνει τη Βουλή στις 30 Απριλίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας

Την επόμενη Πέμπτη 30 Απριλίου θα διεξαχθεί, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συζήτηση στην Ολομέλεια, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής (ανακοινώσεις-δηλώσεις της κυβέρνησης ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας), για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης λόγω κορονοϊού στη χώρα.

Όπως είχε προαναγγείλει στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για όλη την οικονομική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και αντιμετώπισης της επιδημίας.

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για τη συγκρότηση κοινής θέσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.

«Σήμερα ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με έξι ακόμα πολιτικούς αρχηγούς κρατών, προερχόμενους από όλες τις ηπείρους, οι οποίες είχαν τις καλύτερες επιδόσεις για την Covid-19. Επτά χώρες είναι με τις καλύτερες επιδόσεις. Αντί αυτό να μας κάνει να συσπειρωνόμαστε, μας κάνει αντιθέτως να καταλήγουμε σε αυτού του τύπου τη μισαλλοδοξία που ακούσαμε σήμερα», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.