Συναγερμός στο Μαξίμου από τις μυστικές δημοσκοπήσεις! — Μήνυμα σε Μητσοτάκη η αλλαγή στάσης από Ανδρουλάκη: Ζήτησε ξαφνικά πρόωρες εκλογές

Συναγερμός στο Μαξίμου από τις μυστικές δημοσκοπήσεις!

Η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει συρρικνωθεί στο μόλις 4% – Αγωνία για τους υπουργούς και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Η κοινωνική δυσφορία που πηγάζει από τον καλπασμό της ακρίβειας, σε συνδυασμό με τις δυναμικές συγκεντρώσεις των εργαζομένων την Πρωτομαγιά, αναβαθμίζει τον συναγερμό στο Μαξίμου. Βουλευτές της Ν.Δ. έχουν μεταφέρει στην κυβέρνηση το αρνητικό κλίμα που αντίκρισαν στις εκλογικές περιφέρειές τους και αξιώνουν την άμεση λήψη αντισταθμιστικών μέτρων έναντι των ανατιμήσεων «προτού η κατάσταση τεθεί εκτός ελέγχου».

Εις γνώσιν της κυβέρνησης έχουν περιέλθει δημοσκοπήσεις που δείχνουν συρρίκνωση της διαφοράς -στη ζώνη του 4%- με τον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου. Η αγωνία, μάλιστα, των υπουργών που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού και των βουλευτών διογκώνεται. Σύμφωνα με υπολογισμούς, η γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καταγράψει 30-35 απώλειες στην κάλπη της απλής αναλογικής αν η Ν.Δ. δεν υπερβεί τα σημερινά δημοσκοπικά της ποσοστά.

Υπενθυμίζεται ότι, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, ο Κ. Μητσοτάκης φέρεται να είπε προς τους υπουργούς ότι μπορεί να τους απαλλάξει από τα καθήκοντά τους ώστε να αφοσιωθούν αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ορισμένων βουλευτών της Ν.Δ., ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παραδεχθεί τις χαμηλές επιδόσεις στην παραγωγή του κυβερνητικού έργου, επιρρίπτοντας όμως τις σχετικές ευθύνες στους υπουργούς.

Όπως αναφέρουν δε με αιχμηρή διάθεση, «οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη διέρρεαν επί πολλές εβδομάδες τα εκλογικά σενάρια, με αποτέλεσμα υπουργοί και βουλευτές να προτάξουν το θέμα της πολιτικής τους επιβίωσης». Θυμίζουν, τέλος, ότι η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να θέσει σε εγρήγορση το στελεχιακό δυναμικό της Ν.Δ. -σε πρόσφατες προσυνεδριακές εκδηλώσεις- τροφοδότησε τη σχετική συζήτηση.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιχειρούν να αποκλιμακώσουν την κοινωνική δυσαρέσκεια από την έκρηξη της αισχροκέρδειας με υποσχέσεις περί άμεσης παρέμβασης στην αγορά ενέργειας. Χθες, ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε ότι πολύ σύντομα ο κόσμος θα δει πολύ μικρότερους λογαριασμούς από αυτούς που πληρώνει το τελευταίο διάστημα. Ως προς το περιεχόμενο της παρέμβασης, το ισχυρότερο σενάριο παραμένει εκείνο της επιβολής πλαφόν στη χονδρική αγορά του ρεύματος, με παράλληλη κρατική επιδότηση των παρόχων για να καλύψουν τη ζημιά τους.

Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές, όμως, που επιμένουν στην αναγκαιότητα της φορολόγησης των υπερκερδών στον χώρο της ενέργειας. Οι γαλάζιες αντιφάσεις, πάντως, σχετικά με την τιμή του ρεύματος αποτυπώνουν τον κυβερνητικό πανικό. Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι είναι απάτη του ΣΥΡΙΖΑ η άποψη ότι έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, καθώς είμαστε στον μέσο όρο. Ταυτόχρονα όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υποσχόταν ότι οι πολίτες δεν πρόκειται να δουν στο μέλλον φουσκωμένους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα…

Οι ανακοινώσεις των εθνικών μέτρων, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αναμένονται πριν την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ στις 15 Μαΐου. Κομματικά στελέχη σημειώνουν, άλλωστε, ότι ενδεχομένως ο κ. Μητσοτάκης να προσπαθήσει να επισκιάσει την είδηση της επανεκλογής του Αλ. Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από τα μέλη του κόμματος. Θα έχει προηγηθεί ήδη η ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο της Ν.Δ. -που ξεκινά την Παρασκευή- και θα στοχεύει στην ανύψωση του ηθικού των στελεχών και της γαλάζιας βάσης. Επικοινωνιακές προσδοκίες έχουν επενδυθεί και στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν καθώς και στην πρωθυπουργική ομιλία στο Κογκρέσο.

 

Μήνυμα σε Μητσοτάκη η αλλαγή στάσης από Ανδρουλάκη: Ζήτησε ξαφνικά πρόωρες εκλογές

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Ανδρουλάκης «Αν ήταν να κάνουμε εκλογές μόνο για βουλευτές, ας εξέλεγε αρχηγό η ΚΟ» - iefimerida.gr

“Θεωρώ απαράδεκτο αυτή η κυβέρνηση που έχει κατεβάσει τα μολύβιοα εδώ και μήνες να θέλει να διαχειριστεί τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, που είναι η τελευταία ευκαιρία για τον τόπο. Θεωρώ ότι πρέπει να τα διαχειριοστεί μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση”

Μήνυμα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η αλλαγή στάσης και η προσχώρηση στο αίτημα για πρόωρες εκλογές από τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη σε συνέντευξή του στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, καθώς τονίζει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδυνατεί να διαχειριστεί τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει βρεθεί η χώρα.

Ο πρόεδρος της παράταξης σε συνέντευξή του στο OPEN πριν από τρεις μήνες, είχε δηλώσει ότι πως θα ήταν ανεύθυνο και αναξιόπιστο το αίτημα για εκλογές ενώ ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊό καθημερινά ήταν τριψήφιος.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε στο OPEN η Κάτια Φωτιάδου, η ύφεση της πανδημίας του κορονοϊού που συνοδεύεται με την άρση των μέτρων που ισχύει από την Πρωτομαγιά, αλλά και η ασφυκτική πίεση που βιώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις αυξήσεις στην ενέργεια, φαίνεται πως οδηγούν τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ σε αίτημα για πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Ανδρουλάκης ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας πως οι υπουργοί της έχουν πλέον κατεβάσει τα μολύβια, με μοναδικό υπεύθυνο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, διασαφηνίζει ότι δεν επιθυμεί να μπει σε πολιτικά παιχνίδια και να ζητεί συνεχώς προσφυγή στις κάλπες.

Σε κάθε περίπτωση η Χαριλάου Τρικούπη επικεντρώνεται στο 3ο συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί 20 – 22 Μαΐου, αλλά και στην εσωκομματική διαδικασία της προσεχούς Κυριακής για την ανάδειξη των Συνέδρων, των τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών, αλλά και για το όνομα του κόμματος.

Όπως μετέδωσε στο OPEN, η Κάτια Φωτιάδου, τα δύο επικρατέστερα ονόματα για το κόμμα, που φαίνεται πως έχουν ευρεία αποδοχή στους ψηφοφόρους της παράταξης είναι τα εξής:

  • ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη ή
  • ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής