Συναγερμός στο Καζάν: Τουλάχιστον εννέα νεκροί μετά από πυροβολισμούς και έκρηξη σε σχολείο –

Συναγερμός στο Καζάν: Τουλάχιστον εννέα νεκροί μετά από πυροβολισμούς και έκρηξη σε σχολείο

Εννέα νεκροί και τέσσερις τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την επίθεση που φέρεται να εξαπέλυσαν δύο άτομα σε σχολείο της πόλης Καζάν της κεντρικής Ρωσίας, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι πρώρες πληροφορίες ανέφεραν πως ένας δάσκαλος και έξι μαθητές έχασαν τη ζωή τους. Αργότερα ωστόσο αναθεωρήθηκε προς τα πάνω ο απολογισμός των νεκρών, στους 9.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο δράστες οι οποίοι άνοιξαν πυρ και ένας εξ΄αυτών, ένας 17χρονος φέρεται να έχει συλληφθεί.

Στο σημείο βρίσκονται περίπου 20 ασθενοφόρα καθώς και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ το σχολείο έχει εκκενωθεί.

Αμερικανικά πυρά κατά ιρανικών σκαφών στα Στενά του Ορμούζ

Αμερικανικό περιπολικό σκάφος έριξε περίπου 30 προειδοποιητικές βολές για να αποτρέψει προσέγγιση 13 σκαφών των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράνστα Στενά του Ορμούζ, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ο εκπρόσωπος του ΠενταγώνουΤζον Κίρμπι, δήλωσε ότι τα προειδοποιητικά πυρά ρίχθηκαν όταν τα ιρανικά ταχύπλοα σκάφη έφτασαν σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από έξι αμερικανικά πολεμικά σκάφη, μεταξύ των οποίων και το καταδρομικό Monterey, που συνοδεύουν το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Georgia.

Έπειτα από τον δεύτερο γύρο πυρών προειδοποιητικών πυρών από την πλευρά του αμερικανικού περιπολικού πλοίου, τα 13 ιρανικά σκάφη απομακρύνθηκαν.

Μία ημέρα νωρίτερα το Monterey ανέκοψε στην Αραβική Θάλασσα την πορεία ενός μικρού ξύλινου σκάφους που μετέφερε όπλα με προορισμό, όπως εκτιμάται την Υεμένη, όπου το Ιράν υποστηρίζει τους αντάρτες Χούθι.

Τον Απρίλιο αμερικανικό πολεμικό πλοίο είχε ανοίξει και πάλι πυρ ενάντια σε τρία σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης, τα οποία είχαν επίσης πλησιάσει επικίνδυνα σε αμερικανικό περιπολικό σκάφος στον Περσικό Κόλπο.

«Δυστυχώς η παρενόχληση από το Ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης δεν είναι καινούργιο φαινόμενο», δήλωσε ο Κίρμπι.

«Είναι επικίνδυνο και μη επαγγελματικό. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει θύματα και να οδηγήσει σε λάθος κινήσεις στην περιοχή» σχολίασε για να καταλήξει ότι «αυτό δεν εξυπηρετεί κανενός τα συμφέροντα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*