Συνάντηση Τσίπρα, Ζάεφ στη Βουλή (Video) – Ζάεφ: «Ο Τσίπρας θα είναι φίλος μου για πάντα» 

Στη Βουλή βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο και το γεύμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Ζάεφ βρίσκεται στο Κοινοβούλιο προκειμένου να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας πέρασε το κατώφλι του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λίγο μετά τις 19:30, με το χαμόγελο του να διαγράφεται πίσω από τη μάσκα.

Ως γνωστόν, η Συμφωνία των Πρεσπών αποτέλεσε μία σκληρή πολιτική δοκιμασία και για τους δύο πολιτικούς, όντας η αιτία για να σφυρηλατηθεί μία ισχυρή φιλία.

Δείτε το βίντεο:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που σε βλέπω στην Αθήνα ως επανεκλεγέντα πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας» τόνισε κατά την υποδοχή ο κ. Τσίπρας. «Είμαι επίσης χαρούμενος που η χώρα μου συνεχίζει να υποστηρίζει τη χώρα σου και τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα ως αντιπολίτευση ήταν εναντίον της. Σήμερα όχι μόνο τη σέβεται αλλά δίνει και μάχες για τη Συμφωνία των Πρεσπών» σχολίασε με νόημα, με τον Ζ. Ζάεφ να επισημαίνει πως «αυτή είναι η πραγματική επιτυχία».

«Εκπληρώνω το όνειρό μου» σημείωσε ο κ. Ζάεφ, τονίζοντας πως μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει έρθει στην Αθήνα «για να συζητήσουμε για δουλειές, συνεργασία και οικονομία».

Άγγελος Προβολισιάνος

Ζάεφ αποκλειστικά στο Documentonews.gr: «Ο Τσίπρας θα είναι φίλος μου για πάντα» 

Αποκλειστικές δηλώσεις στο documentonews.gr παραχώρησε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας μετά τη λήξη της συνάντησης που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

«Θεωρείτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σύμμαχο της χώρας σας;» ήταν το πρώτο ερώτημα, με τον Ζόραν Ζάεφ να απαντά: «Φυσικά, (ο Κυριάκος Μητσοτάκης) συνεχίζει να εργάζεται με τη Βόρεια Μακεδονία για να βελτιώσει τις οικονομικές σχέσεις, για καλύτερες δουλειές. Στείλαμε σήμερα αυτό το μήνυμα μαζί μέσω των συναντήσεών μας και ελπίζω ότι η φιλία ανάμεσα στην Βόρεια Μακεδονία και την Ελλάδα θα συνεχιστεί».

Στο ερώτημα αν η Συμφωνία των Πρεσπών δικαιώθηκε με το πέρας του χρόνου, τόνισε: «Το πιστεύω πολύ. Τώρα πια είναι γεγονός. Το κύριο μήνυμα της επίσκεψής μου είναι ότι το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα. Δηλαδή, να επισκεφτώ την Αθήνα, να μιλήσω για δουλειές και συνεργασίες. Όλα αυτά θα ήταν φαντασία χωρίς τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί φίλο του τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη και με ένα πλατύ χαμόγελο: «Μέχρι το τέλος της ζωής μου».

Δείτε το βίντεο: