Συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ: Ποιοι αποφάσισαν για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Με μοναδικό αντικείμενο  τα εθνικά θέματα έγινε χθες στην  Κουμουνδούρου  πολύωρη συνεδρίαση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ . Στην σύσκεψη αυτή εκτός από τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Αλέξη Τσίπρα πήραν μέρος ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Βαγγέλης Αποστολάκης, ο Βαγγέλης Καλπαδάκης και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε στην σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό , ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να  επαναλάβει τη  πρόταση του για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, δεδομένου ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και πολύπλοκη.

Με δεμένο ότι στην Κουμουνδούρου έχουν την άποψη ότι « ο Πρωθυπουργός ικανοποίησε όλα ανεξαιρέτως τα αιτήματα των ΗΠΑ χωρίς να αποκομίσει τίποτα απολύτως για τα εθνικά μας συμφέροντα – σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο όξυνσης της έντασης-   ούτε καν  μισή αναφορά του Προέδρου Τραμπ κατά της Τουρκίας και των κλιμακούμενων προκλητικών και παράνομων ενεργειών της »,ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να κινηθεί πάνω σε αυτή την λογική.

Θα επαναλάβει στον πρωθυπουργό ότι κακώς  κατέθεσε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της διμερούς αμυντικής μας συνεργασίας σε τέσσερις εγκαταστάσεις πριν από το ταξίδι στις ΗΠΑ ενώ θα επισημάνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έπρεπε να  δηλώσει  ευθαρσώς ότι υποστηρίζει τις ενέργειες των ΗΠΑ σε σχέση με την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού στο Ιράκ, αποτελώντας τον μόνο Ευρωπαίο ηγέτη που έχει κάνει τέτοια κίνηση.