Συνάντηση Μητσοτάκη, Πούτιν: «Κλείδωσε» το ραντεβού στη Μόσχα — Βενιζέλος: «Διστακτικά, αβέβαια και αντιφατικά τα νέα μέτρα

Συνάντηση Μητσοτάκη - Πούτιν: «Κλείδωσε» το ραντεβού στη Μόσχα

Αρχές Δεκεμβρίου το τετ α τετ των δύο ηγετών στη Ρωσία – Κυριάκος Μητσοτάκης και Βλάντιμιρ Πούτιν δίνουν ραντεβού στο Κρεμλίνο.

«Κλείδωσε», σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μόσχα.

Επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 8η Δεκεμβρίου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος πρόεδρος είχαν συνομιλήσει τελευταία φορά τον περασμένο Αύγουστο, κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στη Χώρα μας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τότε να ζητά τη βοήθεια της Ρωσίας για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων.

Τότε ο «τσάρος», αφού δέχτηκε να στείλει βοήθεια στην Ελλάδα, κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Μόσχα για επίσημη επίσκεψη, με το Μαξίμου να δεσμεύεται πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του 2021.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στις 8 Δεκεμβρίου στη ρωσική πρωτεύουσα.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις και συνεργασίες, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με δεδομένη την επιθετικότητα και τις αναθεωρητικές βλέψεις της Τουρκίας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου και φυσικά του τουρισμού.

 

Βενιζέλος: «Διστακτικά, αβέβαια και αντιφατικά τα νέα μέτρα – Αδιανόητο αυτό που έγινε με την εκκλησία»

«Διστακτικά, αβέβαια και αντιφατικά», χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τα πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά σχολίασε και τα μέτρα για τις εκκλησίες λέγοντας πως «είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη με την Εκκλησία, είναι αδιανόητο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να είναι πιο αυστηρή στις συστάσεις από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις».

Ο κ. Βενιζέλος στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit 2021 εξαπέλυσε σκληρή κριτική – για ακόμα μία φορά – στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας. «Πέρυσι τέτοια εποχή είχα κάνει μία δημόσια παρέμβαση, ακριβώς επειδή η Θεσσαλονίκη είχε τετραπλάσια κρούσματα από την Αττική, και θεωρούσα αδιανόητο να μη λαμβάνονται εντατικότερα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη ενόψει των συνθηκών. Φέτος συμβαίνει πάλι το ίδιο, με βάση τα πληθυσμιακά δεδομένα τα κρούσματα της Θεσσαλονίκης είναι τετραπλάσια πάλι»

«Βεβαίως εξαγγέλθηκαν χθες κάποια πρόσθετα μέτρα. Μέτρα διστακτικά, αβέβαια και αντιφατικά», συνέχισε και πρόσθεσε: «Όλοι μιλούν για μία πανδημία των ανεμβολίαστων, αλλά η πανδημία αυτή, λόγω της ανευθυνότητας, του δισταγμού, της φοβίας, της έλλειψης γνώσης αυτών που συγκροτούν την περίπλοκη ομάδα των ανεμβολίαστων έχει επιπτώσεις και στους εμβολιασμένους. Όταν λέμε ότι πρόκειται για πανδημία ανεμβολίαστων κάνουμε μία αγωνιώδη έκκληση προς τους ανεμβολίαστους να καταλάβουν τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται και την ευθύνη που έχουν ως μέλη της κοινωνίας. Αλλά στέλνουμε λάθος μήνυμα στους εμβολιασμένους πως είναι ασφαλείς, ενώ δεν είναι, μόνο δια του εμβολίου. Και, βεβαίως, είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη με την Εκκλησία. Είναι αδιανόητο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να είναι πιο αυστηρή στις συστάσεις από ότι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις. Το επιχείρημα ότι η λατρεία είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα δεν οδηγεί πουθενά. Όλα είναι συνταγματικά δικαιώματα».