Συγκλονίζει η Μαρία Καβογιάννη: «Μια γυναίκα με αγκάλιασε στον δρόμο και άρχισε να κλαίει, τότε κατάλαβα»

Συγκλονίζει η συνέντευξη που παραχώρησε η Μαρία Καβογιάννη – Τι είπε για τις σκηνές ενδοοικογενειακής βίας και τις αντιδράσεις μετά την προβολή τους

Συγκλονίζει η συνέντευξη που παραχώρησε η Μαρία Καβογιάννη στο περιοδικό Madame Figaro και στον δημοσιογράφο Αντώνη Κυριαζάνο για τον δραματικό ρόλο της Μαρίας, που δέχεται ενδοοικογενειακή βία από τον σύζυγό της, αλλά και για τις εξαιρετικά σκληρές σκηνές που γύρισαν στο πλαίσιο της σειράς.

Ο δραματικός ρόλος χρειάζεται άλλη προετοιμασία;

Η σωστή προετοιμασία είναι ο κοινός παρονομαστής για να ερμηνεύσεις κάθε ρόλο. Θεωρώ την κωμωδία πιο δύσκολη υπόθεση επειδή αυτό που θα σε κάνει να γελάσεις πρέπει να είναι αυθόρμητο και αβίαστο, χωρίς επιτήδευση. Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, χρειάζεται να αισθάνεσαι απόλυτα αυτό που καλείσαι να ερμηνεύσεις – δεν μπορείς να το προσεγγίσεις μηχανικά ή μόνο εξωτερικά.

Και στα δύο, βέβαια, χρειάζεσαι βοήθεια από τους συνεργάτες σου. Το καλό σενάριο, οι καλοί ηθοποιοί, ο καλός σκηνοθέτης, όλα αυτά σε κάνουν να νιώθεις καλά και σε βοηθάνε να ερμηνεύσεις τον ρόλο σου, είτε πρόκειται για κωμωδία είτε για δράμα.

Η σειρά Maestro συζητήθηκε πολύ και για τις σκηνές ωμής βίας. Πόσο δύσκολο είναι να γυριστεί μια τέτοια σκηνή;

Η δυσκολία τους, τουλάχιστον για μένα, είναι ότι αυτό που εγώ το ζω ως μέρος του γυρίσματος υπάρχουν γυναίκες που το ζουν ως πραγματικότητα. Ο πόνος σου είναι ότι κάποιοι αυτό το ζουν στ’ αλήθεια. Πονάνε στ’ αλήθεια. Και αυτό σου δημιουργεί μια κραυγή πόνου. Παρόλο που εγώ δεν το έχω υποστεί ποτέ, ξέρω και ξέρουμε όλοι ότι συμβαίνει και μάλιστα παντού γύρω μας.

Όταν στο Maestro ο πατέρας δέρνει τον γιο και τη μάνα, ξέρεις ότι αυτή η σκηνή κάπου συμβαίνει στ’ αλήθεια. Παράλληλα, την ώρα του γυρίσματος είναι έτσι οι ηθοποιοί, η σκηνοθεσία, οι φωτισμοί, ακόμη και ο χώρος, που σε υποβάλλουν και σε κάνουν να το ζεις στ’ αλήθεια.

Θεωρείς ότι αυτές οι σκηνές κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο πάνω στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας περισσότερο απ’ ό,τι τα δελτία ειδήσεων;

Ναι, πιστεύω ότι με τη μυθοπλασία ο θεατής βλέπει καθαρά το γεγονός και, επειδή το συνδέει και με άλλα γεγονότα μέσα στην αφήγηση, επηρεάζεται και ευαισθητοποιείται περισσότερο. Το διαπιστώνω και από αυτά που γράφονται για τις σκηνές αυτές, πράγματα πολύ ουσιαστικά και συναισθηματικά φορτισμένα.

Το έζησα και όταν μια γυναίκα με αγκάλιασε μέσα στον δρόμο και άρχισε να κλαίει – ή, μάλλον, αρχίσαμε να κλαίμε και οι δύο. Είναι κρίμα να ενώνονται οι άνθρωποι σ’ αυτά και όχι στη χαρά.

Maestro: Δείτε την ανατριχιαστική σκηνή ξυλοδαρμού με την Μαρία Καβογιάννη

Η σκηνή του ξυλοδαρμού με την Μαρία Καβογιάννη είχε προκαλέσει σοκ.

Oι τηλεθεατές είχαν παρακολουθήσει ακόμα μία συνταρακτική σκηνή ενδοοικογενειακής βίας, με τον τηλεοπτικό σύζυγο της Μαρίας, Γιάννη Τσορτέκη, να στρέφεται για ακόμα μία φορά εναντίον του γιου τους και της ίδιας. Ιδιαίτερα υψηλή ήταν για ακόμα μια φορά η τηλεθέαση της σειράς με το κοντέρ να γράφει 29,7% στο νεανικό κοινό.

Τι συνέβη στη σκηνή βίας

Ο Χαράλαμπος έχοντας ενημερωθεί για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του γιου του και την σχέση του με τον Αντώνη, ξεσπά εναντίον του, ξυλοκοπώντας τον άγρια με τη μητέρα του, Μαρία, να μπαίνει μπροστά προκειμένου να προστατέψει τον γιο της.

Μάταια όμως, καθώς ο Χαράλαμπος, γεμάτος οργή, συνεχίζει να χτυπά σύζυγο και γιο σε μια σκηνή που προκάλεσε ανατριχίλα για τους τηλεθεατές του Mega.

Ο Ορέστης, τον οποίο υποδύεται ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έσπευσε από τους πρώτους να βοηθήσει τον Αντώνη προκειμένου να μεταφέρουν μαζί τον τραυματία Σπύρο στο νοσοκομείο.

Μαρία Καβογιάννη
Μαρία Καβογιάννη

καβογιαννη

Η Μαρία Καβογιάννη μιλά για τη σκηνή του ξυλοδαρμού

Η Μαρία Καβογιάννη μίλησε στη Δανάη Μπάρκα για την σκληρή σκηνή του ξυλοδαρμού που είδαμε στο δεύτερο επεισόδιο του «Maestro».

«Τη στιγμή που γίνεται είναι μία στιγμή πάρα πολύ συναισθηματική και πρέπει να πατήσεις ένα κουμπί μετά, γιατί είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει να υπάρχει αυτό μέσα σου», σχολίασε αρχικά. «Φυσικά φέρνω βιώματα στους ρόλους μου. Ειδικά σ’ αυτή τη σκηνή που κάναμε με τον Χριστόφορο φέρνω βιώματα αυτών των γυναικών που το έχουν υποστεί αυτό».

«Αν δεν ήταν η αποτύπωση έτσι αυτών των σκηνών… η προσφορά μας είναι πολύ πιο λίγη απ’ ότι του Χριστόφορου. Αυτός ο θόρυβος της αλυσίδας και ότι αυτό το πράγμα συμβαίνει στην αλήθεια μπορεί να σε κάνει πραγματικά να νιώσεις αυτόν τον τεράστιο πόνο που νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι», συμπλήρωσε η Μαρία Καβογιάννη για τη σκηνή του ξυλοδαρμού στο «Maestro».

«Υπήρξαν γυναίκες που μου έστειλαν μήνυμα ή με πλησίασαν μετά από αυτήν τη σκηνή και υπήρξαν άνθρωποι που έγραψαν κάποια πράγματα κι αυτό είναι ακόμα πιο τραγικό και μένεις άφωνη. Εσύ απλώς το παριστάνεις… Απλώς εύχομαι όλες αυτές οι σκηνές βίας που ζήσαμε εμείς προσποιούμενοι τη βία να ήταν πραγματικά ψεύτικες και να μην το βιώνει κανείς…».