Στόλτενμπεργκ: «Σημαντική για ολόκληρο το ΝΑΤΟ» η Τουρκία — Ο Ορμπάν κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Αποκαλυπτικές, για μια ακόμα φορά είναι οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, για τα ελληνοτουρκικά, αποδεικνύοντας ποιοι..

Αποκαλυπτικές, για μια ακόμα φορά είναι οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, για τα ελληνοτουρκικά, αποδεικνύοντας ποιοι είναι οι… περιβόητοι «σύμμαχοι», για τους οποίους είναι περήφανη η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου συνολικά.

Ο Στόλτενμπεργκ λίγες ώρες μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν και λίγες μέρες μετά την πτήση μαχητικών αεροσκαφών της Τουρκίας μόλις 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη, δεν έχασε την ευκαιρία να χαρακτηρίσει την Τουρκία χώρα «σημαντική για ολόκληρο το ΝΑΤΟ».

Ο Στόλτενμπεργκ, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, αναφέρθηκε στις θέσεις της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Υποστήριξε ότι «κανένας άλλος σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν έχει υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία».

«Αναγνωρίζω επίσης τη σημασία της αντιμετώπισης των ανησυχιών που έχει εγείρει η Τουρκία», συμπλήρωσε. Χαρακτήρισε την Αγκυρα ένα «σημαντικό σύμμαχο» με «ρόλο – κλειδί» στη μάχη κατά του «Ισλαμικού Κράτους» και έχει μια «στρατηγική γεωγραφική θέση», η οποία «είναι σημαντική για ολόκληρο το ΝΑΤΟ».

Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια χρονική στιγμή για τα ελληνοτουρκικά η «αγία» ΕΕ πήρε… θέση για τα ελληνοτουρκικά: «Ελπίζουμε ότι το θετικό κλίμα θα επανέλθει»!

 

Ο Ορμπάν κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας κήρυξε από αύριο Τετάρτη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο..

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας κήρυξε από αύριο Τετάρτη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, ισχυριζόμενος ότι το υπουργικό του συμβούλιο χρειάζεται «περιθώριο ελιγμών» για να ανταποκριθεί γρήγορα στις προκλήσεις.

Η έγκριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση του Ορμπάν να κυβερνά με διατάγματα. «Ο κόσμος είναι στο χείλος μιας οικονομικής κρίσης», είπε, προσθέτοντας πως η κυβέρνησή του «χρειάζεται χώρο για ελιγμούς ώστε να δράσει γρήγορα».

Ο Ορμπάν, ο οποίος κέρδισε τέταρτη συνεχή θητεία στις εκλογές της 3ης Απριλίου, έχει χρησιμοποιήσει το έκτακτο αυτό μέτρο στο παρελθόν, μια φορά λόγω της μεταναστευτικής κρίσης και αργότερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19.

Νωρίτερα σήμερα, δόθηκε στη δημοσιότητα μια επιστολή του Ούγγρου πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην οποία δήλωσε πως οι προτεινόμενες νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του εμπάργκο πετρελαίου, δεν θα πρέπει να τεθούν προς συζήτηση στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα.