Στρατιωτικοί και ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας σε κύκλωμα με ψεύτικα rapid tests

Μετά την αποκάλυψη για εμπλοκή ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας και στρατιωτικών στο κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών, η υπόθεση παίρνει άλλες διαστάσεις

Ένα διοικητής περιφερειακού τμήματος της ΑΔ Αλεξανδρούπολης , πέντε στρατιωτικοί και τρεις πολίτες συμπεριλαμβάνονται στους συλληφθέντες για την υπόθεση των πλαστών τεστ στον κεντρικό Έβρο.

Πιο συγκεκριμένα, τα εννέα άτομα που συνελήφθησαν είναι ένας διοικητής περιφερειακού τμήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, πέντε στρατιωτικοί και τρεις πολίτες, μεταξύ αυτών μάλιστα και ένας φαρμακοποιός, που όπως φαίνεται, χορηγούσε τα πλαστά πιστοποιητικά.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή καθώς εμπλέκεται και ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην εισαγγελία Ορεστιάδας.

Η δουλειά του παράνομου κυκλώματος ήταν να πλαστά rapid tests τα οποία δηλώνονταν στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ ως αρνητικά. Οι αρχές εντόπισαν το κύκλωμα όταν, έπειτα από καταγγείες αντιλήφθηκαν ότι ο φαρμακοποιός δήλωνε τα αποτελέσματα ακόμα και ώρες που το φαρμακείο ήταν κλειστό.

Πηγή: Evrosonline.gr