Στο τραπέζι οι πρόωρες εκλογές. Ποιοι τις επιδιώκουν και ποιοι αντιδρούν — Κορονοϊός: Πάνω από 50 θάνατοι την ημέρα

Στο τραπέζι οι πρόωρες εκλογές – Ποιοι τις επιδιώκουν και ποιοι αντιδρούν

Δεν είναι λίγοι αυτοί που προεξοφλούν ότι με κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει δεκάρα τσακιστή στην Ελλάδα, άρα τα πλάνα αλλάζουν άρδην.

Στην οικογένεια Μητσοτάκη είναι γνωστό πως ορισμένες αποφάσεις γενικότερου ενδιαφέροντος λαμβάνονται όχι μόνο από τον αρχηγό, αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο και τα υπόλοιπα μέλη.

Στη σημερινή πολύ δύσκολη και επικίνδυνη συγκυρία για το σύστημα Μητσοτάκη, σύμφωνα με τον ιστότοπο newsbreak, το οικογενειακό κονκλάβιο αντιτίθεται στις πρόωρες εκλογές, θέμα που όπως φαίνεται έπεσε στο τραπέζι.

Είναι  η εξέλιξη με το ταμείο ανάκαμψης, που εξαιτίας της απουσίας προόδου στο κράτος δικαίου δεν θα εκταμιεύσει κονδύλια,  φαίνεται να είναι η θρυαλλίδα που ενδέχεται να οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή στο μέγαρο Μαξίμου διεξάγεται πραγματικός πόλεμος, αναφορικά με την πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών γεγονός που μέχρι πρότινος «απαγόρευαν» ρητά ισχυρά συμφέροντα, που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς είχαν να λαμβάνουν από το ταμείο ανάκαμψης και δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτούν να μπουν σε περιπέτειες με ενδεχόμενες συγκυβερνήσεις.

Τώρα όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προεξοφλούν ότι με κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει δεκάρα τσακιστή στην Ελλάδα, άρα τα πλάνα αλλάζουν άρδην.

Υπάρχουν όμως ισχυρές αντιδράσεις, ενδοοικογενειακού χαρακτήρα που ξορκίζουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ειδικά με το κλίμα που επικρατεί. Θεωρείται πλέον βέβαιο ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά από τις επόμενες εκλογές δεν θα έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και νομοτελειακά το σύστημα Μητσοτάκη θα καταρρεύσει ακόμα κι αν η Ν.Δ. έρθει πρώτη σε ψήφους. Κάτι τέτοιο, πολλά μέλη της οικογένειας δεν υπάρχει περίπτωση να το δεχτούν γι’ αυτό και πιέζουν τον Κυριάκο να εξαντλήσει μέχρι και την τελευταία ημέρα και να αποκρούσει τις πιέσεις των «ισχυρών» να προσφύγει στις κάλπες.

Σε εκείνους που πιέζουν για πρόωρες εκλογές συμπεριλαμβάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑΠ-Σ, ό οποίος εδώ και καιρό ζητά επίμονα την προσφυγή στις κάλπες και όπου μάλιστα θεωρούν πολύ πιθανό στην παρούσα συγκυρία να έχουμε πρόωρες εκλογές, θέμα που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συζητηθεί στην Πολιτική Γραμματεία.

 

Κορονοϊός: Πάνω από 50 θάνατοι την ημέραΚορονοϊός: Πάνω από 50 θάνατοι την ημέρα

Κορονοϊός: Συνολικά 122.230 κρούσματα κατέγραψε ο ΕΟΔΥ την εβδομάδα από 25 Ιουλίου έως και 31 Ιουλίου και 355 θανάτους, που σημαίνει ότι οι θάνατοι είναι περισσότεροι από 50 την ημέρα. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 138 ασθενείς.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 122.230 κρούσματα COVID-19 (11.716 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού: -11% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 20% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 4.474.616 εκ των οποίων 51.8% γυναίκες.

Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 2.558 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 365, -9% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 2.219 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 317, 2% εβδομαδιαία μεταβολή). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 138 (65.2% άνδρες) με διάμεση ηλικία 69 έτη και το 92.8% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 355 θάνατοι ασθενών COVID-19 (34 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: 21% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 31.377 θάνατοι, με το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».