Στο Ευρωκοινοβούλιο προσελήφθη ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη εύχεται στον πατέρα του για τα γενέθλιά  του:... | Ελλάδα Ειδήσεις

Στις Βρυξέλλες και το Ευρωκοινοβούλιο φαίνεται πως έχει βρει εργασία ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος.

Στο Ευρωκοινοβούλιο προσελήφθη ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Documento και των δημοσιογράφων, Αντώνη Ρηγόπουλου και Αγγελου Προβολισιάνου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει προσληφθεί από τον Ισπανό ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του ΕΛΚ, Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ η αρχική του πρόσληψη έγινε με την ιδιότητα του ασκούμενου στη θέση του διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού τον Σεπτέμβριο του 2021, τέσσερις μήνες μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας.

Επιπλέον με βάση όσα ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ αναφέρει μιλώντας στο Documento, «εν αναμονή της αναχώρησης ενός από τα μέλη της ομάδας, που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαΐου 2022, και λόγω της εξαιρετικής του απόδοσης κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμαστικής περιόδου, του προτάθηκε να συνεχίσει να εργάζεται ως διαπιστευμένος κοινοβουλευτικός βοηθός.

Ο μισθός σε αυτή τη θέση κυμαίνεται από 1.680 ευρώ έως και 7.740 ανάλογα με την εμπειρία και τα προσόντα, Με βάση σύμφωνα τις δηλώσεις του Πονς, ο γιος του πρωθυπουργού βρίσκεται στην 1η βαθμίδα, τη χαμηλότερη για διαπιστευμένο βοηθό στο ΕΚ.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, δηλώνει μεταξύ άλλων «πολύ περήφανος που έχω τον Κωνσταντίνο ως έναν από τους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς βοηθούς μου. Όχι μόνο λόγω του ακαδημαϊκού του υποβάθρου και των ικανοτήτων του αλλά και επειδή είναι ένας ταλαντούχος νέος».

Στο ερώτημα εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεσολάβησε για να προσλάβει τον γιο του ο Ισπανός ευρωβουλευτής απάντησε μονολεκτικά: «Όχι».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*