Στοχοποιώντας τη Δημοκρατία… Δημήτρης Τερζής

Στοχοποιώντας τη Δημοκρατία

Το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αλλεργία απέναντι σε κάθε κοινωνική διεκδίκηση και διαμαρτυρία είναι κάτι το αδιαμφισβήτητο. Πριν καν ξεσπάσει η πανδημία και αρχίσουν οι κοινωνικοί περιορισμοί, είχε ήδη ανοίξει η συζήτηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων με το αφήγημα της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης και της κοινωνίας. Η πανδημία τής πρόσφερε την αφορμή που ζητούσε ώστε να προσθέσει και τον υγειονομικό μανδύα στις προθέσεις της.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ένα προς ένα τα κυβερνητικά στελέχη εδώ και μήνες εφευρίσκουν απίθανες δικαιολογίες προκειμένου να υποβαθμίσουν το επιχείρημα του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή προτιμούν να μη λένε κουβέντα για τα δεκάδες κρούσματα που λειτούργησαν ως «ντόμινο» σε εργοστάσια και χώρους εργασίας με πολύ κόσμο.

Αντιθέτως είναι πάντα έτοιμοι να καταδικάσουν κάθε συγκέντρωση -σε ανοιχτό χώρο και με μάσκες- που αντιτίθεται σε κάποιον κυβερνητικό σχεδιασμό. Την αρχή είχε κάνει αν θυμάμαι καλά ο Αδωνις Γεωργιάδης την ημέρα που ανακοινώθηκε η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή.

Ετσι και χθες, το συλλαλητήριο για τον νόμο-έκτρωμα της κ. Κεραμέως είναι το επόμενο κεφάλαιο στο γελοίο πλέον αφήγημα της κυβέρνησης ότι «ο ιός κολλάει μόνο στις συγκεντρώσεις». Ενίοτε βέβαια κολλάει και σε μεγάλες γιορτές, όπως π.χ. του Αγίου Δημητρίου, αλλά εκεί η κυβέρνηση ψελλίζει κάποιες δικαιολογίες, πετάει κι ένα φευγαλέο «-ώμην» -σαν του Κώστα Βουτσά στην παλιά κωμωδία- ο πρωθυπουργός και όλα επανέρχονται στην κανονικότητα του δεξιού οράματος.

Η κυβέρνηση δυστυχώς συνεχίζει το ίδιο blame game στοχοποιώντας όχι την αντιπολίτευση ή την κοινωνία, αλλά την ίδια τη Δημοκρατία. Κι αυτό μόνο άσχημα αποτελέσματα μπορεί να έχει.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και πανωφόρια