Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Συμεών Κεδίκογλου – Ηλιόπουλος: Εξυπηρέτηση στα ιδιωτικά κολέγια το κόψιμο 25.000 μαθητών

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Συμεών Κεδίκογλου

Επικυρώθηκε η ένταξη του Συμεών Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά από συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από σήμερα ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Έυβοιας, Συμεών Κεδίκογλου. Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ νέος πολιτικός (γεννήθηκε το 1973) ανακοίνωσε συστράτευσή του στην αξιωματική αντιπολίτευση επισφράγισε συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες την πρωτοβουλία για την ένταξή του στον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ο ίδιος και έγινε στην βάση της αντίθεσής του στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Όπως σημειώνει  στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “καθώς η πανδημία θα υποχωρεί, θα αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο το πρόσωπο της διαχρονικής δεξιάς: η έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς, ο πελατειασμός, η ανάλγητη πολιτική εναντίων των πολλών αδύναμων και υπέρ λίγων ισχυρών. Απέναντι στέκονται όσοι αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικοί πολίτες: από την αριστερά έως και το κέντρο,  τους ενώνει η κοινή διαδρομή αγώνων για κοινωνική δικαιοσύνη”.

Ο Συμεών Κεδίκογλου δηλώνει πως  “παραμερίζοντας επιμέρους διάφορες πρέπει να ενωθούν και να συμπαραταχθούν ώστε να αποτυπωθεί στις επόμενες εκλογές αυτό που στον τόπο μας ιστορικά αποτελεί κοινωνική πλειοψηφία. Φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας. Υπηρετώντας αυτή την παράταξη όλη μου τη ζωή, έχοντας μια κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομαι χρέος να ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό. Σ αυτήν την πορεία ξανασυναντώ και καλώ παλιούς και νέους φίλους σε ελπιδοφόρους αγώνες”.

Όπως προαναφέραμε ο Σ.Κεδίκογλου προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Σϋμφωνα με όσα αναφέρει ο ιδιος ο Συμεών Κεδίκογλου στο βιογραφικό του “εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής Ν. Ευβοίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον Οκτώβριο του 2009 και επανεκλέγεται στις εκλογές της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου του 2012. Από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014 διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Επίσης ψηφίστηκε αντιπρόεδρος της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και υπήρξε εισηγητής στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Υγείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.Στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Γραμματέας του τομέα υγείας για τα επόμενα 3 χρόνια”.

 

Ηλιόπουλος: Εξυπηρέτηση στα ιδιωτικά κολέγια το κόψιμο 25.000 μαθητών από το δημόσιο πανεπιστήμιο

«Νίκη των χιλιάδων φοιτητών και πανεπιστημιακών που διεκδίκησαν να μην συγκροτηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία, και ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη» χαρακτήρισε το ‘πάγωμα’ του διαγωνισμού για το σώμα ειδικών φρουρών στα ΑΕΙ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Μιλώντας στον ρ/στ Alpha Radio 98,9 FM άσκησε έντονη κριτική στις πολιτικές επιλογές της ΝΔ για την εκπαίδευση: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ‘κόβει’ 25.000 μαθητές που δίνουν πανελλαδικές από το δικαίωμα εισαγωγής τους στο δημόσιο πανεπιστήμιο, για να έχουν  πελατεία τα ιδιωτικά κολέγια. Και μάλιστα, για πρώτη φορά αλλάζουν οι όροι εισαγωγής στην τριτοβάθμια εν μέσω σχολικού έτους, και δη σε χρονιά πανδημίας». Τόνισε, δε, πως το «να κόβονται χιλιάδες μαθητές, για να πάνε τελικά στα ιδιωτικά κολέγια και στη συνέχεια να τους αναγνωρίσουν και το πτυχίο ισότιμα με το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ξεκάθαρα ζήτημα εξυπηρέτησης συμφερόντων της ιδιωτικής εκπαίδευσης -και όχι ποιότητας της εκπαίδευσης».

«Οι πολιτικές της ΝΔ δυστυχώς μας απομακρύνουν από το ευρωπαϊκό πλαίσιο και μας φέρνουν πιο κοντά στην Τουρκία του Ερντογάν, γιατί στην Τουρκία θα βρει κάποιος μόνιμη παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια», συνέχισε, επισημαίνοντας πως «κανένα από τα τρία σώματα ειδικών φρουρών, μη εκπαιδευμένων, που έχει θεσμοθετήσει η ΝΔ δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το πραγματικά σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα».

Τέλος, ο Ν. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στις χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι «βρίσκεται σε εκνευρισμό και δεν μπορεί να απευθυνθεί ηγεμονικά στην κοινωνία». «Έτσι, επιλέγει να επιτεθεί στο 36% του λαού που επέλεξε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τη χαρακτηρίζει… σκοτεινό διάλειμμα», είπε.

«Μάλλον ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί οικογενειακό του δικαίωμα την πρωθυπουργία στην πολιτική του παράταξη», δήλωσε σκωπτικά.

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «μείωσε κατά 10 μονάδες την ανεργία, ενώ δημιούργησε το δημοσιονομικό μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ, που τώρα είναι ασπίδα δημοκρατίας για να χαράζει πολιτικές η εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση». «Το να μιλάει για λαϊκισμό και διχαστικό λόγο ο κ. Μητσοτάκης, αυτός που δεν ντράπηκε να σταθεί στο πλευρό της Χρυσής Αυγής κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και να μιλήσει με γλώσσα συνομωσιολογίας στη βουλή. είναι τουλάχιστον θράσος”, κατέληξε, σημειώνοντας πως «είναι δικαίωμα του κ. Μητσοτάκη να υπερασπίζεται την άποψη “βάστα-Σόιμπλε” ακόμα και την στιγμή που ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ήρθε να απολογηθεί για την στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα την περίοδο των μνημονίων».