Στον Γαλατά Χανίων αύριο ο Αλέξης Τσίπρας – Αντιπροσωπεία ΣΥΡΙΖΑ, Νεολαία αποχαιρέτησαν τον Μ. Θεοδωράκη – Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Ο Αλέξης Τσίπρας παρευρέθηκε σήμερα και στην τελετή αποχαιρετισμού που πραγματοποιήθηκε στην Μητρόπολη Αθηνών, συνοδευόμενος από την Μπ. Μπαζιάνα

Στον Γαλατά Χανίων θα μεταβεί αύριο 9 Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, για να παραστεί στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη. 

Ο Αλέξης Τσίπρας παρευρέθηκε σήμερα και στην τελετή αποχαιρετισμού που πραγματοποιήθηκε στην Μητρόπολη Αθηνών, συνοδευόμενος από την Μπ. Μπαζιάνα. Με χειροκρότημα υποδέχτηκε ο κόσμος τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σήμερα το μεσημέρι έξω από την Μητρόπολη.

Αντίθετα, αντιμέτωπος με τις αποδοκιμασίες των πολιτών ήρθε ο Κ. Μητσοτάκης, τόσο κατά την είσοδό του στην Μητρόπολη, όσο και κατά την έξοδο.

 

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρέτησαν τον Μ. Θεοδωράκη

Στην Μητρόπολη παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Α’ Αθήνας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το τελευταίο «αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Α’ Αθήνας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρέτησαν σήμερα το πρωί τον Μ. Θεοδωράκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας αναφέρει: 

«Μέρα Σεπτέμβρη. Σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο διαδίδεται αστραπιαία η είδηση ότι ο Μίκης Θεοδωράκης πέθανε. Μέσα σε λίγα λεπτά οι μελωδίες που αντηχούν σε όλους τους δρόμους από τα ανοιχτά παράθυρα, τα τραγούδια που σιγοψυθιρίζουν οι άνθρωποι στέλνουν το μήνυμα ότι ο Μίκης δεν πέθανε, πέρασε στην αιωνιότητα.

Ο Μίκης της Ρωμιοσύνης και της Οικουμένης θα μείνει για πάντα κοντά μας. Ο Μίκης που έδωσε φωνή στα χρόνια που είχε επιβληθεί η σιωπή, που συνόδευσε μουσικά τους κοινωνικούς αγώνες δεκαετιών για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, που συντρόφευσε με τα τραγούδια του χαρές και λύπες, γλέντια κι εκδρομές, που έβγαλε την ποίηση από τα βιβλία και τη δώρισε στα χείλη των ανθρώπων είναι αιώνιος.

Φεύγει, όπως θέλησε ο ίδιος, σαν κομμουνιστής. Με το έργο του συνυφασμένο με την Αριστερά στο σύνολό της, σαν ένα αόρατο νήμα που συνδέει τους αντάρτες, τους εξόριστους, το δημοκρατικό πάθος, την αντιδικτατορική φλόγα, τις μεταπολιτευτικές προσδοκίες. Με το έργο του συνδεδεμένο με τους αγώνες των κατατρεγμένων όπου γης.

Ο Μίκης φεύγει όπως έζησε. Στην αγκαλιά του πλήθους. Άνθρωποι κάθε ηλικίας έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν. Ανάμεσά τους και αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α’ Αθήνας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που βρέθηκε την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στη Μητρόπολη να πει με λίγα λουλούδια: «Καλό ταξίδι, Μίκη. Με τα τεράστια χέρια σου φτερά πέταξες στην αιωνιότητα. Άξιος και Αθάνατος!».».

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: 

«Αντιπροσωπεία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρέθηκε σήμερα στην Μητρόπολη για να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, το έργο του οποίου σημάδεψε τον πολιτισμό της χώρας. Η πολιτιστική κληρονομιά που άφησε θα παραμείνει ανεξίτηλη, καθώς κατάφερε να εμπνεύσει τους λαϊκούς αγώνες για ελευθερία, δικαιοσύνη και κοινωνική χειραφέτηση.

Η μουσική του ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας λαμβάνοντας παγκόσμια αναγνώριση, φτάνοντας σε κάθε σπίτι. Το έργο του θα συνεχίσει να μας συντροφεύει και θα μας θυμίζει πάντα πως «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή». Αποχαιρετούμε τον παγκόσμιο καλλιτέχνη που αντιστάθηκε και έδινε δύναμη και κουράγιο στον λαό να συνεχίσει να παλεύει.».

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τον πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Heinz Bierbaum – Συζητήθηκαν τα ζητήματα της πανδημίας, οι επικείμενες, κρίσιμες γερμανικές εκλογές, οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Κατά τη συνάντηση, όπως σημειώνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, επιβεβαιώθηκαν, για άλλη μια φορά, οι άρρηκτοι δεσμοί συντροφικότητας με το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ιδρυτικό μέλος, οι κοινοί αγώνες για μια Ευρώπη με κοινωνική δικαιοσύνη, κοινωνικά δικαιώματα για όλους και όλες, και η κοινή πάλη κατά του άγριου νεοφιλελευθερισμού, των κοινωνικών ανισοτήτων, του  εθνικισμού, του ρατσισμού και  του σεξισμού. 

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, έπιπλα και εσωτερικός χώρος

Αντικείμενο της πλούσιας και εποικοδομητικής συζήτησης αποτέλεσαν οι τελευταίες εξελίξεις ευρωπαϊκές εξελίξεις, με επίκεντρο την πανδημία και τις κοινωνικές συνέπειές της, αλλά και την κλιματική κρίση, τις καταστροφικές συνέπειες της οποίας πλήρωσε και πληρώνει η Ευρώπη και ολόκληρος ο πλανήτης.

Έγινε εκτενής αναφορά στις επικείμενες γερμανικές εκλογές, τις επιθέσεις που έχει δεχθεί, το τελευταίο διάστημα, το Die Linke, καθώς και στη σημασία που θα έχει για ολόκληρη την Ευρώπη, ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων στη Γερμανία.
Τέλος, συζητήθηκαν οι δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.

Από τις δύο πλευρές, εκφράστηκε η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο αφγανικό λαό, και ιδιαίτερα στις   γυναίκες, των οποίων, όχι μόνο τα δικαιώματα, αλλά και η ίδια τους η ζωή, απειλούνται από το σκοταδιστικό καθεστώς των Ταλιμπάν.

Dimitris Tzanakopoulos – Δημήτρης Τζανακόπουλος

Σήμερα, Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τον πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Heinz Bierbaum – European Left

Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκαν, για άλλη μια φορά, οι άρρηκτοι δεσμοί συντροφικότητας με το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ιδρυτικό μέλος, οι κοινοί αγώνες για μια Ευρώπη με κοινωνική δικαιοσύνη, κοινωνικά δικαιώματα για όλους και