Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ την διαρροή εσωτερικού εγγράφου της ΕΛΑΣ σε βουλευτή της ΝΔ — Το ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη παίζει το κομματικό σποτ για τα Rafale (vid)

Την διαρροή εσωτερικού εγγράφου της αστυνομίας στον βουλευτή της ΝΔ, Χριστόφορο Μπουτσικάκη με αφορμή το περιστατικό σε ταβέρνα του Μοσχάτου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής μεταξύ του Παύλου Πολάκη και αστυνομικού που υπηρετεί στο Α.Τ. Μοσχάτου, φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ερώτησή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη καλούν τον Τάκη Θεοδωρικάκο να απαντήσει αν ισχύει ότι έχει δοθεί «άνωθεν» εντολή προς τα ελεγκτικά κλιμάκια να επιβάλλουν πάση θυσία συγκεκριμένο ημερήσιο αριθμό κλήσεων «παράβασης μέτρων» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σχετικά με την απαράδεκτη διαρροή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη καλείται να απαντήσει πώς περιήλθε εσωτερικό έγγραφο της αστυνομίας στα χέρια του Χρ. Μπουτσικάκη και σε γνώση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, ιδίως δε μετά την αναφερόμενη από τον Διοικητή του Α.Τ. ύπαρξη σχετικής διαταγής για τη διενέργεια ΕΔΕ για τη διαρροή του εγγράφου.

Συγκεκριμένα, καλείται να δώσει απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα:

  • Πώς περιήλθε εσωτερικό έγγραφο της αστυνομίας για το συγκεκριμένο περιστατικό εις χείρας του κ. Χριστόφορου Μπουτσικάκη, Βουλευτή Α’ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας;
  • Για ποιον λόγο ο κ. Πολάκης, παρότι άμεσα ενδιαφερόμενος κι ενώ κατέθεσε αίτηση χορήγησης αντιγράφου της «Αναφοράς» μέσω του δικηγόρου του, δεν έλαβε ποτέ οιαδήποτε απάντηση;
  • Αν έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τη διαρροή της αναφοράς, πότε και εάν ναι, ποια τα αποτελέσματά της και αν έχει εντοπιστεί και τιμωρηθεί ο υπεύθυνος;
  • Ποιες είναι οι διαδικασίες ή οι μηχανισμοί μέσω των οποίων γνωστοποιούνται παράνομα και αντιδεοντολογικά έγγραφα και πληροφορίες της ΕΛΑΣ, σε βουλευτές της ΝΔ και πως θα αντιμετωπίσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τέτοιες έκνομες, αντιδεοντολογικές και αντιδημοκρατικές πράξεις, που αποτελούν ευθεία προσβολή για την δημοκρατία μας;

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ επιχείρησαν μία καλά ενορχηστρωμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και αποπροσανατολισμού των πολιτών, με αφορμή το εν λόγω περιστατικό με ανυπόστατες και προκλητικές αιτιάσεις περί δήθεν παρέμβασης του Π. Πολάκη στη λειτουργία της πολιτείας και του κράτους δικαίου.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα ενώ διαψεύστηκαν κατηγορηματικά την ίδια ημέρα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μία ημέρα αργότερα, (15 Ιανουαρίου) ο βουλευτής Πειραιώς της ΝΔ, Χριστόφορος Μπουτσικάκης ανάρτησε στο twitter αναφορά που ο υποδιοικητής του Α.Τ. Μοσχάτου, επικεφαλής του ελεγκτικού κλιμακίου, φέρεται να υπέβαλε προς την Υπηρεσία του για το άνω περιστατικό. Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ανάρτησης, μάλιστα, δημοσιεύθηκε σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

«Τέτοιου είδους διαρροές εγγράφων καμία σχέση δεν έχουν με το κράτος δικαίου που η κυβέρνηση διατείνεται ότι υπηρετεί. Δυστυχώς και κατά το πρόσφατο παρελθόν παρόμοιες διαρροές εγγράφων και πληροφοριών της ΕΛΑΣ και άλλων υπηρεσιών, έχουν κοινοποιηθεί σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από βουλευτές της ΝΔ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα στοιχεία ακόμη και από την πολιτική τοποθέτηση του νέου ανθρώπου, που ξυλοκοπήθηκε απάνθρωπα, αναίτια, αντιδημοκρατικά και έκνομα από αστυνομικό της ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη», τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι στις 16 Ιανουαρίου, τόσο ο Παύλος Πολάκης όσο και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του επικοινώνησαν επανειλημμένως με το Α.Τ. Μοσχάτου και αιτήθηκαν να τους χορηγηθεί επίσημο αντίγραφο της ως άνω “αναφοράς” χωρίς αποτέλεσμα, ενώ την επόμενη ημέρα ο διοικητής του Α.Τ. Μοσχάτου αρνήθηκε προφορικώς τη χορήγηση του αντιγράφου».

 

Απίστευτες πρωτιές χαρίζει αυτή η κυβέρνηση! Το ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη παίζει το κομματικό σποτ για τα Rafale (vid)

Σεισμό αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απίστευτη αναλγησία Μητσοτάκη, που τη στιγμή που μετράμε καθημερινά εκατόμβη νεκρών από τον κορονοϊό κι ενώ η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ούτε ευρώ για το ΕΣΥ, ο ίδιος ανέβασε βίντεο με τα Rafale – που χρυσοπληρώνουν οι Έλληνες πολίτες – δηλώνοντας περιχαρής «Έρχονται!», κοτσάροντας μάλιστα στο βίντεο το σήμα της ΝΔ και μετατρέποντάς το έτσι σε κομματικό σποτ!

Την ίδια στιγμή, και παρά την επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι μόνο δεν πήρε πίσω το σποτ για τα Rafale αλλά έφτασε σε σημείο να το αναπαραγάγει μέσω του ελληνικού προξενείου στη Νέα Υόρκη, προκαλώντας ερωτήματα για το αν αυτό έγινε εν γνώσει του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, ή αν πρόκειται για προσωπική πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος με ανάρτησή του στο Twitter τονίζει: «Μια ακόμη απίστευτη πρώτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη: το προξενείο μας στη Νέα Υόρκη αναπαράγει στον επίσημο λογαριασμό του το κομματικό βιντεάκι της ΝΔ! Χωρίς προσχήματα πλέον; Το κόμμα και η εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό ένα και το αυτό; Εγκρίνει ο κ. Νίκος Δένδιας;» διερωτάται ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη προαναγγέλλει ότι θα ακολουθήσουν και άλλα σχετικά βίντεο.