Στην υγειά των κορόιδων! Μετά το Φρουζή, ξεμπλοκάρει και ο Μανιαδάκης τους λογαριασμούς του – O Πλεύρης… πετσόκοψε τον Ν. Μανιαδάκη με τις ερωτήσεις του! – Ο Μανιαδάκης καταρρίπτει τα περί σκευωρίας και «καρφώνει» Πλεύρη

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Μανιαδάκης όπως δήλωσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής έχει ζητήσει την αποδέσμευση των τραπεζικών του λογαριασμών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μανιαδάκης δήλωσε την πρόθεση του να αξιοποιήσει την… ευεργετική, όπως αποδεικνύεται, ρύθμιση που πέρασε τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την οποία αποδεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί υπόδικων, όπως έχει αναφέρει ήδη ότι θα κάνει και ο Κ.Φρουζής.

Αναλυτικότερα, κατά της διάρκεια της εξέτασης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Αυγέρη, ρώτησε τον Ν. Μανιαδάκη αν έχει ζητήσει αποδέσμευση των λογαριασμών του, οι οποίοι ανέρχονται στις 300 χιλιάδες ευρώ. Ο μάρτυρας απάντησε πως έχει ήδη καταθέσει σχετικό αίτημα.

Έχω συνεργαστεί με τον Θ. Πλεύρη στο Υπουργείο Υγείας

Ο κ. Μανιαδάκης παραδέχτηκε ακόμη πως όχι μόνο γνωρίζει τον βουλευτή της ΝΔ, Θ. Πλεύρη, αλλά είχε συναντηθεί και συνεργαστεί πολλές φορές μαζί του κατά την θητεία τους στο Υπουργείο Υγείας (σ.σ. την περίοδο της υπουργίας του Αδ. Γεωργιάδη).

Τα εισοδήματα του Ν. Μανιαδάκη την περίοδο της κρίσης

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούση, αναφορικά με τα εισοδήματά του, ο Ν. Μανιαδάκης παραδέχτηκε πως, για το 2011, είχε δηλώσει εισόδημα ύψους 600 χιλιάδων ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα συνολικά δηλωμένα εισοδήματα του κατά την περίοδο της κρίσης, σύμφωνα πάντα με τι παραπάνω πηγές, ο Ν. Μανιαδάκης απάντησε πως αυτά ανέρχονταν στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

 

O Πλεύρης… πετσόκοψε τον Ν. Μανιαδάκη με τις ερωτήσεις του!

Στα… σχοινιά έριξε ο Θ. Πλεύρης τον Ν. Μανιαδάκη με τις ερωτήσεις του, καθιστώντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα για τον μάρτυρα της Προανακριτικής Επιτροπής. Φευ…

Μόνο ως ασίστ μπορούν να θεωρηθούν οι ερωτήσεις του εισηγητή της ΝΔ στον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και διωκόμενο για το σκάνδαλο Novartis. Βέβαια, δεν είναι μυστικό ότι Θ. Πλεύρης και Ν. Μανιαδάκης γνωρίζονται χρόνια. Μυστικό δεν είναι, επίσης, ότι συναντιόντουσαν ατύπως στο αίθριο του Hilton ή θεσμικά στο υπουργείο Υγείας.

Η παρακάτω στιχομυθία που διαρρέεται από την πλευρά της ΝΔ είναι αν μη τι άλλο χαρακτηριστική:

Θ.Π.: Τι ακριβώς σας είπε η κ. Τουλουπάκη μετά το Φεβρουάριο του 2018 για Γεωργιάδη και Σαμαρά; Σας είπε ότι δεν θα ξανά εκλεγούν και θα πάνε φυλακή;

Ν.Μ.: Ναι αυτό μου είπαν.

Θ.Π.: Επεκταθείτε κ. μάρτυς…

Ν.Μ.: Τόσο στις συναντήσεις στην εισαγγελία Διαφθοράς, στη ΓΑΔΑ και στο διαμέρισμα υπήρχαν πιέσεις. Ή να μην καλύπτω τους πολιτικούς και κυρίως τον κ. Γεωργιάδη ή μου δείχνανε υπουργικές αποφάσεις για τις οποίες μου έλεγαν ότι είναι παράνομες και ότι έχουν στοιχεία γι’ αυτό και μου ζητούσαν να το τεκμηριώσω κι εγώ αυτό με τις τεχνικές μου γνώσεις. Ότι δηλαδή ήταν παράνομες.

Δηλαδή, όχι μόνο ο Θ. Πλεύρης φέρεται να «σερβίρει» τις απαντήσεις του μάρτυρα, αλλά του ζητά να επεκταθεί κι όταν εκείνος απαντά μονολεκτικά.

 

Ο Μανιαδάκης καταρρίπτει τα περί σκευωρίας και «καρφώνει» Πλεύρη

Ο κ. Μανιαδάκης αναγκάστηκε τελικά την τελευταία μέρα και μετά από επίμονες ερωτήσεις να παραδεχτεί ότι «οι εισαγγελείς ό,τι έκαναν στη διάρκεια των καταθέσεών του, το έκαναν στην προσπάθειά τους να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το σκάνδαλο Νovartis»

Παρά την καθοδήγηση και την προστασία που πρόσφεραν επί ένα τριήμερο τα μέλη της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή στον κ. Μανιαδάκη, ο ίδιος αναγκάστηκε τελικά την τελευταία μέρα και μετά από επίμονες ερωτήσεις να παραδεχτεί, σύμφωνα με τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι «οι εισαγγελείς ό,τι έκαναν στη διάρκεια των καταθέσεών του, το έκαναν στην προσπάθειά τους να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το σκάνδαλο Νovartis», σημειώνουν πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα όσα εκτυλίχθηκαν κατά την διάρκεια της κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

«Στο πλαίσιο της δουλειάς τους ενήργησαν οι άνθρωποι», όπως χαρακτηριστικά φέρεται να δήλωσε ο κ. Μανιαδάκης.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά αποκάλυψε ότι συνεργάστηκε στενά με Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη όταν ήταν υπουργοί Υγείας και για τον λόγο αυτό είχε συχνές συναντήσεις με τον τότε σύμβουλο και νυν εισηγητή της πλειοψηφίας στην προανακριτική κ. Αθανάσιο Πλεύρη.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα οι συναντήσεις αυτές γίνονταν για να παρθούν αποφάσεις σχετικές με τις απαιτήσεις της τρόικας.

Ως νέος Διαματάρης παραδέχθηκε ότι ουδέποτε ήταν καθηγητής στην Οξφόρδη, όπως ισχυριζόταν τόσα χρόνια.

Επιπλέον, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στα μέλη της επιτροπής το γεγονός ότι, όταν ρωτήθηκε αν αποκλείει το ενδεχόμενο να επαναφέρει σε ισχύ τις καταθέσεις που έδωσε ως προστατευόμενος μάρτυρας με το όνομα «Αναστασίου» ή αν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπαχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου κατηγορούμενου, εκείνος απάντησε «με αιφνιδιάζετε, δεν το έχω σκεφτεί, δεν το αποκλείω, επειδή είμαι κατηγορούμενος δεν θέλω να απαντήσω».

Μήπως με αυτή την απάντηση στέλνει μήνυμα με αποδέκτες την πλειοψηφία της Βουλής και την κυβέρνηση;