Στην Θεσσαλία ο Αλέξης Τσίπρας – Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στο ΣΥΡΙΖΑ

Periodista.gr - Ξέσπασμα του Αλέξη Τσίπρα: Οι αναρτήσεις της οργής για τους ψευτοπατριώτες (ΦΩΤΟ)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται σήμερα, Τετάρτη 17/6 τη Θεσσαλία, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα:

  • 11.30 Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγρότη στο Κιλελέρ
  • 11.45 Συνάντηση με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής, στην κεντρική πλατεία του Κιλελέρ
  • 14.30 Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων-Προβατοτρόφων Δυτικής  Θεσσαλίας και συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη του συνεταιρισμού.

 

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στο ΣΥΡΙΖΑ: “Κίτρινη κάρτα” σε Σκουρλέτη-Παπαδημούλη από Τσίπρα – Σκουρλέτης: Εσύ με έκανες Γραμματέα

Δύσκολη αν και αναμενόμενη ήταν η συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βούλας Κεχαγιά για το ethnos.gr.

Όπως αναφέρει, ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε στο τραπέζι το θέμα γύρω από την περιουσιακή κατάσταση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρη Παπαδημούλη, σχολιάζοντας πως προκαλεί ζημιά στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς εγείρει ζητήμτα ηθικής τάξης, ενώ έθεσε και το θέμα των σχέσεων του Προέδρου με τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή, όπως αναφέρει η Βούλα Κεχαγιά, για την εισήγηση του προέδρου φαίνεται να στάθηκε η τελευταία συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη στην “Εποχή”, όπου ο Γραμματέας σχολιάζοντας σχολιάαζοντας τα όσα είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στο Φόρουμ των Δελφών σε σχέση με τον ιστορικό ρόλο ενός ηγέτη, είχε σχολιάσει: «Προσωπικά, αλλά νομίζω και συνολικά, ο χώρος μας ποτέ δεν υιοθέτησε τα μοντέλα των προσωποπαγών κομμάτων».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η σχετική αναφορά του Πάνου Σκουρλέτη όπως φάνηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Τρίτη, φάνηκε ότι ενόχλησε τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ερμηνεύτηκε ως ευθεία βολή προς το πρόσωπό του, αν και το ζήτημα δεν συζητήθηκε στην προηγούμενη συνάντηση της ΠΓ την Δευτέρα.

Η Βούλα Κεχαγιά επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε πολύ ήρεμα το ζήτημα του δυϊσμού στην έναρξη της συνεδρίασης, θέτοντας το ερώτημα κατά πόσο μπορεί να συνεχιστεί η συγκεκριμένη κατάσταση μεταξύ του προέδρου και του γραμματέα του κόμματος, καθώς και τα φαινόμενα διπολισμού με την επισήμανση ότι αυτή η εικόνα πρέπει να ξεπεραστεί άμεσα. Μάλιστα, φέρεται να είπε ότι «με τον Πάνο έχουμε συνεργαστεί εδώ και 15 χρόνια από τότε που ήταν και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και δεν καταλαβαίνω γιατί οι διαφωνίες θα πρέπει να φθάνουν σε αυτό το σημείο».

Από την πλευρά του ο γραμματέας φέρεται να είπε ότι πολλές φορές φαίνεται ότι δεν τον καλύπτει η ηγεσία του κόμματος και σχολίασε ότι δεν ήταν εκείνος που επέλεξε να γίνει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ή να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, καθώς προτιμούσε να δώσει τη μάχη του σταυρού στην Β’ Αθηνών. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε παρέμβασή του, μίλησε για ιδεολογικές διαφορές, σχολιάζοντας ότι η ηγεσία του κόμματος αναφέρεται μερικές φορές στην Κεντροαριστερά, κάτι που αρνήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας: «Πότε μίλησα εγώ για Κεντροαριστερά;».

Τον λόγο πήραν και άλλα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας όπως ο Νίκος Σκορίνης που είπε ότι «υπάρχουν πολιτικές διαφορές μεταξύ μας αφού άλλοι θέλουμε την Σοσιαλδημοκρατία κι άλλοι κοιτάζουμε στο 4%».