Στην εποχή των τσίγκινων δικτατόρων… Πάνος Κολιοπάνος

«Τσίγκινο δικτάτορα» αποκάλεσε η πρώτη υπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, του Μπόρις Τζόνσον μετά την πραξικοπηματική ενέργειά του να κλείσει το βρετανικό Κοινοβούλιο για έναν μήνα προκειμένου αυτό να μην προλάβει να μπλοκάρει την άτακτη έξοδο της Βρετανίας από τηνΕυρωπαϊκή Ένωση.

Τέτοιοι «τσίγκινοι δικτάτορες», ο ένας πίσω απ’τον άλλο, ξεφυτρώνουν ανά την υφήλιο.

Από τον Ντουτέρτε των Φιλιππίνων, που πυροβολεί και σκοτώνει από αέρος τους υπόπτους για διακίνηση ναρκωτικών, ως τον Ερντογάν της Τουρκίας, που φυλακίζει κατά βούληση πολιτικούς, δημοσιογράφους και όποιον άλλο του πάει κόντρα, με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ενώ ο ίδιος εξελίσσεται στον μεγαλύτερο «νταή» της Μεσογείου, και τον Μπολσονάροτης Βραζιλίας, ο οποίος πυρπολεί τον Αμαζόνιο προς χάριν της λεηλασίας του μεγαλύτερου πνεύμονα της Γης από τους κερδοσκόπους.

Υπάρχουν και οι εν αναμονή «τσίγκινοι», όπως ο Σαλβίνι στην Ιταλία και η Λεπέν στη Γαλλία.

Όλοι τους, με τις ευλογίες του παγκόσμιου κτηματομεσίτη Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίζονται ως προστάτες των λαών κόντρα στις ελίτ.

Αυτοί οι ευτελείς εθνολαϊκιστές, όπως επισημαίνει και ο διευθυντής της «Liberation»Λοράν Ζοφρέν, είναι οι χειρότεροι εχθροί των λαϊκών στρωμάτων και οι καλύτεροι υπηρέτες των κερδοσκόπων και των λούμπεν ελίτ.

Αξιοποιούν με αγοραίο τρόπο την οργή του απλού πολίτη που απομυζάται από τους ισχυρούς, όπως έκαναν οι ναζί και οι φασίστες την εποχή του Μεσοπολέμου.

Το τι επακολούθησε το βίωσε ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Το τι θα επακολουθήσει αν οι «τσίγκινοι» γίνουν χαλύβδινοι θα το βιώσει ο πλανήτης εις ολόκληρον…

‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >