Στα πρόθυρα οικονομικής καταστροφής βρίσκονται ομάδες στη Σούπερ Λίγκα * «Πράσινο φως» για ατομικές προπονήσεις στην La Liga από τις 4 Μαΐου * Έτσι σκέφτεται να κάνει τα προημιτελικά του Champions League η ΟΥΕΦΑ λόγω Παρί Σεν Ζερμέν

Στα πρόθυρα οικονομικής καταστροφής βρίσκονται ομάδες στη Σούπερ Λίγκα

Αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει η Σούπερ Λίγκα για να δουν οι ομάδες τι θα γίνει με το πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι οι περισσότερες αντιμετωπίζουν τεράστιο οικονομικό θέμα.

Το τηλεοπτικό συμβόλαιο δεν τρέχει, έσοδα από εισιτήρια και χορηγούς δεν υπάρχουν, τα συμβόλαια με τους παίκτες είναι ένας δυνατός γρίφος για το πώς πρέπει να λυθεί, οπότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το οικονομικό απασχολεί τις ομάδες πιο πολύ κι από το θέμα της υγείας.

Διότι λίγο-πολύ και μέτρα θα παρθούν και τεστ θα γίνονται και οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι πώς θα γίνει η οικονομική επανεκκίνηση των ΠΑΕ σε συνδυασμό με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα.

Σε κάποιες ομάδες οι ξένοι δεν έχουν επιστρέψει ακόμα -και είναι άγνωστο το πότε θα γυρίσουν – ενώ ουδείς ξέρει τι θα ισχύσει με τη χρονική διάρκεια των συμβολαίων και ποιες θα είναι οι απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών. Ειδικά των αλλοδαπών.

Κι αν ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεν έχουν θέμα, οι υπόλοιποι θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.

Είναι πρωτόγνωρο όλο αυτό που ζούμε κι ασφαλώς δεν εξαιρείται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Γι’ αυτό και πολύ σωστά η ΟΕΦΑ θα ενισχύσει την κάθε ομοσπονδία με 4,3 εκατ. ευρώ. Για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν λόγω του κορονοϊού.

Για εμένα θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να καταφέρουν οι ΠΑΕ να ξαναβρούν τον δρόμο τους και οι ιδιοκτήτες οφείλουν να κινηθούν με ωριμότητα και σοβαρότητα. Αυτό που προέχει είναι το γενικό συμφέρον και οχι να προχωρήσουν σε μπαλώματα που μελλοντικά μπορεί να τους κοστίσει πολύ ακριβά…

 

«Πράσινο φως» για ατομικές προπονήσεις στην La Liga από τις 4 Μαΐου

La Liga

Λίγο πιο κοντά στην επιστροφή του στην δράση βρίσκεται το ισπανικό πρωτάθλημα, ύστερα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, από την επόμενη Δευτέρα (4/5) και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της άρσης, η οποία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, θα επιτρέπονται οι ατομικές προπονήσεις στις επαγγελματικές ομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι οι σύλλογοι μπορούν να ανοίξουν τα προπονητικά τους κέντρα και να αρχίσουν σταδιακά να δέχονται τους αθλητές τους, επιδιώκοντας σε βάθος χρόνου τις προπονήσεις σε γκρουπ και στη συνέχεια τις ομαδικές προπονήσεις, ώστε να καταστεί δυνατή εντέλει η επανέναρξη του πρωταθλήματος, εννοείται κεκλεισμένων των θυρών, πιθανότατα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο κατά του ιού Covid-19.

 

Έτσι σκέφτεται να κάνει τα προημιτελικά του Champions League η ΟΥΕΦΑ λόγω Παρί Σεν Ζερμέν

ΟΥΕΦΑ

Η πρόωρη λήξη του γαλλικού πρωταθλήματος λόγω του κορονοϊού προσθέτει και άλλον πονοκέφαλο για την UEFA ενόψει Champions League, στα προημιτελικά του οποίου έχει προκριθεί η Παρί Σεν Ζερμέν.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Γάλλος Πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, για την μη διεξαγωγή αγώνων, ακόμα και κεκλεισμένων των θυρών, έως την 1η Σεπτεμβρίου, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία μελετάει το ενδεχόμενο οι αγώνες των προημιτελικών να διεξαχθούν σε ουδέτερες έδρες.

Η UEFA, η οποία έχει δώσει ως καταληκτική ημερομηνία την 25η Μαΐου στις εθνικές ομοσπονδίες για να την ενημερώσουν τι θα κάνουν με τα πρωταθλήματα τους (στις 27 θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή), θα πρέπει να βρει λύσεις και για άλλα καίρια ζητήματα.

Ποια είναι αυτά; Που θα γίνουν τα τεστ στα οποία θα υποβληθούν οι παίκτες, αν θα γίνουν τα αεροπορικά ταξίδια, αφού θα πρέπει να έχουν αρθεί τα σχετικά περιοριστικά μέτρα, η απαραίτητη (;) καραντίνα μετά την άφιξη των ομάδων, αλλά και που θα προπονούνται αυτές οι ομάδες στις ουδέτερες έδρες.

Εκτός από την Παρί Σεν Ζερμέν, λύση πρέπει να δοθεί και για την πρωταθλήτρια Ευρώπης στις γυναίκες, Λιόν, η οποία επίσης συνεχίζει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*