Σταματία, το γένος Αργυροπούλου – Παράσταση

Θεατρικό Φεστιβάλ Καλαμάτας 17- 31 Μαΐου. Δείτε το πρόγραμμα των ...
ΕΓΓΡΑΦΗ
“Σταματία, το γένος Αργυροπούλου” του Κώστα Σωτηρίου.
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.
Παίζει η Ελένη Ουζουνίδου.
Ένα ρεσιτάλ ερμηνείας της Ελένης Ουζουνίδου, που βραβεύτηκε, όπως και η παράσταση, στα θεατρικά βραβεία του περιοδικού ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ 2015. Η παράσταση σημείωσε μεγάλη επιτυχία επί 4 χρόνια (2014-2018), στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και σε άλλα άλλα θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Σταματία, το γένος Αργυροπούλου.
Γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου δημοσίου υπαλλήλου, διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήθη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού. Ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει τη ζωή που προχωράει δίπλα της… Επιμένει πεισματικά να βλέπει τα πάντα μέσα από τα δικά της παραμορφωτικά γυαλιά, καταλήγοντας άλλοτε τραγική κι άλλοτε κωμική φιγούρα, μέσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται δίπλα της και αφορούν άμεσα τόσο την ίδια, όσο και τους δικούς της ανθρώπους.
Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και να κάνει την αναδρομή της ζωής της, απομένοντας μόνη.
Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» τώρα δωρεάν στο YouTube από το ...
Σταματία, το γένος Αργυροπούλου | Θέατρο Αθήναιον
Συντελεστές Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Μουσική επιμέλεια: Νέστορας Κοψιδάς
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας (Locotoro Design & Photography) Βιντεοσκόπηση: Blæc Cinematography
Παίζει η ηθοποιός Ελένη Ουζουνίδου