Στήνεται σκηνικό πολιτικών διώξεων! Διευρύνεται το κατηγορητήριο για Παπαγγελόπουλο

Στήνεται σκηνικό πολιτικών διώξεων! Διευρύνεται το κατηγορητήριο για Παπαγγελόπουλο με “μοχλούς” τις καταθέσεις Αθανασίου-Τσατάνη-Ράϊκου και Μιωνή. Ετοιμάζεται “κορνίζα” και για άλλα πρόσωπα

Tη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση Novartis σηματοδοτεί ουσιαστική η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής

Όπως αναφέρει: “Στην απαντητική του γνωμάτευση προς το αίτημα της προανακριτικής επιτροπής για διεύρυνση του κατηγορητηρίου αναφέρει πως για να γίνει αυτό θα πρέπει εκ νέου να συνταχθεί πρόταση που να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, η προανακριτική πρέπει να συντάξει μια πρόταση στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι και τα νέα αδικήματα του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου.

Στη συνέχεια, αυτή να κατατεθεί στην Ολομέλεια αφού πρώτα συγκεντρωθούν τουλάχιστον 30 υπογραφές.

Η πρόταση αυτή θα πρέπει να λάβει την εντολή της Ολομέλειας από τουλάχιστον 151 βουλευτές σε μυστική ψηφοφορία αφού έχει προηγηθεί συζήτηση, στην οποία δικαίωμα να παρέμβει θα έχει και ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι με στο κείμενο του επιστημονικού συμβουλίου ανοίγει ο δρόμος για την άσκηση δίωξης σε τυχόν συμμέτοχους που κρίνει η Βουλή καθώς όπως αναφέρει τυχόν άσκηση δίωξης κατά Υπουργού καταλαμβάνει υποχρεωτικά και τυχόν συμμέτοχους.

Η νέα πρόταση της προανακριτικής αναμένεται να στηριχθεί στις καταθέσεις των ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών Π. Αθανασίου, Γ. Τσατάνη, Ελ. Ράικου που μίλησαν για τις παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου αλλά και στις αποκαλύψεις του επιχειρηματια Μιωνή.

Είναι προφανές ότι όλη αυτή διαδικασία οδηγεί την ανάγκη η προανακριτική να ζητήσει και νέα παράταση των εργασιών της από την ολομέλεια της Βουλής