Στέλεχος της ΝΔ και Γερμανοί νεοναζί «γιόρτασαν» τον εμπρησμό σχολείου – «Λιμενικοί και αστυνομικοί τρομοκρατούν φωτορεπόρτερ για το προσφυγικό»

«Πιο ειδυλλιακό κι από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη» χαρακτήρισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολιτη, της ΝΟΔΕ ΝΔ Ηλείας, Διαμαντής Καρασούλας, τον εμπρησμό στην εκπαιδευτική δομή One Happy Family του Ελβετικού Ερυθρού Σταυρού, σε περιοχή της Λέσβου.Στην αρχική του ανάρτηση το στέλεχος της ΝΔ έγραφε «one happy night» την οποία συνόδευσε και με… καρδούλα! Όταν χρήστες του facebook σχολίασαν την ανάρτησή του αυτός συμπλήρωσε ότι ο εμπρησμός δεν αποτελεί καταστροφή αλλά μια ειδυλλιακή εικόνα.

Την ίδια ώρα ερωτηματικά προκαλεί η παρουσία κοντά στο σημείο του εμπρησμού ομάδας Γερμανών νεοναζί οι οποίοι σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες είχαν αποχωρήσει από τη Λέσβο.

Δρομογράφος@dromografos

Video απόδειξη για το ρόλο και την ευθύνη της αστυνομίας Λέςβου. Παρόλο λοιπόν που στην αστυνομία δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι είναι δημοσιογράφοι…εδώ βλέπουμε τους φασίστες νεοναζί να βρίσκονται στη φωτιά ως δημοσιογράφοι…

Embedded video

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr

«στις 8.30 το βράδυ βρέθηκαν στη φωτιά στον Καρά Τεπέ που κατέκαψε τη δομή εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας προσφύγων «One Happy family».

Εκεί ακούστηκαν να «ενημερώνουν» δημοσιογράφους διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ότι η δομή «κάηκε γιατί ανήκε σε μια ΜΚΟ που έφερνε λαθρομετανάστες από την Τουρκία». Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες παρουσίαζαν την άποψη αυτή ως αποτέλεσμα «ιδιωτικής δημοσιογραφικής έρευνας». Αμέσως μετά με ταξί με το οποίο μετακινούνται έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ πρόκειται για τον Oliver Kirchner στέλεχος της δεξιάς πτέρυγας του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» – Alternative für Deutschland (AfD) ο οποίος στο παρελθόν είχε προκαλέσει αντιδράσεις αμφισβητώντας το ολοκαύτωμα των Εβραίων, τον Oliver Flesch ο οποίος διατηρεί ένα ακροδεξιό κανάλι στο You Tube και έναν τρίτο άγνωστο που τους ακολουθεί και ο οποίος μιλά καλά Ελληνικά.

«Λιμενικοί και αστυνομικοί τρομοκρατούν φωτορεπόρτερ για το προσφυγικό»

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας σχετικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα μέλη της στην προσπάθειά τους να καταγράψουν ειδήσεις που αφορούν στο προσφυγικό.

Η ΕΦΕ επισημαίνει ότι «λιμενικοί και αστυνομικοί παρεμποδίζουν, τρομοκρατούν και προπηλακίζουν συστηματικά» και κάνει λόγο ακόμη και για αναίτιες προσαγωγές και πολύωρες εξετάσεις σε αστυνομικά τμήματα.