Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν αταλάντευτα τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ για την Κύπρο — Το φαινόμενο της “Ροζ Λίμνης” εμφανίστηκε και στη Ρουμανία

Το Στέιτ ΝτιπάρτμεντΤο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει την επίτευξη μιας λύσης, η οποία θα επιτρέψει την επανένωση της Κύπρου.

Την αντίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών στη λύση της διχοτόμησης που προωθεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο εκφράζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ διαμήνυσε ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει αταλάντευτα την επίτευξη μιας λύσης που θα επιτρέψει την επανένωση του νησιού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν αταλάντευτες στην υποστήριξή τους στις προσπάθειες υπό την κυπριακή ηγεσία με την διευκόλυνση του ΟΗΕ για την επανένωση του νησιού ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα προς όφελος όλων των Κυπρίων, όπως περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Τέλος, ο κ. Μίλερ σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένας σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ στις προσπάθειές για την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Το φαινόμενο της “Ροζ Λίμνης” εμφανίστηκε και στη ΡουμανίαΡοζ ΛίμνηΡοζ Λίμνη 

Μετά την Αυστραλία, την Παραγουάη και την Σενεγάλη το εντυπωσιακό φαινόμενο της “ροζ λίμνης” εμφανίστηκε και στη Ρουμανία.

Έκπληκτοι έμειναν τουρίστες και ντόπιοι στην Κωστάντζα της Ρουμανίας, με την λίμνη Techirghiol.

Μετά την Αυστραλία, την Παραγουάη και την Σενεγάλη το μυστηριώδες φαινόμενο της «ροζ λίμνης» εμφανίστηκε και στη Ρουμανία.

Τόσο οι τουρίστες όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι της Κωστάντζα, έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν τα ύδατα της λίμνης Techirghiol σε χρώματα που δεν θυμίζουν σε τίποτα με το νερό που γνωρίζουμε.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο εν λόγω χρωματισμός οφείλεται στην πολύ υψηλή θερμοκρασία η οποία πυροδοτεί μια σειρά από αντιδράσεις σε μικροοργανισμούς, βακτήρια και φύκια.

Το φαινόμενο της ροζ λίμνης δεν είναι επικίνδυνο ούτε για το περιβάλλον, ούτε για τον άνθρωπο, μάλιστα κάνει πολύ καλό στην λάσπητης.

Εξάλλου, η λίμνη Techirghiol φημίζεται για τις θεραπευτικές ιδιότητες της λάσπης της.

Η μυρωδιά του φαινομένου είναι άκρως δυσάρεστη αλλά κρατάει λίγο, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία. Για τους τουρίστες πάντως είναι ένα μοναδικό θέαμα.