Σούπερ μάρκετ εξέδιδε πλαστές αποδείξεις κρύβοντας συναλλαγές αξίας 360.000 ευρώ – ΤΑΙΠΕΔ: Εννέα σχήματα για την επένδυση στο Ελ. Βενιζέλος

αφορολόγητο

Σούπερ μάρκετ στη Ρόδο εξέδιδε αποδείξεις που παρέκαμπταν τον φορολογικό μηχανισμό, αποκρύπτοντας έτσι συναλλαγές ύψους 360.000 ευρώ.

Την αποκάλυψη έκανε συνεργείο της ΔΟΥ Ρόδου, το οποίο πραγματοποίησε έλεγχο στο σούπερ μάρκετ στη Ρόδο.

Το σούπερ μάρκετ στη Ρόδο διέθετε, σύμφωνα με τις φορολογικές ελεγκτικές Αρχές έναν μηχανισμό δηλωμένο.

Έτσι, όπως αποδείχτηκε δύο από τα ταμεία του σούπερ μάρκετ εξέδιδαν αποδείξεις με δυο διαφορετικές σειρές, οι οποίες και είχαν την απαραίτητη σήμανση. Έπειτα από ανάλυση του προγράμματος του σούπερ μάρκετ όμως, διαπιστώθηκε πως η επιχείρηση κρατούσε – εξέδιδε στοιχεία σε μια 3η σειρά χωρίς σήμανση.

Το σούπερ μάρκετ έκοψε 35.000 πλαστές αποδείξεις Από την ανάλυση των ελεγκτών του ΔΟΥ, προέκυψε ότι γινόταν παράκαμψη του φορολογικού μηχανισμού σε χιλιάδες αποδείξεις που έκοβε το σούπερ μάρκετ προς τους καταναλωτές.

Το πλήθος των συναλλαγών στα ταμεία του σούπερ μάρκετ της Ρόδου, ανέρχεται σε 35.000 αποδείξεις λιανικής πώλησης. Από την παράκαμψη του φορολογικού μηχανισμού δεν φαίνονταν στη δραστηριότητα του σούπερ μάρκερ ποσά αξίας άνω των 360.000 ευρώ.

Η ΔΟΥ διαπίστωσε την παράβαση και διέταξε να σφραγιστεί το κατάστημα για 48 ώρες, αρχής γενομένης από το Σάββατο.

 

ΤΑΙΠΕΔ: Εννέα σχήματα για την επένδυση στο Ελ. Βενιζέλος

Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"

Τους μνηστήρες για την απόκτηση του 30% του “Ελ. Βενιζέλος”, επέλεξε το ΤΑΙΠΕΔ. Ποιοι επενδυτές πέρασαν στην επόμενη φάση

 Σε εννέα ανήλθαν τα επενδυτικά σχήματα, τα οποία, μετά από προεπιλογή από το ΤΑΙΠΕΔ, εισέρχονται στη β’ φάση του διαγωνισμού (Φάση Δεσμευτικών Προσφορών) για την απόκτηση του 30% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» (Ελ. Βενιζέλος) που κατέχει το Ταμείο.

Ειδικότερα, για τη β’ φάση του διαγωνισμού, η οποία εκκινεί σήμερα, προκρίνονται οι εξής ενδιαφερόμενοι επενδυτές (με αλφαβητική σειρά):

1. ADP GROUPE

2. AVIALLIANCE GMBh

3. FERROVIAL INTERNATIONAL SE

4. FIRST STATE INVESTMENTS

5. GLOBAL INFRASTRUCTURE PARTNERS

6. VINCI AIRPORTS

7. Κοινοπραξία εταιρειών ARDIAN INFRASTRUCTURE FUND S.C.A, SICAR και ARDIAN INFRASTRUCTURE FUND V B S.C.S. SICAV- RAIF

8. Κοινοπραξία εταιρειών KKR και EGIS

9. Κοινοπραξία εταιρειών MEIF 6 ATTIC INVESTMENT, RAFFLES INFRA HOLDING και CHENGDONG INVESTMENT CORPORATION.

Τα ανωτέρω προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα, αφού υπογράψουν σχετική Συμφωνία Εμπιστευτικότητας, θα λάβουν το τεύχος και τα σχετικά έγγραφα της β’ φάσης του διαγωνισμού (υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών) και θα αποκτήσουν πρόσβαση στην ψηφιακή βάση δεδομένων, στοιχείων και λοιπών πληροφοριών σχετικά με τον αερολιμένα.