Σούπα: Κρεμμυδόσουπα – Κυρίως: Σκορδομακάρονα

Αποτέλεσμα εικόνας για foto Σούπα: Κρεμμυδόσουπα

Απόθεμα από κρεμμύδια όλοι έχουμε σπίτι μας και η γαλλική κρεμμυδόσουπα είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι ακούγεται. Κόβεις σε λεπτές φέτες 5 μεγάλα κρεμμύδια. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σοτάρεις δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτεις τα κομμένα κρεμμύδια, δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδας, δύο κουταλάκια ζάχαρη,ένα κουτάλι της σούπας αλεύρι και μία ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο. Σβήνεις με 1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί. Προσθέτεις 1,5 λίτρο ζωμό κρέατος ή λαχανικών, ένα φύλλο δάφνης, αλατοπιπερώνεις και βράζεις τη σούπα για μισή ώρα. Μοιράζεις τη σούπα σε μπωλάκια που μπαίνουν στον φούρνο. Σε κάθε μπωλάκι βάζεις 1-2 φέτες ψωμί μπαγκέτα και ρίχνεις τριμμένη γραβιέρα από πάνω του. Τοποθετείς τα μπωλ στον φούρνο για 4 λεπτά, μέχρι δηλαδή η γραβιέρα να λιώσει λίγο και να πάρει χρώμα. Αν δεν έχεις γραβιέρα λόγω καραντίνας, μπορείς να την ταιριάξεις με οποιοδήποτε τυρί για μακαρόνια, ενώ αντί ψωμιού μπορείς χρησιμοποιήσεις φρυγανιά ή να φτιάξεις σπιτικό κρουτόν βάζοντας φέτες ψωμί του τοστ για πέντε λεπτά στο φούρνο.

Κυρίως: Σκορδομακάρονα

UNSPLASH

Το γνωστό και ως Aglio et Olio. To σκόρδο είναι γνωστό ότι βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και το χρειαζόμαστε σε καιρούς καραντίνας. Βάζεις ένα πακέτο μακαρόνια να βράζει. Ζεσταίνεις σε ένα τηγάνι 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, για να μην καεί το σκόρδο. Σοτάρεις 6 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες και μία ψιλοκομμένη πιπεριά Peperoncino (εναλλακτικά ένα κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο). Παίρνεις 2 κουτάλες της σούπας από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και το ρίχνεις στο τηγάνι. Σουρώνεις τα μακαρόνια και τα ρίχνεις στο τηγάνι, ακατεύοντάς τα. Σερβίρεις με παρμεζάνα ή και σκέτα.