Σουβλάκι σολομού με ανανά και καστανό ρύζι

Σουβλάκι σολομού με ανανά και καστανό ρύζι

Ιδανική επιλογή για ένα ταξίδι στις ανατολίτικες γεύσεις

Υλικά

  • 1 συσκευασία κομμένο ανανά χωρίς ζάχαρη
  • 3 κ. σ. μέλι
  • 2 κ. σ. gochujang (κορεάτικη πάστα κόκκινου πιπεριού)
  • 2 φλ. τσαγιού μείγμα λαχανικών
  • 2 φλ. τσαγιού ζεστό μαγειρεμένο καστανό ρύζι
  • 1/4 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερις
  • 1/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα ψημένα
  • 1 φιλέτο σολομού κομμένο σε χοντρούς κύβους
  • Καλαμάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση

Βήμα 1
Για τη μαρινάδα ανακατέψτε σε ένα μπολ το μέλι, με μία κουταλιά της σούπας gochujang και μισό φλυτζάνι του τσαγιού από το ζωμό του ανανά.
Βήμα 2
Για τα λαχανικά ανακατέψτε τον υπόλοιπο ζωμό του ανανά με την άλλη κουταλιά gochujang μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ τοποθετήστε το ρύζι, τα κράνμπερις, τα αμύγδαλα και το μείγμα λαχανικών και ανακατέψτε με το ζωμό για τα λαχανικά.
Βήμα 4
Κλείστε καλά και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 5
Σε ξύλινα καλαμάκια τοποθετήστε εναλλάξ τα κομμάτια σολομού και ανανά, αλείψτε με τη μαρινάδα και ψήστε για 5- 6 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα τελευταία 2 λεπτά αλείψτε και πάλι με τη μαρινάδα.
Βήμα 6
Σερβίρετε τα λαχανικά με το ρύζι, από πάνω τα σουβλάκια σολομού και απολαύστε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*