Σολτς: Να αποφύγουμε να διαιρέσουμε τον κόσμο σε συνασπισμούς όπως στον Ψυχρό Πόλεμο — Πτήση πρόκληση πάνω από τα κατεχόμενα. Τούρκος χαιρετά την σημαία του ψευδοκράτους

Σολτς: Να αποφύγουμε να διαιρέσουμε τον κόσμο σε συνασπισμούς όπως στον Ψυχρό Πόλεμο

Σε άρθρο γνώμης ο Σολτς ζήτησε παράλληλα να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την οικοδόμηση νέων συμπράξεων

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προειδοποίησε σήμερα, Δευτέρα (5/12) τη Δύση κατά της δημιουργίας ενός νέου Ψυχρού Πολέμου με τη διαίρεση του κόσμου σε συνασπισμούς.

Σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται διαδικτυακά από το περιοδικό Foreign Affairs, ο Σολτς ζήτησε παράλληλα να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την οικοδόμηση νέων συμπράξεων.

Η Δύση πρέπει να υποστηρίξει τις δημοκρατικές αξίες και να προστατεύσει τις ανοικτές κοινωνίες, «όμως πρέπει επίσης να αποφύγουμε τον πειρασμό να διαιρέσουμε για μια ακόμη φορά τον κόσμο σε συνασπισμούς», έγραψε ο Σολτς στο άρθρο του.

«Αυτό σημαίνει πως πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να οικοδομήσουμε νέες συμπράξεις, με ρεαλισμό και χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες», πρόσθεσε.

Ο Σολτς ξεχώρισε ιδιαίτερα την Κίνα και τη Ρωσία ως δύο χώρες που αποτελούν απειλή σε έναν πολυπολικό κόσμο, ο οποίος για να επικρατήσει απαιτεί ισχυρότερη ευρωπαϊκή και διατλαντική ενότητα.

Η διατλαντική σύμπραξη παραμένει ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση προκλήσεων που δημιουργούνται από τη ρωσική απειλή εν δυνάμει επιθέσεων σε συμμαχικό έδαφος, ενώ η στροφή της Κίνας προς την απομόνωση και ο τρόπος που προσεγγίζει το θέμα της Ταϊβάν απαιτούν από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική να δημιουργήσουν νέες και ισχυρότερες συμπράξεις με χώρες σε όλο τον κόσμο, έγραψε.

«Οι Γερμανοί έχουν την πρόθεση να γίνουν οι εγγυητές της ευρωπαϊκής ασφάλειας που οι σύμμαχοί μας περιμένουν από εμάς να είμαστε, γεφυροποιοί στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστηρικτές πολυμερών λύσεων σε παγκόσμια προβλήματα», έγραψε ο Σολτς.

 

Πτήση – πρόκληση πάνω από τα κατεχόμενα – Τούρκος χαιρετά την σημαία του ψευδοκράτουςΠτήση - πρόκληση πάνω από τα κατεχόμενα - Τούρκος χαιρετά την σημαία του ψευδοκράτους

Στο βίντεο διακρίνεται ο Τούρκος πιλότος να χαιρετά την σημαία του ψευδοκράτους

«Χαίρε Ημισέληνε στον Πενταδάχτυλο», αναφέρει το μήνυμα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας για την πτήση του μαχητικού πάνω από τα κατεχόμενα

Ένα προκλητικό βίντεο στο οποίο φαίνεται τουρκικό μαχητικό να πραγματοποιεί πτήση πάνω από τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, αναρτήθηκε στον λογαριασμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, στο Twitter.

Μάλιστα, στο βίντεο διακρίνεται ο Τούρκος πιλότος να χαιρετά την σημαία του ψευδοκράτους, η οποία επίσης φαίνεται ξεκάθαρα στον Πενταδάκτυλο.

Το βίντεο συνοδεύεται από την λεζάντα «Χαίρε Ημισέληνε στον Πενταδάχτυλο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*