Σοκολατένια pancakes με γλάσο σοκολάτας

Η απόλυτη συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας

Υλικά για 6 μερίδες

Για τα pancakes

  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα
  • 3 κ.σ ζάχαρη
  • 1 1/3 της κούπας (315 ml) γάλα φρέσκο
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ της κούπας (185γρ.) αλεύρι γ.ο.χ
  • ¼ της κούπας (30 γρ.) κακάο
  • 2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 105 γρ. νιφάδες σοκολάτες
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι για το μαγείρεμα

Για το γλάσο σοκολάτας

  • 1 κούπα (240 ml) κρέμα γάλακτος
  • 1 κουβερτούρα (175 γρ.)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το σύρμα τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη.
  2. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε να χτυπάτε.
  3. Κατόπιν ρίχνετε τα ασπράδια και ανακατεύετε με το σύρμα.
  4. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  5. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικν πάουντερ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Σε αυτό το μπολ ρίχνετε τα υλικά με τα αυγά και ανακατεύετε καλά με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό.
  7. Προσθέτετε τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύετε.
  8. Αφήνετε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 15 με 20 λεπτά.

Για το μαγείρεμα των pancakes

  1. Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο ή το λάδι. Μόλις κάψει, παίρνετε από το μείγμα μία κουτάλα και το ρίχνετε στο τηγάνι.
  2. Μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στο pancake, το γυρίζετε από την άλλη πλευρά. Υπολογίστε σε χρόνο περίπου 1 με 2 λεπτά.
  3. Μόλις είναι έτοιμα τα pancakes ρίχνετε το γλάσο σοκολάτας.

Για το γλάσο σοκολάτας

  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, χωρίς όμως να την αφήσετε να βράσει.
  2. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε την κουβερτούρα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα μείγμα.