Σκάνδαλο Novartis: Τορπίλη Τουλουπάκη κατά Αδωνι Γεωργιάδη! — Το Μαξίμου φοβάται το κόμμα…Novartis

Γεωργιάδης: «Η Εισαγγελέας Τουλουπάκη πρέπει να μπει φυλακή γιατί παραβίασε  το Σύνταγμα» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News

Η πρώην Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ζήτησε από την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου να συμπεριλάβει στη δικογραφία στοιχεία που «καίνε» τον τέως υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη για το σκάνδαλο της Novartis!

Με αίτημά της προς την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η πρώην Εισαγγελέας Κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ζητά να συμπεριληφθούν στη δικογραφία που εξετάζει η ανακρίτρια έγγραφα που φαίνεται πως αφορούν πιθανή εμπλοκή του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στο σκάνδαλο Novartis!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», μέσα από το αίτημα της κ. Τουλουπάκη αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν εκθέσεις του Μεικτού Κλιμακίου Ελέγχου, δηλαδή εκθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από κλιμάκια επιθεωρητών, από τις οποίες προκύπτουν παράνομες υπερτιμολογήσεις σκευασμάτων της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, καθώς και «ύποπτες» αποζημιώσεις την περίοδο που υπουργός Υγείας ήταν ο κ. Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κ. Τουλουπάκη φέρεται ότι ζητάει από την ανακρίτρια να συμπεριληφθούν στη δικογραφία, εκτός από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, και κάποιες από τις συμπληρωματικές εκθέσεις των επιθεωρητών, οι οποίες φαίνεται πως «φωτογραφίζουν» ότι ο φαρμακευτικός κολοσσός ευεργετήθηκε οικονομικά από υπουργική απόφαση του κ. Γεωργιάδη, αλλά και πως υπήρξαν αδικαιολόγητες υπερτιμολογήσεις το ίδιο χρονικό διάστημα.

Καταρρέει η «σκευωρία»

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Κατά της Διαφθοράς, που προφανώς θεωρεί πως η εξέταση των εγγράφων είναι απαραίτητη, καθώς μέσα από αυτά καταρρέουν οι κατηγορίες που έχουν σχηματιστεί εις βάρος της γύρω από το σενάριο της πολιτικής σκευωρίας και αποδεικνύεται η αθωότητά της, φέρεται ότι κρίνει ακόμη πως οι συγκεκριμένες εκθέσεις φωτίζουν την αναγκαιότητα να αναχθούν συμπεράσματα και από τα έγγραφα της δικαστικής συνδρομής που έχει ζητήσει η χώρα μας.

Αξίζει στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η Δικαιοσύνη εξετάζει ακόμη την πιθανή εμπλοκή στο πολύκροτο σκάνδαλο τόσο του κ. Γεωργιάδη, όσο και του πρώην επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου. Μάλιστα, τον περασμένο μήνα έγινε στον Τύπο μία περίεργη διαρροή, σύμφωνα με την οποία ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης, που έχει σήμερα την ευθύνη των συγκεκριμένων υποθέσεων μετά την ενοποίηση της Εισαγγελίας Κατά της Διαφοράς με την Οικονομική Εισαγγελία, έστειλε εσωτερικό έγγραφο στους τρεις εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση, προκειμένου να πιέσει ώστε να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Το εσωτερικό έγγραφο και οι διαρροές

Δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης με συμπολιτευόμενο πρόσημο, σχολιάζοντας το σχετικό εσωτερικό έγγραφο, έβγαζαν το συμπέρασμα πως οι υποθέσεις των κυρίων Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου πρέπει να κλείσουν σύντομα, ακόμη και προτού απαντηθούν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχει ζητήσει η χώρα μας από το εξωτερικό, επειδή τα αιτήματα μπορεί να καθυστερήσουν(!) Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», στους υπό έρευνα, ακόμη, φακέλους μπορεί πράγματι να υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν την πιθανότητα τέλεσης αξιόποινης πράξης και χωρίς την παρουσία των απαντήσεων από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται πλέον εξαιρετικά πιθανό η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου να ζητήσει στο άμεσο μέλλον τους σχετικούς φακέλους, ύστερα από το αίτημα της κ. Τουλουπάκη. Οι οποίοι φάκελοι, βέβαια, στη συνέχεια θα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της σχετικής δικογραφίας, που εξετάζει το σενάριο της πολιτικής σκευωρίας.

Ένα αίτημα με domino effect: Καταρρέει η σκευωρία, σε πανικό η Ν.Δ.

Οι παραπάνω εξελίξεις φαίνεται ότι έχουν μετατρέψει σε εφιάλτη το σκάνδαλο Novartis για όσους προσπάθησαν να το εμφανίσουν ως δήθεν σκευωρία, αφού η παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη έγινε χωρίς στοιχεία από τη σημερινή πλειοψηφία τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΚΙΝ.ΑΛ. Περισσότερο, όμως, μοιάζει να το έχουν μετανιώσει οι πολιτικοί που φέρεται ότι εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis.

Ηδη, η κυβέρνηση αναγκάστηκε -υπό τον τρόμο των ποινικών ευθυνών που μπορεί να βαρύνουν υπουργούς της- να ανακοινώσει -με μεγάλη καθυστέρηση- ότι θα διεκδικήσει αποζημίωση από τη Novartis για τη ζημιά που προκάλεσε η εταιρία στο Ελληνικό Δημόσιο. Άρα, παραδέχτηκε ότι η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο, και όχι σκευωρία.

Επιχειρεί, ωστόσο, να καθυστερήσει τη διεκδίκηση αποζημίωσης, ζητώντας δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ, γεγονός που μπορεί να αναδειχθεί σε ακόμη μεγαλύτερο λάθος, καθώς, όταν οι αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ ικανοποιήσουν το αίτημα δικαστικής συνδρομής της Ελλάδας, θα διακριβωθεί η έκταση του μεγάλου σκανδάλου, αλλά και το ποιοι πολιτικοί σχετίζονται με αξιόποινες πράξειςΑς μην ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ πήραν αποζημίωση από τη φαρμακευτική εταιρία 310.000.000 δολάρια για παράνομες πρακτικές – ειδικά στη χώρα μας.

Novartis

Από… τις ΗΠΑ

Από την άλλη, δεν αποκλείεται η ανακρίτρια κ. Αλεβιζοπούλου αλλά και ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Μπαρδάκης να έχουν ήδη ζητήσει και αυτοί, με δικά τους αιτήματα, δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ για το σκάνδαλο Novartis. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί τα στοιχεία από τις ΗΠΑ να έρθουν πιο σύντομα στην Ελλάδα ή και να έχουν ήδη έρθει. Και τότε η συνθήκη θα είναι ακόμη πιο άβολη για όσους πολιτικούς προσπαθούν απεγνωσμένα να πείσουν τον ελληνικό λαό και τη Δικαιοσύνη ότι επρόκειτο για πολιτική σκευωρία.

Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για τη δράση του Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος «έστησε» την κάλυψη της φοροδιαφυγής του φίλου και συνεργάτη του Σταύρου Παπασταύρου και στου οποίου την κατάθεση βασίστηκε στην Προανακριτική Επιτροπή η προέκταση του κατηγορητηρίου, την οποία εξετάζει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσκολότερα για τους «εραστές» του βολικού σεναρίου της σκευωρίας.

Στη Ν.Δ., πάντως, μοιάζει να έχουν αντιληφθεί ήδη τις δυσάρεστες διαστάσεις που έχει αποκτήσει η υπόθεση και να έχουν μετανιώσει για τις επιλογές τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», εύχονται να μην είχαν παγιδευτεί στη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου και η υπόθεση να είχε λήξει όσο το δυνατόν πιο ήρεμα και αθόρυβα.

 

Το Μαξίμου φοβάται το κόμμα…NovartisΤο Μαξίμου φοβάται το κόμμα…Novartis

O Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν συγκεκριμένη ατζέντα προκειμένου όχι μόνο να μένουν στην επικαιρότητα αλλά να αποτελέσουν την εναλλακτική λύση στην περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τα καταφέρει στις εκλογές.

Θορυβημένοι εμφανίζονται οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις αλλεπάλληλες εμφανίσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς όπως υποστηρίζουν ο πρώην  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε απευθείας συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Θεωρούν δηλαδή ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν συγκεκριμένη ατζέντα προκειμένου όχι μόνο να μένουν στην επικαιρότητα αλλά να αποτελέσουν την εναλλακτική λύση στην περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τα καταφέρει στις εκλογές.

Γι αυτό άλλωστε και οι δύο αναφέρθηκαν στα ζητήματα  της πανδημίας –κάνοντας κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης- αλλά και στα εθνικά  θέματα.

Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλούν για κόμμα Novartis καθώς όπως λένε τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τους ενώνει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους εμφάνισε ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της Novartis.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα ότι  πρόθεση των  δύο πρώην προέδρων είναι να αποτελέσουν την εναλλακτική λύση στην περίπτωση που μετεκλογικά η ΝΔ αναγκαστεί να συνεργαστεί με το ΚΙΝΑΛ. Στην περίπτωση αυτή δεν αποκλείεται να προταθεί ως πρωθυπουργός κοινής αποδοχής ο Βαγγέλης Βενιζέλος .

Στην πραγματικότητα λένε ωστόσο τα κυβερνητικά στελέχη αυτός που θα κυβερνάει είναι ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ . Σχέσεις οι οποίες έχουν μείνει αδιατάρακτες εδώ και χρόνια.

Φυσικά από το σενάριο αυτό δεν λείπει και το τρίτο μέλος της υπόθεσης της Novartis, που δεν είναι άλλος από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Όσοι διακινούν το σενάριο αυτό λένε ότι τυχόν εκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα λειτουργήσει ιδιαίτερα θετικά στην περίπτωση που η ΝΔ στις εκλογές αναγκαστεί να συγκυβερνήσει με άλλο κόμμα.

Όλα αυτά ωστόσο δείχνουν ένα πράγμα. Ότι στο Μέγαρο Μαξίμου αισθάνονται την ανάσα του Αντώνη Σαμαρά πάνω από το κεφάλι τους, καθώς οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ότι  ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ την φιλοδοξία του να επανέλθει στα πολιτικά δρώμενα μέσα από κάποιο ρόλο.

Από την στιγμή μάλιστα που ο πρωθυπουργός  δεν τον πρότεινε γα Πρόεδρο της Δημοκρατίας η παλαιά έχθρα ανάμεσα στις δυο πλευρές έχει αναζωπυρωθεί με αποτέλεσμα τις ηχηρές διαφοροποιήσεις του Αντώνη Σαμαρά σε πολλά θέματα.