Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα επιβεβαίωση Documento. Και επίσημα παρακολουθούμενος από το Predator ο Σπύρος Σιδέρης — Τέμπη: Εξώδικο στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας από συγγενείς των θυμάτων. «Μπάζωσαν τον χώρο της τραγωδίας»

predator

Με μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει πως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων του ανακοίνωσε και επίσημα πως είχε γίνει απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου από το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό.

Νέα επιβεβαίωση για το ρεπορτάζ του Documento για το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών καθώς ο δημοσιογράφος Σπύρος Σιδέρης, ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε πως είναι και επισήμως στη λίστα των παρακολουθούμενων από το παράνομο λογισμικό Predator.

Όπως είχε αποκαλύψει το Documento τον περασμένο Νοέμβριο, ο δηµοσιογράφος του δικτύου Euractiv το οποίο έχει δεχτεί δηµόσια επίθεση από τον Κυρ. Μητσοτάκη για δηµοσιεύµατά του, ήταν στη λίστα Predator. Ο Σπ. Σιδέρης εργάζεται επίσης στην ιστοσελίδα ieidiseis.

Υπενθυμίζεται πως ο Σπ. Σιδέρης, μετά την αποκάλυψη, είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ωστόσο, σήμερα, Τετάρτη, με μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει πως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων του ανακοίνωσε και επίσημα πως είχε γίνει απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου από το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό.

«Κι επίσημα παρακολουθούμενος από το Predator. Πέρασαν εννιά μήνες από τότε που ήμουν στο Ντομπάς κι έμαθα ότι φιγουράριζε το όνομα μου στη δεύτερη λίστα των «στόχων» του Predator, που δημοσίευσε η εφημερίδα Documento στις 12 Νοεμβρίου 2022», αναφέρει αρχικά.

«Είχα δηλώσει τότε ότι θα κινηθώ νομικά για την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών μου και των προσωπικών δεδομένων μου, όμως καθώς άλλαξε το νομικό πλαίσιο για την ενημέρωση των «στόχων» μετά από τρία έτη, δεν είχα κάποια επίσημη διαβεβαίωση ότι είχα γίνει στόχος παράνομης ή «νόμιμης» παρακολούθησης. Η επιβεβαίωση τελικά ήρθε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με συστημένη εμπιστευτική επιστολή. Έτσι σήμερα πήρα στα χέρια μου συστημένη επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όπου επίσημα πλέον μου έγινε γνωστό ότι στο κινητό μου τηλέφωνο έγινε απόπειρα παγίδευσης από το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator», τονίζει μεταξύ άλλων.

Η ιστοσελίδα του εμβολίου και οι ημερομηνίες

Όπως και στην περίπτωση της Άρτεμις Σίφορντ, το παραπλανητικό μήνυμα ήρθε από μία παραπλανητική ιστοσελίδα που δήθεν οδηγούσε σε αυτήν του εμβολιασμού κατά της Covid19. Όπως αναφέρει ο Σπύρος Σιδέρης: «Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι η ημερομηνία που έχει σταλεί το παγιδευμένο μήνυμα με Predator, καθώς από τις 25 Μαΐου είχα ήδη ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολίου και το μήνυμα στάλθηκε στις 28 Μαΐου. Αυτή η σύμπτωση δεν μπορεί, τουλάχιστον για μένα, να είναι τυχαία».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Κι επίσημα παρακολουθούμενος από το Predator

Πέρασαν εννιά μήνες από τότε που ήμουν στο Ντομπάς κι έμαθα ότι φιγουράριζε το όνομα μου στη δεύτερη λίστα των «στόχων» του Predator, που δημοσίευσε η εφημερίδα Documento στις 12 Νοεμβρίου 2022.

Καθώς εκείνο το διάστημα ήμουν σε δημοσιογραφική αποστολή στο εξωτερικό, αμέσως μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα επικοινώνησα με την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και συμπλήρωσα το αίτημα για να ελεγχθεί το κινητό μου αν παρακολουθείτε.

Είχα δηλώσει τότε ότι θα κινηθώ νομικά για την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών μου και των προσωπικών δεδομένων μου, όμως καθώς άλλαξε το νομικό πλαίσιο για την ενημέρωση των «στόχων» μετά από τρία έτη, δεν είχα κάποια επίσημη διαβεβαίωση ότι είχα γίνει στόχος παράνομης ή «νόμιμης» παρακολούθησης. Η επιβεβαίωση τελικά ήρθε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με συστημένη εμπιστευτική επιστολή.
Έτσι σήμερα πήρα στα χέρια μου συστημένη επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όπου επίσημα πλέον μου έγινε γνωστό ότι στο κινητό μου τηλέφωνο έγινε απόπειρα παγίδευσης από το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator.

Σύμφωνα με την επιστολή του Προέδρου της ΑΠΔΠΧ κ. K. Μενουδάκου στις 28 Μαΐου 2021 και ώρα 15:15:56, από τη διεύθυνση EMVOLIO GOV στάλθηκε στο κινητό μου μήνυμα όπου έγραφε: «Σύμφωνα με τον ΑΜΚΑ σας μπορείτε να εμβολιαστείτε την τρέχουσα περίοδο. Παρακαλούμε ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να κλείσετε το ραντεβού σας. https:// emvolio – gov . gr/app/»

Εκείνο το διάστημα ήταν η περίοδος των εμβολιασμών για τον COVID-19 και τα μηνύματα έρχονταν σωρηδόν από το emvolio . gov . gr.
Όπως φαίνεται από τον αποστολέα, του παραπλανητικού μηνύματος, η διαφορά στις δυο διευθύνσεις ήταν η τελεία στο κανονικό μήνυμα emvolio.gov και η παύλα στο παραπλανητικό emvolio-gov. Μια διαφορά αρκετά δύσκολη για να γίνει άμεσα αντιληπτή.

Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι η ημερομηνία που έχει σταλεί το παγιδευμένο μήνυμα με Predator, καθώς από τις 25 Μαΐου είχα ήδη ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολίου και το μήνυμα στάλθηκε στις 28 Μαΐου.

Αυτή η σύμπτωση δεν μπορεί, τουλάχιστον για μένα, να είναι τυχαία.

Όμως αυτά θα τα δει η δικαιοσύνη στην οποία πλέον μπορώ να προσφύγω, καθώς έχω την επίσημη επιβεβαίωση της παράνομης παγίδευσης του κινητού μου από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Υποχρέωση και καθήκον κάθε πολίτη, ανεξάρτητα του ρόλου του στην κοινωνία, είναι να διαφυλάξει και να προστατεύσει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Υποχρέωση και καθήκον μου είναι πλέον να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να λογοδοτήσουν όσοι εμπλέκονται στην παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου, μέσω της δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν εκπτώσεις στη Δημοκρατία, στην Ελευθερία της Έκφρασης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Τέμπη: Εξώδικο στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας από συγγενείς των θυμάτων – «Μπάζωσαν τον χώρο της τραγωδίας»Τέμπη: Εξώδικο στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας από συγγενείς των θυμάτων – «Μπάζωσαν τον χώρο της τραγωδίας»

Εξώδικο στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, κατέθεσε ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, προκειμένου να να δώσει απαντήσεις για το «μπάζωμα» του χώρου του τραγικού δυστυχήματος που στοίχισε 57 ζωές.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Συλλόγου, Γιώργος Ηλιόπουλος, το εξώδικο κατατέθηκε προκειμένου ο περιφερειάρχης να δώσει απαντήσεις για το «μπάζωμα» του χώρου του δυστυχήματος μερικές μέρες μετά το συμβάν, ενώ μίλησε και για καθυστέρηση των ερευνών και των διώξεων. Την ίδια στιγμή, ανέφερε πως «η έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας αποκαλύπτει οικονομικά εγκλήματα, που έχουν σχέση με τις καθυστερήσεις και επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ενδεχόμενος δόλος για πολλαπλά κακουργήματα».

Οι συγγενείς των θυμάτων θέλουν μέσω του εξώδικου να μάθουν από τον περιφερειάρχη μεταξύ άλλων «αν είχε την άδεια οποιασδήποτε αρμόδιας αρχής».

Μάλιστα, ο Γιώργος Ηλιόπουλος σημείωσε πως «Υπάρχει ενδεχόμενος δόλος για πολλαπλά κακουργήματα […] γιατί υπάρχει το απώτερο κίνητρο που είναι το παράνομο κέρδος».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ  οι γονείς των θυμάτων και μέλη του Συλλόγου Πληγέντων του Δυστυχήματος Τεμπών, Παύλος Ασλανίδης και Χρήστος Κωνσταντινίδης, επεσήμαναν, πως σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν το κατηγορητήριο αγγίζει πλέον και διευθύνοντες συμβούλους, ενώ για την  περίπτωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, έκαναν λόγο για αλλοίωση του χώρου και προσβολή νεκρών.

Παράλληλα, κατέθεσαν και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, που τοποθέτησαν οι οικογένειες των θυμάτων, το οποίο θα μελετηθεί από τον Εφέτη Ανακριτή, μαζί με τα άλλα τρία που έχουν εκδοθεί, ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται η απόφαση της διάταξης στο αίτημα του προσωρινά κρατούμενου επιθεωρητή του ΟΣΕ για αλλαγή των όρων προσωρινής κράτησης. Η αίτηση και η απόφαση είναι ενώπιον των ανακριτικών αρχών, που αναμένουν ορισμένα δικαιολογητικά από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης του επιθεωρητή πριν την τελική απόφαση. Αν είναι απορριπτική, τότε ο επιθεωρητής μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο Εφετών.

Εντός τριών εβδομάδων αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση του πορίσματος του Εφέτη Ανακριτή, από το οποίο δεν αποκλείεται να προκύψουν νέα στοιχεία και να ασκηθούν νέες διώξεις.

«Πέταξε τα υπολείμματα των παιδιών μας»

Ο Παύλος Ασλανίδης, ο τραγικός πατέρας ενός 27χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη σιδηροδρομική τραγωδία, ζήτησε μια απάντηση από τον περιφερειάρχη: «Γιατί πέταξε τα υπολείμματα των παιδιών μας».

«Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να το κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά για τη βιασύνη της περιφερειακής αρχής να «τσιμεντώσει» το σημείο ενώ ακόμα «έβραζε» από το πολύνεκρο δυστύχημα.

«Θέλουμε τα υπολείμματα των παιδιών μας να μας υποδείξει πού πήγε και τα πέταξε», συμπλήρωσε ο κ. Ασλανίδης και έκανε λόγο για προσβολή νεκρών εν μέσω πένθους εκ μέρους του κ. Αγοραστού.