Σε ανοιχτό νοσοκομείο μετατράπηκε εκθεσιακό κέντρο στην Ισπανία – Η Γερμανία δεσμεύει μάσκες και γάντια που προορίζονται για την Ελλάδα;

Σε ανοιχτό νοσοκομείο μετατράπηκε εκθεσιακό κέντρο στην Ισπανία

Εικόνες που μοιάζουν να έχουν βγει από το σινεμά φτάνουν και από την Ισπανία, όπου το εκθεσιακό κέντρο Ifema στη Μαδρίτη μετατράπηκε σε ανοιχτό νοσοκομείο.

Ήδη, αργά το βράδυ του Σαββάτου υποδέχθηκε τους πρώτους 200 ασθενείς από διάφορα νοσοκομεία, που πια έχουν φτάσει στα όρια τους καθώς τα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε περίπου 26.000 και οι νεκροί σε 1.462.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η El Pais, επικαλούμενη ανακοίνωση της περιφέρειας της Μαδρίτης, σε πρώτη φάση η νέα ανοιχτή μονάδα θα φιλοξενήσει 1.300 συμβατικές κλίνες και 96 κλίνες ΜΕΘ.

Επίσης, θα υπάρχει μια περιοχή με έως και 200 κρεβάτια για την άμεση περίθαλψη όσων καταφτάνουν με συμπτώματα από νοσοκομεία.

Το απόγευμα του Σαββάτου τα πρώτα απ’ αυτά τα κρεβάτια ήταν διαθέσιμα για νοσηλεία, μετά τις εντατικές εργασίες που απαιτήθηκαν για να αδειάσει και να αλλάξει χρήση ο χώρος, που καταγράφονται και στο κάτωθι βίντεο time-lapse.

Η εγκατάσταση έχει 3.000 κρεβάτια και έχει τη δυνατότητα επέκτασης του αριθμού των κλινών σε έως και 5.000 αν χρειαστεί.

Από την Παρασκευή, στο μεταξύ, οι μονάδες εντατικής θεραπείας σε αρκετά νοσοκομεία της Μαδρίτης λειτουργούσαν ήδη στο διπλάσιο των δυνατοτήτων τους και έτσι κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση χρειάστηκε να μεταφερθούν σε άλλες μονάδες.

Η περιοχή της Μαδρίτης μετρά ήδη πάνω από 800 νεκρούς από τον κορονοϊό και ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ προειδοποίησε πως τα πιο δύσκολα έρχονται.

Καραντίνα για άλλες 15 ημέρες

Σε αυτό το πλαίσιο ο Ισπανός πρωθυπουργός επικοινώνησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τις αυτόνομες περιφέρειες και ζήτησε παράταση των έκτακτων μέτρων για άλλες 15 ημέρες.

Στο μεταξύ, σήμερα, καταγράφηκε άλλη μια ραγδαία αύξηση των θυμάτων. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Υγείας οι νεκροί ανέρχονται σε 1.720 από 1.326 που ήταν χθες, Σάββατο. Πρόκειται για μια αύξηση 394 θυμάτων, που ξεπερνά τη χθεσινή των 324.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα της Ε.Ε. μετά την Ιταλία που αντιμετωπίζει τόσο σοβαρό πρόβλημα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα αυξήθηκαν σε 28.572  από 24.926.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει 640.000 γρήγορα τεστ για τη διάγνωση της μόλυνσης από τον ιό και έχει προσλάβει 52.000 ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Η Γερμανία δεσμεύει μάσκες και γάντια που προορίζονται για την Ελλάδα;

Η Γερμανία δεσμεύει μάσκες και γάντια που προορίζονται για την Ελλάδα;

Μπροστά σε μια απρόοπτη εξέλιξη έχουν βρεθεί επιχειρήσεις και χώρες που επιχειρούν να προμηθευτούν ιατρικό υλικό για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν λόγωο κοροναϊού αλλά αυτό πρέπει να παραληφθεί μέσω της Γερμανίας.

Ελληνικές εταιρίες  επιχειρούν να κάνουν από την Κίνα εισαγωγή υλικού όπως μάσκες, γάντια και αναπνευστήρες καθώς υπάρχει τρομερή έλλειψη στα δημόσια νοσοκομεία και αναζητούνται προμήθειες επειγόντως. Οι Κινέζοι προμηθευτές διαθέτουν επαρκείς ποσότητες όμως καθώς η πύλη εισόδου των εμπορευμάτων στην Ε.Ε. είναι κυρίως γερμανικά αεροδρόμια και μεταφορικές εταιρίες, το υλικό αυτό δεσμεύεται από τις γερμανικές αρχές για να καλύψει τις εσωτερικές της ανάγκες, αναφέρουν στους Έλληνες αντιπροσώπους των παρα-φαρμακευτικών προϊόντων.

Αυτό που συστήνουν οι Κινέζοι είναι απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα, όμως απευθείας σύνδεση με την Κίνα δεν υπάρχει ενώ οι αερομεταφορές έχουν, σχεδόν καταρρεύσει. Άλλωστε, με απευθείας πτήση της Air China παραλήθηκε πρόσφατα υλικό 18 τόνων για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών.

Απαγόρευση εξαγωγών στη Γερμανία – Ίδιο «κρούσμα» στην Τσεχία

Η Γερμανία μετά την επιδείνωση της κατάστασης με τον κοροναϊό έχει απαγορεύσει πλήρως την εξαγωγή ιατρικού υλικού, ακόμη και για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καλύψει τις δικές της ανάγκες.

Αντίστοιχο περιστατικό πάντως έχει καταγραφεί και στην Τσεχία. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Republica, μεγάλη ποσότητα με μάσκες , προερχόμενες από την Κίνα  με προορισμό την Ιταλία και ενδιάμεσο σταθμό την Πράγα, δεσμεύτηκαν από τις Τσεχικές αρχές για να καλυφθούν οι εσωτερικές ανάγκες της χώρας.

Μάλιστα, η Τσεχία κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί ως πρόσχημα ότι ήταν προϊόν μαύρης αγοράς ενώ το πολύτιμο υλικό προορίζεται για τα Ιταλικά Νοσοκομεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρακτική αυτή αρχίζει και γενικεύεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιουργώντας πολύ μεγάλους προβληματισμούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*