Σερέλης: «Στο Λαύριο είμαστε μια γροθιά» * Μουράτος: «Αν κοιτάμε μακριά, θα χάσουμε το μυαλό μας»! * Παπαδάκης: “Είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση, πρέπει να φέρουμε αποτελέσματα”

Σερέλης: «Στο Λαύριο είμαστε μια γροθιά»

Ο Χρήστος Σερέλης αναφέρθηκε στην έβδομη συνεχόμενη νίκη του Λαυρίου και την πνευματική προσέγγιση των παικτών του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε έπειτα από τη νίκη επί της Λάρισας:

«Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι θα παίζαμε ένα δύσκολο ματς εναντίον ενός αντιπάλου, που κέρδισε την περασμένη αγωνιστική τον Προμηθέα. Η Λάρισα θα ήθελε σίγουρα να κάνει μια ακόμα νίκη στην έδρα της, ώστε να σταθεροποιήσει τη θέση της στην Basket League.

Προερχόμαστε από δύο σημαντικές νίκες και είχαμε επισείσει την προσοχή στα παιδιά, ξέροντας ότι παίζουμε με μια καλή επιθετική ομάδα. Θέλαμε να κατακτήσουμε πάση θυσία τη νίκη από την άμυνά μας. Κάναμε αρκετά καλή αμυντική δουλειά, δεν αφήσαμε πολλά ελεύθερα σουτ και ελέγξαμε το παιχνίδι.

Ευτυχώς στην άμυνα πήγαμε αρκετά καλά. Η ψυχολογία που έχουμε είναι αρκετά καλή και είμαι χαρούμενος, επειδή τα παιδιά έδειξαν ότι μπορούν να κερδίσουν και σε μια κακή, επιθετικά, ημέρα.

Έχουμε ως στόχο να πηγαίνουμε παιχνίδι – παιχνίδι λόγω της συμμετοχής νέων παιδιών στην ομάδα. Κάθε εβδομάδα θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατό πιο σταθερή απόδοση. Πολλές φορές όταν μια ομάδα κάνει μεγάλες νίκες με αντιπάλους, όπως τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, οι παίκτες χάνουν το μυαλό τους και νομίζουν ότι είναι καλύτεροι απ’ ότι πραγματικά είναι. Σεβάστηκαν σήμερα τον αντίπαλο και έπαιξαν καλά στον αμυντικό τομέα.

Το μυστικό της αποκατάστασης ήταν το γεγονός ότι έχουμε νέους παίκτες, που είναι αρκετά αθλητικοί. Βεβαίως είναι και οι δύο αλλαγές που κάναμε. Είναι σημαντικό επίσης ότι είναι δεύτερη συνεχόμενη νίκη χωρίς τον Σον, κάτι που δείχνει ότι οι παίκτες είναι μια γροθιά».

 

Μουράτος: «Αν κοιτάμε μακριά, θα χάσουμε το μυαλό μας»!Μουράτος: «Αν κοιτάμε μακριά, θα χάσουμε το μυαλό μας»! (vid)

Το Λαύριο έφτασε τις επτά συνεχόμενες νίκες στην Basket League όμως ο Βασίλης Μουράτος δεν σκέφτεται μακροπρόθεσμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας γκαρντ στην κάμερα της ΕΡΤ έπειτα  από τη νίκη επί της Λάρισας:

«Ήταν μια πραγματικά σπουδαία νίκη για εμάς, νομίζω η πιο δύσκολη νίκη που κάναμε φέτος! Αφενός επειδή η Λάρισα έχει μεγάλο επιθετικό ταλέντο αλλά και για το γεγονός ότι εμείς έπρεπε να διαχειριστούμε πνευματικά τις νίκες που κάναμε το προηγούμενο διάστημα. Ήταν ένα παιχνίδι που έκρυβε παγίδες και είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε στο θετικό αποτέλεσμα. Εμείς οι ίδιοι έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη. Σήμερα δεν παίξαμε καθόλου καλά. Αν βάζουμε μακροπρόθεσμους στόχους, κινδυνεύουμε να χάσουμε το μυαλό μας. Για αυτό πάμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Παπαδάκης: “Είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση, πρέπει να φέρουμε αποτελέσματα”

Ο Κώστας Παπαδάκης μετά το ματς με το Λαύριο

Στην εικόνα της Λάρισας αναφέρθηκε ο Κώστας Παπαδάκης, ο οποίος τόνισε πως για να ξεφύγει η ομάδα από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, πρέπει να φέρει αποτελέσματα.

Το Λαύριο επικράτησε της Λάρισας με 66-58, με τον Κώστα Παπαδάκη να πραγματοποιεί μία πολύ καλή εμφάνιση, σημειώνοντας 14 πόντους, με 3/6 τρίποντα. Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα, τόνισε πως πρέπει όλοι να δουλέψουν ακόμη περισσότερο, για να φέρουν αποτελέσματα.

Εάν δεν κερδίζουμε οποιαδήποτε μεγάλη εμφάνιση δεν μετράει. Παίζαμε με μία πολύ καλή ομάδα. Το Λαύριο κέρδισε τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Είναι πολύ ταλαντούχα ομάδα, έχει επτά νίκες στο πρωτάθλημα. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, ήμασταν κοντά αλλά αυτή τη φορά στις λεπτομέρειες δεν ήμασταν τόσο καλοί και ήρθε η ήττα. Ένα φάουλ, ένα τρίποντο, παίζουν μεγάλο ρόλο όταν είναι τόσο κλειστό ένα ματς. Είμαστε γενικά σε μία δύσκολη κατάσταση, πρέπει να κατεβάσουμε το κεφάλι, να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο και να φέρουμε αποτελέσματα“, δήλωσε χαρακτηριστικά.