Σεισμός στην Τουρκία: Συλλυπητήρια Μητσοτάκη σε Ερντογάν ~ Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Τσαβούσογλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στο twitter, συλλυπήθηκε την Τουρκία για το σεισμό στο Ελαζίγ και πρόσφερε τη βοήθεια της Ελλάδας.

Τα συλλυπητήριά του στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον τουρκικό λαό εξέφρασε μέσω του Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Παρασκευή το Ελαζίγ.

«Ολόψυχη συμπαράσταση στον πρόεδρο Ερντογάν και τον τουρκικό λαό μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία. Οι ομάδες μας έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να βοηθήσουν», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

Prime Minister GR

My wholehearted sympathy to President @RTErdogan and the Turkish people following the devastating earthquake that has hit Turkey. Our search and rescue teams stand ready to assist.

Σεισμός στην Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας

Ο Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, του εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ελλάδας και έθεσε σε ετοιμότητα την ΕΜΑΚ.

Λίγη ώρα μετά τα φονικά Ρίχτερ των 6,8 Ρίχτερ που σάρωσαν την ανατολική Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Δένδιας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, εξέφρασε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση που δοκιμάζονται από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Ο Ν. Δένδιας εξέφρασε επίσης την απόλυτη ετοιμότητα της χώρας μας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας προς τους πληγέντες.

Επιπλέον, επικοινώνησε και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον οποίο συνεννοήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα κλιμάκια της ΕΜΑΚ ώστε να μεταβούν στην Τουρκία, εφόσον κριθεί σκόπιμο.

Ο Ν. Δένδιας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο ενημερώνει για τις συναφείς εξελίξεις.