Σαουδική Αραβία: Ένα εκατομμύριο προσκυνητές φέτος στη Μέκκα — Ουκρανοί πρόσφυγες καταφθάνουν στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού (vid)

Σαουδική Αραβία: Ένα εκατομμύριο προσκυνητές φέτος στη Μέκκα

Οι προσκυνητές στη Μέκκα φέτος θα πρέπει να είναι κάτω των 65 ετών και πλήρως εμβολιασμένοι κατά του νέου κορωνοϊού

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι να μετάσχουν φέτος στο Χατζ, το ετήσιο προσκύνημα στην Μέκκα, όπως ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, οι Αρχές της χώρας αυξάνουν φέτος τον αριθμό των προσκυνητών.

Το υπουργείο που είναι αρμόδιο για το Χατζ «επέτρεψε σε ένα εκατομμύριο προσκυνητές, ξένους ή Σαουδάραβες, να κάνουν το Χατζ φέτος», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση

Η κυβέρνηση θέλει να εγγυηθεί την ασφάλεια των προσκυνητών «διασφαλίζοντας παράλληλα ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι μουσουλμάνοι σε όλον τον κόσμο θα μπορέσουν να κάνουν το Χατζ», συνεχίζει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Οι προσκυνητές στη Μέκκα φέτος θα πρέπει να είναι κάτω των 65 ετών και πλήρως εμβολιασμένοι κατά του νέου κορωνοϊού.

Οι προσκυνητές από το εξωτερικό θα επιτραπούν φέτος, αλλά θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό διαγνωστικό τεστ για τον νέο κορωνοϊό ενώ θα τηρηθούν επίσης μέτρα προφύλαξης για την υγεία.

Πέρυσι η Σαουδική Αραβία είχε περιορίσει το ετήσιο Χατζ σε 60.000 συμμετέχοντες από τη χώρα, σε σύγκριση με τους περίπου 2.500 προσκυνητές από όλον τον κόσμο που μετείχαν πριν από την πανδημία.

Οι επισκέψεις στους ιερότερους τόπους του Ισλάμ στην Μέκκα και την Μεδίνα για το Χατζ που διαρκεί μια εβδομάδα και για το «μικρό προσκύνημα» που μπορεί να γίνει οποτεδήποτε μέσα στη χρονιά, το Ούμρα, απέφεραν πριν από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στο βασίλειο περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

 

Ουκρανοί πρόσφυγες καταφθάνουν στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού (vid)

1.500 Ουκρανοί πρόσφυγες ήδη στην Ελλάδα – Σε ετοιμότητα για περισσότερους | Moneyreview.gr

«Μπορούμε να περάσουμε ίσως 300 άτομα σε μια καλή μέρα, μερικές ημέρες 200 και μερικές ημέρες 150».

Η εθελόντρια στα σύνορα Μεξικού – ΗΠΑ αναφέρεται στον αριθμό των Ουκρανών που καθημερινά περνούν τα σύνορα προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους, με την πλειοψηφία να μετακινείται προς γειτονικά κράτη.

Εκατοντάδες όμως έχουν ταξιδέψει μέχρι το Μεξικό, ελπίζοντας να βρουν τρόπο να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Μεξικό επιτρέπει στους Ουκρανούς να εισέλθουν με μια απλή ταξιδιωτική βίζα, ενώ οι ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί παραμονή ενός έτους σε 100.000 Ουκρανούς.

Στο ρεπορτάζ του CNNi αποκαλύπτεται η προσμονή που νιώθουν για αυτό το νέο ξεκίνημα, αλλά και το πού διαμένουν έως ότου εγκριθεί η αίτησή τους για είσοδο στις ΗΠΑ.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*