Σαδισμός … Έχει βολέψει τα παιδιά του σε χρυσοπληρωμένες θέσεις στο εξωτερικό και λέει στους νέους… — «Χαβαλέ» κάνει ο Τσακαλώτος με τις «συμβουλές» του Μητσοτάκη για ολιστική ζωή

Το «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη

 “Μην κοιτάτε μόνο τα λεφτά, δείτε τη ζωή λίγο πιο ολιστικά”

Εκτός τόπου και χρόνου εμφανίστηκε για άλλη μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από εκείνο το επικό “υπέροχη ποιότητα ζωής” στην Ελλάδα!

Τη στιγμή που ο πληθωρισμός χτύπησε ρεκόρ 28ετιας, με την ακρίβεια να βρίσκεται εκτός ελέγχου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ειδε τις … καμπάνες της Ιεριχούς … να χτυπάνε εκκωφαντικά στις φοιτητικές εκλογές, με την καθίζηση της ΔΑΠ την περασμένη βδομάδα,  συμβούλεψε τους νέους να μην κοιτάνε μόνο τα χρήματα, αλλά να δουν τη ζωή πιο ολιστικά. Ισχυρίστηκε επίσης ότι το κόστος της ζωής της Ελλάδας παραμένει πιο χαμηλό από πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και από τις ΗΠΑ, ενώ ανέφερε ότι η χώρα μας μπορεί να προσφέρει εξαιρετική ποιότητα ζωής, με καλές απολαβές.

«Το γεγονός ότι στην Ελλάδα ναι έχουμε πληθωρισμό, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι΄ αυτό, αλλά είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Το κόστος ζωής παραμένει πιο χαμηλό από ότι σε πάρα πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και το ίδιο ισχύει και για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και υπάρχει πάντα και στην Ελλάδα ένας μηχανισμός υποστήριξης, οικογένεια, φίλοι, που κάνουν τη ζωή μας εδώ πιο εύκολη και πιο ευχάριστη» σημείωσε ειδικότερα ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Η Ελλάδα, το έχω πει πολλές φορές και παρότι της αντιπολίτευσης της αρέσει να μου ασκεί κριτική γι΄ αυτό, θα επιμείνω σε αυτό, μπορεί να προσφέρει μία εξαιρετική ποιότητα ζωής και σε ένα κόσμο όπου τα ζητήματα αυτά αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Όπου ο σκοπός πλέον δεν είναι απλά πόσα λεφτά θα βγάλω, είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλά δεν είναι το μοναδικό κίνητρο, το να βγάζει κανείς ολοένα και περισσότερα λεφτά, αλλά να βλέπουμε τη ζωή μας λίγο πιο σφαιρικά, λίγο πιο ολιστικά».

«Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει συνολικά καλές δουλειές, καλές απολαβές, οικογένεια, φίλους και ένα εξαιρετικό περιβάλλον στο οποίο να εργάζεται κανείς αλλά και να ζει. Και νομίζω ότι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για νέους ανθρώπους οι οποίοι έφυγαν και είναι διατεθειμένοι να γυρίσουν» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού έγινε την περασμένη Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, με μια ομάδα από φοιτητές και νεαρούς εργαζόμενους σε εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίοι συμμετέχουν στο 12ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, που πραγματοποιείται αύριο Τρίτη.

 

«Χαβαλέ» κάνει ο Τσακαλώτος με τις «συμβουλές» του Μητσοτάκη για ολιστική ζωή: «Έχω να του προτείνω παραλίες να πάει να φιλοσοφήσει το καλοκαίρι»Η αστική αυτοπεποίθηση και η ειλικρίνεια του Τσακαλώτου - Documento

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με φλεγματικό χιούμορ, σχολιάζει την τελευταία «συμβουλή» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους νέους να μην ασχολούνται τόσο με τα χρήματα και να βλέπουν τη ζωή πιο ολιστικά.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει στον πρωθυπουργό… παραλίες «για να πάει να φιλοσοφήσει το καλοκαίρι» και δεικτικά προσθέτει «ίσως σε κάποιες από αυτές να μην έχει πάει ήδη».

O Ευκλ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως «το να λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι “στην Ελλάδα έχουμε οικογένεια και φίλους που κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη”, είναι προκλητικό. Αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη πως φαντάζεται την “φιλελεύθερη” κοινωνία: Δεν χρειάζεται κοινωνικό κράτος, δεν υπάρχει η έννοια του κοινωνικού μισθού, δεν υπάρχει ανάγκη αντιμετώπισης των ανισοτήτων, δεν υπάρχει προθυμία να γίνει μια κατανομή των κινδύνων στην κοινωνία. Σαν να έχει κολλήσει σε μια ταινία του 1960 με ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος και μοναδικό επίκεντρο την οικογένεια και τους φίλους. Είναι ένα όραμα που δεν είναι ούτε σύγχρονο ούτε δίκαιο. Απλά αποκρουστικό».

Και προσθέτει: «το να συνεχίζει όμως ο πρωθυπουργός της ακρίβειας και του πληθωρισμού την τοποθέτησή του λέγοντας ότι “σημασία δεν έχει ποσά λεφτά βγάζεις να δούμε την ζωή μας πιο ολιστικά” είναι εξοργιστικό».

«Αν θέλει να δίνει τέτοιες συμβουλές ας παραιτηθεί, να αναλάβουμε εμείς που μας ενδιαφέρει να αυξήσουμε τους μισθούς των ανθρώπων και έχω να του προτείνω διάφορες παραλίες για να πάει να φιλοσοφήσει το καλοκαίρι» και καταλήγει ειρωνικά «ίσως σε κάποιες από αυτές να μην έχει πάει ήδη».