Σία Αναγνωστοπούλου: Η Σοφία Γιαννακά επιχειρεί να ενσταλάξει, αντι-αριστερό μίσος στους συμπολίτες μας – Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων: Επιστολές διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό των από τις Νομοπαρασκευαστικές

Με ορολογία που θα ζήλευε η πιο ακραία φωνή αυτής της χώρας, η κ. Γιαννακά στοχοποιεί, κατασυκοφαντεί κόμματα και εφημερίδες (ΚΚΕ, ΕφΣυν) και δολοφονεί εν ψυχρώ χαρακτήρες (Αντώνη Λιάκο, Σία Αναγνωστοπούλου) – Τι διατείνεται η Σοφία Γιαννακά, τι απαντά η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Στη δήλωσή της η βουλευτής Αχαΐας και τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου, τονίζει αναφερόμενη στο συκοφαντικό, δυσφημιστικό και ακραία διχαστικό άρθρο με τίτλο: «Ποιοι μισούν την 25η Μαρτίου» της Σοφίας Γιαννακά που δημοσιεύτηκε στο Iefimerida.gr:

«Η κ. Σοφία Γιαννακά επέλεξε την ημέρα της εθνικής επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση για να ενσταλάξει, με το άρθρο της -«Ποιοι μισούν την 25η Μαρτίου», iefimerida- δηλητηριώδες αντιαριστερό μίσος στους συμπολίτες μας.

Με ορολογία που θα ζήλευε η πιο ακραία φωνή αυτής της χώρας, η κ. Γιαννακά στοχοποιεί, κατασυκοφαντεί κόμματα και εφημερίδες (ΚΚΕ, ΕφΣυν) και δολοφονεί εν ψυχρώ χαρακτήρες (Αντώνη Λιάκο, Σία Αναγνωστοπούλου).

Με χαρακτηρισμούς, όπως «μισούν την έννοια της πατρίδας», «μισέλληνες», «ο πατριωτισμός είναι ντροπιαστική έννοια», «ατόφιο μίσος», η συγγραφέας του άρθρου δεν έχει άλλο στόχο παρά να δείξει στο πανελλήνιο τους αριστερούς ανθέλληνες. Με χυδαία και ασυνάρτητη κοπτορραπτική, η κυρία Γιαννακά στήνει το διχαστικό της αφήγημα -για να εξυπηρετήσει άραγε ποιους;

Βεβαίως τον πατριωτισμό μας ως αριστεροί άνθρωποι δεν έχουμε να τον αποδείξουμε σε καμία κ. Γιαννακά. Όμως είμαι υποχρεωμένη να υπερασπιστώ τον εαυτό μου απέναντι στην ακραία κατασυκοφάντηση, τη στοχοποίηση και τη δολοφονία του χαρακτήρα μου.

Και θα το πράξω με όλα τα μέσα που έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, 200 χρόνια μιας μεγάλης πορείας κατά την οποία οι δημοκρατικοί θεσμοί επιτρέπουν και σε αυτούς που μισεί η κάθε κ. Γιαννακά να απολαμβάνουν ισότιμα την ελευθερία τους».

Τι αναφέρει η Σοφία Γιαννακά

Στο άρθρο της, η Σοφία Γιαννακά εξαπολύει επίθεση στην αριστερά με αποστροφές όπως ««δεν κυκλοφορούν μόνο Φιλέλληνες, αλλά και πολλοί μισέλληνες δίπλα μας», επιτίθεται στην Εφημερίδα των Συντακτών επειδή έγραψε πως «…αυτή η αντίθεση που οδήγησε σε ένα «κιτσάτο υβριδικό σχήμα» ανταποκρίνεται ακριβώς στην ταυτότητα της σημερινής Δεξιάς στην Ελλάδα, που επιχειρεί να συνδυάσει τη σκληρή εθνικιστική ατζέντα (μέσω της οποίας προσεγγίζει και ενσωματώνει ακόμα και την Ακροδεξιά) με μια ακραία προσήλωση στα οικονομικά δόγματα του νεοφιλελευθερισμού και τις πολιτικές τους απολήξεις…», στον Αντώνη Λιάκο, στο ΚΚΕ για τη διακήρυξη της ΚΕ του, στην «Αυγή» και τη Σία Αναγνωστοπούλου που έγραψε ότι «η ΝΔ επιδιώκει να στήσει ένα «νέο εθνικό αφήγημα», μια «νέα ενιαία ταυτότητα», αισθητικής και περιεχομένου αρμάτων 2004»» – για το οποίο η Σοφία Γιαννακά διακρίνει… «ατόφιο μίσος για το υπερθέαμα στην τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων, που θαύμασε ο πλανήτης!»

Συνεχίζει η Σοφία Γιαννακά με επίθεση στη «…διαδήλωση που έκαναν οι «γνωστοί-άγνωστοι», στο κέντρο της Αθήνας, την περασμένη Κυριακή, «ενάντια στον εορτασμό των 200 χρόνων από την ίδρυση του ελληνικού έθνους-κράτους», εκτοξεύοντας συνθήματα μίσους. Είναι οι ίδιοι που διαδήλωναν υπέρ του τρομοκράτη Κουφοντίνα», ενώ αποφαίνεται διχαστικά πως «όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, που τιμούν το παρελθόν και τα σύμβολα της πατρίδας και κρατούν από την Ιστορία τα χρήσιμα για το μέλλον, είναι έτη φωτός μακριά από αυτά τα διδάγματα μίσους της ελληνικής Αριστεράς»

Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων: Επιστολές διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό των από τις Νομοπαρασκευαστικές

Επιστολές στον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών έστειλε όπως ανακοίνωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μιλώντας για συστηματικό αποκλεισμό των δικαστικών Ενώσεων από νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές.

Αφορμή είναι η επικείμενη αλλαγή στον Κώδικα Δικαστικών Λειτουργών που όπως αναφέρει αφορά άμεσα τους δικαστικούς λειτουργούς, για την οποία βάση αναμένεται να αποτελέσει το πόρισμα της προηγούμενης νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που ολοκληρώθηκε το 2018. Μάλιστα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα κληθούν οι δικαστικές Ενώσεις να καταθέσουν προτάσεις . H Ένωση απαντά πως οι αλλαγές θα «διαφέρουν ουσιωδώς από το σχέδιο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που κατατέθηκε στα τέλη του 2018 και στην οποία συμμετείχαν οι Δικαστικές Ενώσεις”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Ένωση απέστειλε προχθές ενημερωτικές επιστολές στον Πρωθυπουργό και στους Αρχηγούς των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων με τις οποίες εξέθεσε το πρόβλημα του συστηματικού αποκλεισμού των Δικαστικών Ενώσεων από όλες τις επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ασχολούνται με κορυφαία θέματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, των Δικαστηρίων και της υπηρεσιακής κατάστασης των Δικαστικών Λειτουργών.

Ζητήσαμε επίσης συναντήσεις ώστε να εκθέσουμε αναλυτικά τις απόψεις μας.

Ανάλογη γραπτή ενημέρωση και αίτημα παρέμβασης αποστείλαμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών, η οποία ήδη εξετάζει το ζήτημα.

Οι Δικαστικές Ενώσεις που έχουν συνταγματική κατοχύρωση και εκπροσωπούν τους Δικαστικούς Λειτουργούς της χώρας απαξιώνονται συστηματικά το τελευταίο έτος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς δεν κλήθηκαν να εκφράσουν τις θέσεις τους ούτε στις επιτροπές για την διαχείριση της πανδημίας στα Δικαστήρια (παρά μόνο μετά από πολλές συνεδριάσεις και μετά από επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας), ούτε στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ενώ δεν υπάρχει πρόσκληση συμμετοχής στην επιτροπή για τις αλλαγές στην Εθνική Σχολή Δικαστών, ούτε προβλέπεται η συμμετοχή τους στην αναμόρφωση του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (ΚΟΔΚΔΛ), που τους αφορά άμεσα.

Το Υπουργείο που είχε δεσμευτεί αρχικά στη συγκρότηση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής εκ των υστέρων φαίνεται να υπαναχωρεί διότι επιθυμεί να φέρει προς ψήφιση νομοσχέδια χωρίς να υπάρχει κανένας θεσμικός αντίλογος. Οι αλλαγές που αναμένονται στον ΚΟΔΚΔΛ θα είναι βαθιές, θα αφορούν τη συνολική υπηρεσιακή κατάσταση των Δικαστικών Λειτουργών και ασφαλώς θα διαφέρουν ουσιωδώς από το σχέδιο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που κατατέθηκε στα τέλη του 2018 και στην οποία συμμετείχαν οι Δικαστικές Ενώσεις. Ο σεβασμός της Πολιτείας στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και στους Λειτουργούς της οφείλει να είναι έμπρακτος και να αποδεικνύεται κάθε μέρα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*