Σάλπισμα Τσίπρα για νίκη στις γειτονιές και την κάλπη

Σάλπισμα Τσίπρα για νίκη στις γειτονιές και την κάλπη

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί «όταν με το καλό έρθει η ώρα, που δε θα είναι πολύ μακριά από ότι φαίνεται, και στη κάλπη των επόμενων εκλογών».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει. Οσο νωρίτερα τόσο καλύτερα για τον ελληνικό λαό. Η φράση αυτή του Αλέξη Τσίπρα που είπε κατά την ομιλία του στην  Προγραμματική Συνδιάσκεψη χειροκροτήθηκε θερμά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οπως επίσης χειροκροτήθηκε εξίσου θερμά όταν ο Πρόεδρος του κόμματος είπε ότι θα πρέπει να νικήσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στην κάλπη όποτε κι΄ αν στηθεί.

«Το μήνυμα που πρέπει να εκπέμψουμε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ότι «είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν». Μάλιστα κάποια στιγμή τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι «είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε».

Στην έναρξη της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρα χαρακτήρισε την Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ως «μια νέα αρχή για το κόμμα μας, απαρχή μιας νέας πορείας προς στο λαό, απαρχή μιας νέας, δύσκολης αλλά ωραίας μάχης με έναν και μοναδικό στόχο: Να νικήσουμε τη κυβέρνηση της Δεξιάς του κου Μητσοτάκη. Να νικήσουμε στους δρόμους, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, παντού μέσα στη κοινωνία την πιο ακραία αντιλαϊκή και σκληρά συντηρητική κυβερνητική πολιτική».

Εκτίμησε μάλιστα πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί «όταν με το καλό έρθει η ώρα, που δε θα είναι πολύ μακριά από ότι φαίνεται, και στη κάλπη των επόμενων εκλογών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βάσισε ολόκληρη την ομιλία του στον όρο Δικαιοσύνη. «Μπορούμε με σημαία τη δικαιοσύνη και στήριγμα την κοινωνική πλειοψηφία να νικήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας την πρόσφατη περίοδο της πανδημίας είπε πως «ζήσαμε και ζούμε αυτό το πρόσωπο του Ιανού μιας κυβέρνησης που απέτυχε σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα που κλήθηκε να διαχειριστεί». Κατηγόρησε, δε, τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως είναι ο πρωθυπουργός που «αντί να αξιοποιήσει τη στήριξη της αντιπολίτευσης και των πολιτών προκειμένου να προετοιμάσει τη χώρα για τη μάχη της πανδημίας που ήταν μπροστά, την αξιοποίησε για εδραιώσει με δόλια μέσα τα πολιτικά του συμφέροντα».

«Η επανάπαυση, η ανεμελιά, οι τσαμπούνες της Ικάριες και οι ποδηλατάδες ενώ οι πολίτες τηρούσαν σκληρά και κατά γράμμα τα περιοριστικά μέτρα, οι παλινωδίες και τα ψέματα, ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κύμα, πληρώθηκαν τελικά με την απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Καταλόγισε στην κυβέρνηση πως δεν είχε προτεραιότητα την να δημιουργήσει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά είχε στόχο «τη μετατροπή της κρίσης σε ευκαιρία». Έφερε ως παραδείγματα τον «πρωτοφανή αυταρχισμό, το lockdown στη Δημοκρατία και το Κοινοβούλιο, τα διατάγματα της απαγόρευσης συναθροίσεων, με την ωμή βία ενάντια σε νέους και νέες στις γειτονιές, την αντίληψη για το κράτος-τσιφλίκι, τις απευθείας αναθέσεις, με τα ρουσφέτια, με τον πλουτισμό ημέτερων και κολλητών, με τις κρυφές συμβάσεις με πολυεθνικές, την αποκρουστική στάση απέναντι στον πολιτισμό, την εγκατάλειψη του καλλιτεχνικού κόσμου, με την κακοποίηση των μνημείων μας, την απόπειρα συγκάλυψη ενός σκανδάλου παιδεραστίας, που ανέδειξε όχι μόνο τις φρικτές πράξεις ενός εκλεκτού του Μαξίμου σε μια καίρια θέση, αλλά και ένα ολόκληρο σύστημα σήψης και παρακμής».

Μίλησε μάλιστα για «μίσος για τη νέα γενιά» αναφέροντας ενδεικτικά τον αποκλεισμό 25.000 νέων από τα ΑΕΙ για να γίνουν η πελατεία των κολεγίων, την κατάργηση του 8ωρου, τη διαρκή στοχοποίηση τους ως δήθεν υπεύθυνους για εξάπλωσης της πανδημίας και πλέον την ταπεινωτική απόπειρα εξαγοράς τους.

«Η επόμενη μέρα, φοβάμαι έχει ακόμα χειρότερα» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πως σε αυτήν περιλαμβάνονται το νέο εργασιακό τοπίο χωρίς δικαιώματα, με απλήρωτες υπερωρίες και σπαστά ωράρια, αλλά και τη μεγάλη ληστεία των επικουρικών συντάξεων. «Και φυσικά το μεγάλο φαγοπότι με τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης για τη γνωστή κάστα των φίλων και εκλεκτών της κυβέρνησης», σημείωσε.

«Δυο χρόνια πριν, παρέλαβαν μια χώρα που πατούσε ξανά γερά στα πόδια της και μέσα σε 726 μέρες, τη γύρισαν δέκα χρόνια πίσω» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι οι κυβερνώντες έχουν έναν τρόπο για να επιβιώσουν: Να επικρατήσει παντού η απογοήτευση και ο διχασμός.

«Η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να ηττηθεί. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να ηττηθεί. Πρέπει να φύγει άμεσα. Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο Αλέξη Τσίπρας.

Τσίπρας: Νέα αρχή με στόχο τη νίκη απέναντι στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη

Για ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό, νεανικό

Κάλεσε δε τα μέλη, τους φίλους και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «να σκεφτούμε και να πράξουμε έξω από το μικρόκοσμο της οθόνης, του πληκτρολογίου και  της τεχνητής εσωστρέφειας. Να αφήσουμε στην άκρη την απαισιοδοξία της δήθεν ρεαλιστικής σκέψης. Και να προτάξουμε την αισιοδοξία της βούλησης».

«Αναγνωρίζουμε ότι ο μόνος τρόπος να ανταποκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις απαιτήσεις των καιρών είναι να ανοίξει τις πόρτες του και να διευρύνει τις γραμμές του με τα πιο ζωντανά και δημιουργικά κομμάτια της κοινωνίας μας» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας πως «προϋπόθεση της νίκης μας στις εκλογές, είναι να είναι γερό και ευρύχωρο το σπίτι μας, το κόμμα μας. Να χωρά πολλούς και πολλές, τα θέλω, τις ιδέες, τις ικανότητες και την όρεξη τους για δουλειά. Να φυλάμε ως κόρη οφθαλμού την εσωκομματική δημοκρατία, αλλά και την ενότητά του».

Όσον αφορά δε τις εσωκομματικές συζητήσεις είπε: «Έχουμε ανάγκη ένα κόμμα που αντιλαμβάνεται πέρα για πέρα την ευθύνη απέναντι στο λαό. Όχι ένα κόμμα που νομίζει ότι η ιστορία το περιμένει για να το δικαιώσει. Ένα κόμμα στραμμένο στον αντίπαλο. Όχι ένα κόμμα στραμμένο στον εαυτό του. Ένα κόμμα των μελών και όσων ελπίζουν σε αυτό. Όχι ένα κόμμα βαστάζο προσωπικών στρατηγικών. Ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό, νεανικό. Όχι ένα κόμμα φοβικό και αγκυλωμένο. Ένα κόμμα που παίρνει δύναμη από τη δυναμική των κινημάτων και των προοδευτικών ιδεών της εποχής. Όχι ένα κόμμα που μηρυκάζει τις ήττες του».