Ρωσία: Κληρώσεις διαμερισμάτων για όσους εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού — Ιμάμογλου: Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να έχει γίνει φτωχότερη από την Τουρκία

(Associated Press)

Οι αρχές της Μόσχαςσε μια προσπάθεια να επιταχύνουν τους ρυθμούς εμβολιασμούκατά του κορονοϊού, έχουν θεσπίσει ως κίνητρο τις κληρώσεις διαμερισμάτων για όσους έχουν εμβολιαστεί και είναι ηλικίας άνω των 18 ετών.

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, σε ζωντανή μετάδοση από το τηλεοπτικό κανάλι «Μόσχα-24», αναδείχθηκαν δύο νικητές, οι οποίοι κέρδισαν από ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, δηλαδή μία γκαρσονιέρα.

Επιπλέον κίνητρο για εμβολιασμούς

Οι κληρώσεις πραγματοποιούνται μέσω της εκπομπής που έχει τίτλο «Το εμβόλιο είναι το δικό σου κλειδί για την υγεία!». Στην κλήρωση της Τετάρτης δήλωσαν συμμετοχή 188.000 Μοσχοβίτες, ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι είτε είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, είτε είχαν επανεμβολιασθεί στο διάστημα από 25 έως 31 Οκτωβρίου.

Συνολικά για τους Μοσχοβίτες που έχουν εμβολιαστεί στο διάστημα από 18 έως 21 Νοέμβριου θα κληρωθούν δέκα διαμερίσματα. Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν εξέφρασε την ελπίδα ότι η κλήρωση αυτή θα αποτελέσει ένα πρόσθετο κίνητρο για να εμβολιασθούν οι Μοσχοβίτες.

 

Ιμάμογλου: Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να έχει γίνει φτωχότερη από την Τουρκία

(Associated Press)

«Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να έχει γίνει τόσο φτωχή όσο εμείς. Είναι κρίμα. Είναι κρίμα για την ενέργεια αυτής της χώρας και τους νέους αυτής της χώρας. Ο καθένας μας έχει γνώσεις και ικανότητες, Ας μην χώνουμε το κεφάλι μας στην άμμο, η κυβέρνηση αυτής της χώρας δεν ήταν ικανή να φέρει εις πέρας αυτή τη δουλειά», είπε ο Εκρέμ Ιμάμογλου σχολιάζοντας τις πρόσφατες ανατιμήσεις στην Τουρκία.

Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από την κυβέρνηση Ερντογάν

«Η χώρα δεν κυβερνάται. Γιατί να αυξηθεί το συνάλλαγμα κατά 30% σε αυτή τη χώρα; Όταν δεν μπορείς να διαχειριστείς καλά την οικονομία, αυξάνεται. Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από αυτήν την κυβέρνηση, από αυτή την εξουσία το συντομότερο δυνατό. Το φθηνότερο εργατικό δυναμικό στον κόσμο βρίσκεται στην Τουρκία», δήλωσε, κάνοντας μία «αρχηγική» ομιλία.