Ρωσία: Καταρρίφθηκαν 42 ουκρανικά drones στην Κριμαία — Ιράκ: Επτά μέλη του PKK σκοτώθηκαν σε τουρκικές αεροπορικές επιδρομές με drone στο Κουρδιστάν

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν 42 ουκρανικά drones στην ΚριμαίαΦωτογραφία αρχείου από αποκλεισμένη περιοχή στη Ρωσία λόγω επίθεσης με drone

Στην κατάρριψη 42 ουκρανικών dronesπροχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις το πρωί της Παρασκευής (25/8) στην Κριμαία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ειδικότερα, εννέα UAVs καταρρίφθηκαν από συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας και τα υπόλοιπα 33 εξουδετερώθηκαν από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου χωρίς να πλησιάσουν τους στόχους τους στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Να σημειωθεί πως, οι επιθέσεις με drones στο εσωτερικό της Ρωσίας αυξάνονται εδώ και αρκετές εβδομάδες, στο πλαίσιο της «ουκρανικής αντεπίθεσης».

 

Ιράκ: Επτά μέλη του PKK σκοτώθηκαν σε τουρκικές αεροπορικές επιδρομές με drone στο Κουρδιστάν

Ιράκ: Επτά μέλη του PKK σκοτώθηκαν σε τουρκικές αεροπορικές επιδρομές με drone στο Κουρδιστάν

Επτά μέλη του Εργατικού Κόμματους του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν από πλήγματα τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) στο Ιρακινό Κουρδιστάν, στη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν σε αυτήν την περιφέρεια του βόρειου Ιράκ.

Τρεις μαχητές του PKK βρήκαν τον θάνατο όταν τουρκικό UAV έπληξε το όχημα στο οποίο επέβαιναν, στην περιοχή Σιντακάν.

Σε αεροπορική επιδρομή, που εκδηλώθηκε λίγες ώρες αργότερα στην ίδια περιοχή, σκοτώθηκαν τέσσερα μέλη του PKK, εκ των οποίων δύο ανήκαν στο ιατρικό προσωπικό.

Οι επιθέσεις με UAV εξαπολύθηκαν στη διάρκεια της επίσκεψης του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Χακάν Φιντάν για διαβουλεύσεις με τους ηγέτες του Ιρακινού Κουρδιστάν – τον πρόεδρο Νετσερβάν Μπαρζανί και τον πρωθυπουργό Μασρούρ Μπαρζανί.

Την περασμένη Τρίτη, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ιρακινό ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ζήτησε από το Ιράκ να χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση» το PKK.

Η Τουρκία εξαπολύει συχνά αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ και διατηρεί στρατιωτικές βάσεις στο ιρακινό έδαφος. Τις τελευταίες ημέρες έχει αυξήσει τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ακόμη και κοντά σε πόλεις και κεντρικούς οδικούς άξονες.

Το PKK, που εδώ και τρεις δεκαετίες διεξάγει ένοπλο αγώνα κατά του τουρκικού κράτους, έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική οργάνωση» από αρκετά κράτη και διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*