Ρωσία: Αποχώρηση της Τουρκίας από τη Συρία ζήτησε εμμέσως ο Λαβρόφ — Μπάιντεν σε Φον ντερ Λάιεν: Να υπάρξει πιο «δίκαιο» διεθνές φορολογικό σύστημα

Ρωσία: Αποχώρηση της Τουρκίας από τη Συρία ζήτησε εμμέσως ο Λαβρόφ

Σεργκέι Λαβρόφ και Σάμεχ Σούκρι στη Μόσχα

Την αναγκαιότητα να υλοποιηθούν πλήρως τα συμφωνηθέντα μεταξύ των Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής, που εκπορεύεται από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, εξέφρασε ο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφμε το πέρας των συνομιλιών του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, στη Μόσχα.

«Στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ διατηρείται η τρομοκρατική απειλή, κάπου μάλιστα ενισχύεται. Σήμερα εκφράσαμε ανησυχία για την κατάσταση αυτή. Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να επιτίθενται στις θέσεις του συριακού στρατού πέραν της ζώνης αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ. Πολύ περισσότερο επιχειρούν να δράσουν εναντίον του ρωσικού εκστρατευτικού σώματος» είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ απαντώντας σε σχετική ερώτηση και συμπλήρωσε:

«Η Ρωσία επιβεβαιώνει κατηγορηματικά την αναγκαιότητα πλήρους υλοποίησης των συμφωνιών μεταξύ των προέδρων Πούτιν και Ερντογάν σχετικά με την απομόνωση των τρομοκρατών, πρωτίστως από την οργάνωση ‘Χαγιάτ Ταχρίρ Ας-Σαμ’ [όποια νέα ‘ενδυμασία’ κι αν προσπαθούν να φορέσουν] με τελικό σκοπό να εξοντωθούν αυτές οι τρομοκρατικές ομάδες».

 

Μπάιντεν προς Φον ντερ Λάιεν: Να υπάρξει πιο «δίκαιο» διεθνές φορολογικό σύστημα

Τη σημασία που αποδίδει στο να «γίνουν πιο ισότιμοι οι κανόνες του ανταγωνισμού στο διεθνές φορολογικό σύστημα», τόνισε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν τα κράτη μέλη της G20 να καταλήξουν σε πολιτική συμφωνία για την εφαρμογή παγκόσμιου ελάχιστου φορολογικού συντελεστή για τις εταιρείες στη σύνοδό τους στα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε σε ανάρτηση στη ροή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter πως είχε «καλή επικοινωνία» με τον αμερικανό πρόεδρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*