«Ρουκέτα» αμερικανού πρώην πρέσβη στη Συρία για εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας! — Η τουρκική λίρα καταρρέει και ο Ερντογάν… καθησυχάζει!

Ο Ερντογάν τραγουδά για την Ιερουσαλήμ με φόντο εικόνες από την Οθωμανική κατοχή της - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

«Όλα υπό έλεγχο, κρατήστε τις καταθέσεις σας»

Σε μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία ο υψηλόβαθμος Αμερικανός πρώην διπλωμάτης, Τζέιμς Τζέφρι, ο οποίος είπε πως η Τουρκία διέπραξε εγκλήματα πολέμου στη Συρία εναντίον των Κούρδων!

Ο πρώην ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι δήλωσε ότι ένοπλες ομάδες που συνδέονται με την Τουρκία διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στο Girê Spi και το Serêkaniyê.

Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα και Ειδικός Αντιπρόσωπος για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι, γνωστός για τις φιλοτουρκικές πολιτικές του κατά την εποχή του Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε ότι ένοπλες ομάδες που συνδέονται με την Τουρκία διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στη στρατιωτική επιχείρηση που διεξήχθη στο Girê Spi και το Serêkaniyê τον Οκτώβριο του 2019.

Κόλαφος για την Τουρκία!

Ο Τζέφρι, ο οποίος έγινε συμμετείχε στην εκπομπή ενός τηλεοπτικού καναλιού, σημείωσε ότι ορισμένες από αυτές τις ομάδες ερευνήθηκαν και στη συνέχεια τιμωρήθηκαν για εγκλήματα πολέμου.

Σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ έδωσαν στην Τουρκία ξεκάθαρα στοιχεία για τα εγκλήματα αυτών των ομάδων και ότι ορισμένες από αυτές ερευνώνται, ο Τζέφρι είπε: «Προφανώς, οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία διέπραξαν εγκλήματα, η κυβέρνηση Μπάιντεν το ερεύνησε και τιμώρησε μία από αυτές τις ομάδες».

 Άρθρο-καταπέλτης του Economist για τον Ερντογάν: Εμμονικός, αποκομμένος στο παλάτι του από τον λαό που λιμοκτονεί

Πολλά εγκλήματα που διαπράχθηκαν μετά την εισβολή της Τουρκίας και των θυγατρικών ένοπλων ομάδων της στο Girê Spî και στο Serêkaniyê, όπου εκτοπίστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, συμπεριλήφθηκαν στις εκθέσεις των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παρουσιάστηκαν σε διεθνείς οργανισμούς. (MA)

 

Η τουρκική λίρα καταρρέει και ο Ερντογάν… καθησυχάζει! «Όλα υπό έλεγχο, κρατήστε τις καταθέσεις σας»Η τουρκική λίρα καταρρέει και ο Ερντογάν… καθησυχάζει! «Όλα υπό έλεγχο, κρατήστε τις καταθέσεις σας»

Όλο και λιγότερους πείθει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την οικονομία της χώρας, την ώρα που η τουρκική λίρα… γκρεμοτσακίζεται.

Ακόμα μια έκκληση έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τους Τούρκους, προκειμένου να διατηρήσουν τις αποταμιεύσεις σε τουρκική λίρα.

Μια ακόμα απεγνωσμένη προσπάθεια καθώς η τουρκική λίρα έχει καταρρεύσει, με τον Ερντογάν ωστόσο να διαβεβαιώνει πως αυτό είναι… υπό έλεγχο.

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν κάλεσε επίσης τους Τούρκους να μεταφέρουν τα αποθέματά τους σε χρυσό στο τραπεζικό σύστημα και διατύπωσε και πάλι την ανορθόδοξη άποψή του σύμφωνα με την οποία τα επιτόκια «είναι η αιτία του πληθωρισμού».