Ρήτρα αναπροσαρμογής: Αναπροσαρμογή … της κυβέρνησης λόγω εκλογών! Την κατάργησαν με νυχτερινή τροπολογία για έναν χρόνο! — Κάτι τρέχει … με το χαρτί για ψηφοδέλτια! Αποκάλυψη κορυφαίου στελέχους του Μαξίμου σε κορυφαίο επιχειρηματικό όμιλο

Τελικά οι πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο – με φαβορί δύο ημερομηνίες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο – έκαναν το “θαύμα” τους και οδήγησαν την κυβέρνηση στην προσωρινή καταργηση της καταχρηστικής και επονείδιστης ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα για έναν ακριβώς χρόνο!

Μπροστά στα τεράστια αδιέξοδα που βρίσκεται η κυβέρνηση, με τα νοικοκυριά να αιμορραγούν κάθε μήνα και τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς να τινάζονται στον αέρα το «άδοξο» τέλος της ρήτρας αναπροσαρμογής ανάβει το πράσινο φως για πρόωρες εκλογές.

Την προσωρινή μη εφαρμογή της διακριτής επισήμανσης της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς, που βεβαίως δεν ισοδυναμεί με κατάργηση της σύνδεσης του κόστους της χονδρεμπορικής αγοράς με την λιανική, επιστρατεύει η κυβέρνηση στοχεύοντας στο…θυμικό των καταναλωτών.

Κατά τη συνήθη πρακτική κατατέθηκε νύχτα (πριν λίγες ώρες) τροπολογία που προβλέπει τη μη εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής που συνδέεται με τη διακύμανση μεγεθών της χονδρεμπορικής αγοράς, στα κυμαινόμενα τιμολόγια, από 1η Αυγούστου 2022 έως 1η Ιουλίου 2023, που μπορεί να πάψει να ισχύει νωρίτερα, ή να παραταθεί, ανάλογα με το πόσο θα διαρκέσει ο νέος μηχανισμός επιστροφής εσόδων αγοράς επόμενης ημέρας στη χονδρεμπορική που θα εφαρμοστεί από τον επόμενο μήνα.

Την ώρα, λοιπόν, που από την 1η Αυγούστου και για έναν χρόνο μπαίνει οριστική ταφόπλακα στην ρήτρα αναπροσαρμογής και αλλάζουν όλα στους λογαριασμούς ρεύματος η κυβέρνηση όχι μόνο κλείνει το μάτι στις πρόωρες εκλογές αλλά στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην κοινωνία ότι η προσφυγή στην κάλπη «κλείδωσε».

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ομολογεί την αδυναμία της να δώσει λύσεις στα μείζονα προβλήματα της κοινωνίας και από το διάγγελμα του Μαΐου και τα θολά μηνύματα για την ρήτρα αναπροσαρμογής περνάμε στην οριστική κατάργησή της.

Η ομολογία αποτυχίας προκύπτει, άλλωστε, από όσα ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε πει τον Μάιο, ενώ έως σήμερα δεν κατάφερε να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι στο διάγγελμα του Μαϊου ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει: «… Με απλά λόγια, και με μία διπλή κρατική παρέμβαση τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική αγορά ενέργειας, θέτουμε ένα έμμεσο πλαφόν. Και, ταυτόχρονα, σταθεροποιούμε τις τιμές που φτάνουν στον καταναλωτή. Αναστέλλεται έτσι ουσιαστικά η ρήτρα αναπροσαρμογής. Και «κόβονται μαχαίρι» τα υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας.

Η πρωτοβουλία είναι δίκαιη, τεκμηριωμένη και κοστολογημένη. Και, το κυριότερο, δεν δημιουργεί προβλήματα ανταγωνισμού που θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν νομικά τα θετικά αποτελέσματά της για τους καταναλωτές».

Και έτσι φτάσαμε σήμερα στην στροφή των 180 μοιρών που άλλωστε αποτελεί και… απόνερα της απραξίας της ΕΕ να δώσει συνολικές και οριστικές απαντήσεις σε μια νέα Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο. Και εκεί θα τεθούν τα θέματα ακρίβειας και ενέργειας, όπως είπε ο Μάριο Ντράγκι.

Με πληροφορίες από ieidiseis.gr

 

Κάτι τρέχει … με το χαρτί για ψηφοδέλτια! Αποκάλυψη κορυφαίου στελέχους του Μαξίμου σε κορυφαίο επιχειρηματικό όμιλοΠάγωσε» τους πάντες ο Μητσοτάκης με την γκάφα του για τον χάρτη της γαλάζιας πατρίδας

“Πάμε φουλ για εκλογές, αλλά ημερομηνία τώρα που μιλάμε δεν υπάρχει.”!

Αυτή ήταν η “άτυπη” ενημέρωση, κορυφαίου στελέχους δίπλα στον Πρωθυπουργό, σε επίσης κορυφαίο (από τους 3-4 της χώρας) επιχειρηματία, επικεφαλής ενός από τους πολύ μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, με παρουσία σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς του τόπου! Στην συνάντηση που είχαν σε πολύ γνωστό στους κύκλους VIP ρεστοράν, στα μέσα της εβδομάδας, το στέλεχος του Μαξίμου (ο ίδιος δεν θα θέσει υποψηφιότητα) είπε επί λέξη στον πολύ φίλο του, κορυφαίο επιχειρηματία, που επέμενε στις δηλώσεις Μητσοτάκη περί θεσμών και εξάντλησης της τετραετίας ότι “εδώ ψάχνουν ακόμα και χαρτί, από το ΥΠΕΣ! Ημερομηνία κλεισμένη όμως τώρα που μιλάμε δεν υπάρχει. Αλλά πάμε φουλ για εκλογές”