Ράπισμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από την Ελένη Τουλουπάκη — «Ρουκέτα» Κακλαμάνη κατά Στάσση

Ελέβη Τουλουπάκη

Η Ελένη Τουλουπάκη μιλάει το απόγευμα στην Ευρωβουλή για την δραματική υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα.

Σήμερα ενημερώνει τους ευρωβουλευτές για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, σύμφωνα με το Euractiv. Η κα Τουλουπάκη, που στοχοποιήθηκε και τελικά διώκεται για την έρευνα του σκανδάλου της Novartis της οποίας ηγήθηκε, πρόκειται να μιλήσει στην Ομάδα Ελέγχου για θέματα Δημοκρατίας, Κράτους Δικαίου και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στις 18.00 ώρα Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο. Παρών αναμένεται να είναι εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά την ίδια πηγή.

Είχε προηγηθεί τον Μάρτιο η ομιλία της κας Τουλουπάκη στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου, κατά την οποία ενημέρωσε σχετικά με την δίωξη της στην Ελλάδα για τις έρευνες που έκανε ως εισαγγελέας διαφθοράς για το σκάνδαλο Novartis. Τότε είχε «δώσει» Μητσοτάκη και Γεωργιάδη και είχε αναφερθεί σε «σκανδαλώδεις και κατ’ εξακολούθηση παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα».

Ελένη Τουλουπάκη: Η Χανιώτισσα εισαγγελέας που στέλνει τις Ερινύες σε  πολιτικούς

Το Euractiv υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα παραμένει μία από τις ελάχιστες χώρες της ΕΕ που δεν έχουν εναρμονίσει το εθνικό τους Δίκαιο με την Ενωσιακή Οδηγία για την προστασία μαρτύρων που αποκαλύπτουν κρίσιμα στοιχεία σε σκάνδαλα όπως αυτό της Novartis.

Η Κομισιόν μετά τις διώξεις που ασκήθηκαν και κατά δημοσιογράφων (Βαξεβάνης, Παπαδάκου) για τις αποκαλύψεις τους όσον αφορά το ίδιο σκάνδαλο, έχει ζητήσει έντονα από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ενσωμάτωση των ρυθμίσεων που αφορούν την προστασία προσώπων που αποκαλύπτουν περιπτώσεις διαφθοράς, όπως τονίζεται στο σχετικό θέμα.

 

«Ρουκέτα» Κακλαμάνη κατά Στάσση«Ρουκέτα» Κακλαμάνη κατά Στάσση

Ο Νικήτας Κακλαμάνης επέκρινε ξεκάθαρα τα μυθικά ποσά που δίνονται στο golden boy της ΔΕΗ.

Δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του ο Νικήτας Κακλαμάνης για τις εξαιρετικά υψηλές αποδοχές του golden boy της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση. Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, επεσήμανε μιλώντας στο Kontra όσον αφορά τις υψηλότατες αμοιβές του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ ότι με τις συνθήκες που βιώνουμε, αμοιβή ένα χιλιάρικο την ημέρα είναι υπερβολικό ποσό.

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Στάσσης αμείβεται με 360.000 ευρώ το χρόνο ενώ σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της ΔΕΗ για το έτος 2021, οι αμοιβές της Διοίκησης του Ομίλου, δηλαδή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Γενικών Διευθυντών, για το έτος 2021 ανήλθε στο ποσό των 5,71 εκατ. ευρώ, έναντι των 3,46 εκατ. ευρώ το 2020.