Πόσους δημοσιογράφους θα βάλει η ΕΡΤ στην Προεδρία άραγε;

Μία ανάρτηση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Χρύσας Ρουμελιώτη στα social media άναψε φωτιές. Η Χρύσα Ρουμελιώτη εδώ και χρόνια είναι η διαπιστευμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Στην ανάρτησή της έλεγε πως παραιτείται! Μία μέρα μάλιστα μετά τη χθεσινή δεξίωση που σήκωσε για πολλούς και διάφορους λόγους πολύ θόρυβο.

Εγραψε συγκεκριμένα: «Το χοντρό βιβλίο που άνοιξε στην πρώτη του σελίδα το 1989, κλείνει σήμερα με εκκωφαντικό κρότο το οπισθόφυλλό του. Το νέο που θα αρχίσει τώρα να γράφεται, θα είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον, απελευθερωμένο και δημιουργικό. Οι εξελίξεις εξάλλου που προδιαγράφονται μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς, χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοι και κόλακες; Στο δύσκολο παζλ προστίθενται δύο σκοτεινές ψηφίδες. Δεν υπάρχουν πια βράχοι, όπως η Βλάχου, ο Καραπαναγιώτης, ο Φυντανίδης, ο Παπαϊωάννου… που τα κύματα των παρεμβάσεων σπάγαν και μέναν στα γραφεία τους, χωρίς να αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών. Και, Δυστυχως, αυτό το ξέρουν, όσοι επιφανείς, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, παρεμβαίνουν.

ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ;

Η περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας και η προάσπιση της αξιοπιστίας μας. Επ’ αυτού κρινομαστε εξάλλου.
Όχι από τους επιφανείς, αλλά από τους αναγνώστες, τους ακροατές και τους τηλεθεατές μας.
Καλή ΔΥΝΑΜΗ σε όλους. Καλή ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ, γιατί μας περιμένουν δύσκολα
».

Οπως καταλαβαίνετε, ένα τέτοιο κείμενο διαδόθηκε γρήγορα στα ΜΜΕ και τα social media, όλοι το εξέλαβαν ως δήλωση παραίτησης της δημοσιογράφου από την ΕΡΤ. Λίγες ώρες αργότερα η δημόσια ραδιοτηλεόραση εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η Χρύσα Ρουμελιώτη δεν φεύγει από το Ραδιομέγαρο, παρά μόνο από το ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγουν μια προσωπική δημοσίευση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ κ. Χρύσας Ρουμελιώτη διευκρινίζονται τα εξής: η κυρία Ρουμελιώτη ουδέποτε υπέβαλε την παραίτηση της από την ΕΡΤ Α.Ε, αλλά εξέφρασε την επιθυμία της να μην καλύπτει στο εξής δημοσιογραφικά την Προεδρία της Δημοκρατίας, όταν της γνωστοποιήθηκε ότι στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ έχει διαπιστευθεί και δεύτερος πολιτικός συντάκτης – εξέλιξη απολύτως απαραίτητη λόγω των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται από τη λειτουργία του νέου ενημερωτικού καναλιού Ertnews. Σε κάθε περίπτωση, ουδέποτε ζητήθηκε από την κυρία Ρουμελιώτη να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπήρχαν και παρεμβάσεις στο έργο της (από πολύ ψηλά μάλιστα) ενώ η ίδια, η Χρύσα Ρουμελιώτη, το έμαθε από σπόντα και όχι από την ΕΡΤ ότι τοποθέτησαν και δεύτερο διαπιστευμένο δημοσιογράφο στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Οπότε και φυσιολογικά παραιτήθηκε από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ. Ούτως ή άλλως την ξέρουμε την τακτική της ΕΡΤ του Κωνσταντίνου Ζούλα, σιγά-σιγά θα την έβαζαν στο περιθώριο και θα προωθούσαν τον δικό τους δημοσιογράφο.

Αλλά, αλήθεια, από πότε η Διοίκηση της ΕΡΤ θεωρεί πως πρέπει να υπάρχουν δύο διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στην Προεδρία της Δημοκρατίας; Είναι τόσο απαιτητική η δουλειά εκεί και δεν βγαίνει από έναν άνθρωπο; Ας γελάσουμε. Αν η Διοίκηση της ΕΡΤ λοιπόν πιστεύει όντως ότι πρέπει να υπάρχουν δύο διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, τώρα που αποχώρησε η Χρύσα Ρουμελιώτη θα την αντικαταστήσουν άμεσα με κάποιον άλλον. Λέτε να βάλουν και δεύτερον ή, πλέον, μια κι έφυγε από τη μέση η ενοχλητική δημοσιογράφος, είναι όλα καλά και θα μείνουν στον έναν;

Δημήτρης Κανελλόπουλος