Πόλο: Τέλος από τη LEN σε Champions League και Euroleague * Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Μετατέθηκε για Μάιο του 2022 * Φιλιππίδης: «Ο αθλητισμός πρέπει να μείνει στην ατόφια και αγνή του μορφή»

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία υγρού στίβου αποφάσισε την οριστική διακοπή των συλλογικών διοργανώσεων στο πόλο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Τον Μάιο του 2021 το ευρωπαϊκό.

Σε σημαντικές αποφάσεις για τα αθλήματα της κατέληξε η LEN, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού COVID – 19 εξακολουθεί να ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα, στην τελευταία τηλεδιάσκεψη του “Μπιρό” της, στην οποία και μετείχε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κολύμβησης, Καταδύσεων, Καλλιτεχνικής και OPEN WATER Ανδρών – Γυναικών, που κανονικΆ ήταν να διεξαχθεί τον φετινό Μάϊο στη Βουδαπέστη, μετατίθεται για τον Μάϊο του 2021 επίσης στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Σ’ ότι αφορά τις φετινές διοργανώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών και της Ευρωλίγκας Γυναικών, του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ανδρών και του Len Trophy γυναικών, δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν και σταματούν ως έχουν.

Τέλος, το επόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Ανδρών – Γυναικών θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2022, ενώ τον επόμενο μήνα (Αύγουστος) της ίδιας χρονιάς το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των άλλων αθλημάτων.

Οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της LEN, για την επόμενη 4ετία, θα πραγματοποιηθούν στις 7 ή 14 Νοεμβρίου 2020.

 

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Μετατέθηκε για Μάιο του 2022

Η FINA ανακοίνωσε τη μετάθεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Φουκουόκα από το καλοκαίρι του 2021 για το Μάιο του 2022.

Η μετάθεση λόγω κορονοϊού της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων από το καλοκαίρι του 2020 για το αντίστοιχο του 2021 έφερε όπως ήταν λογικό και μεταβολές στο καλεντάρι των διοργανώσεων επιμέρους αθλημάτων.

Η FINA ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας (4/5) τη μετάθεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Φουκουόκα.

Η διοργάνωση ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί αρχικά από τη 16η Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου 2021 στην Φουκουόκα αλλά τελικά θα φιλοξενηθεί στην ιαπωνική πόλη από τις 13 έως τις 19 Μαΐου 2022.

 

Φιλιππίδης: «Ο αθλητισμός πρέπει να μείνει στην ατόφια και αγνή του μορφή»

Για τις ημέρες καραντίνας αλλά και για την επόμενη ημέρα στον αθλητισμό μετά από τον covid-19 μίλησε στην “Aθλητική Κυριακή” ο Κώστας Φιλιππίδης.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ είπε: “Είμαστε ενάμιση μήνα στην καραντίνα και από αυτή την εβδομάδα θα έχουμε και πάλι την ευκαιρία να επιστρέψουμε στα στάδια και στις προπονήσεις μας με στόχο να βρούμε το ρυθμό μας. Η ζωή είναι μία και γι΄αυτό θα μεριμνήσουμε για την υγεία μας. Αν δεν είμαστε υγιείς τότε σίγουρα δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε προπονήσεις και αγώνες.

Ο ιός έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα που θα αλλάξουν τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων. Ο αθλητισμός θα πρέπει να παραμείνει στην ατόφια και αγνή του μορφή, όπως τον έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Αγώνες από απόσταση ή ο καθένας από το σπίτι του δεν μπορούν να γίνουν. Αυτό δεν είναι αθλητισμός. Οι αρμόδιοι πρέπει να κρατήσουν την μορφή του”.

Αναφορικά με την επικείμενη σεζόν που θα προκύψει, σχολίασε: “Θεωρώ πως θα γίνουν κάποιοι αγώνες, ανάμεσα σε αυτούς και κάποια Diamond League. Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω την προσπάθεια μου και ο,τι υπάρξει θα επιδιώξω να αγωνιστώ και να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Πάντως, το σημαντικότερο είναι να γυρίσουμε στις προπονήσεις και να αποκτήσουμε ξανά τους ρυθμούς που είχαμε προ κρίσης”.