Πόλο: Στην δεύτερη θέση της Ευρώπης η εθνική νεανίδων! * «Έφυγε« ο Ζακ Ρόγκ * US Open: Δύο Ελληνίδες σε κυρίως ταμπλό Major, 33 χρόνια μετά

Πόλο-Ευρωπαϊκό: Πάλεψε αλλά ηττήθηκε η Εθνική Νεανίδων στον μεγάλο τελικό, 12-8 από τη Ρωσία - Messinia Live
Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο νεανίδων που διεξήχθη στο Σίμπενικ της Κροατίας ανέβηκαν τα κορίτσια της Ελλάδος.
Επιστρέφει με το ασημένιο μετάλλιο η Εθνική πόλο νεανίδων από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα | Έθνος

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο νεανίδων που διεξήχθη στο Σίμπενικ της Κροατίας ανέβηκαν τα κορίτσια της Ελλάδος.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου ηττήθηκε με 12-8 στον τελικό από την ανώτερη Ρωσία και έτσι θα επιστρέψει με το ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές της.

Οι πολίστριες που οδήγησαν την Ελλάδα στην 2η θέση της Ευρώπης είναι οι: Μαρία Καραγιάννη, Κάτια Κυριακάκη (ΝΟ Ρεθύμνου), Άννα Μήτσου (Πανιώνιος), Φωτεινή Τριχά, Σοφία Τορνάρου, Νεφέλη Χρυσούλα Χαλδαίου, Χριστίνα Σιούτη (Ολυμπιακός), Στεφανία Σάντα, Δέσποινα Καλογεροπούλου, Δέσποινα Ανδρεάδη (ΝΟ Βουλιαγμένης), Μυρτώ Κάσσαρη (Νηρέας Χαλανδρίου), Μυρτώ Γκοτζιά (Εθνικός Πειραιά), Ντένια Κουρέτα, Ευφροσύνη Τσιμάρα (ΝΕ Πατρών), Βασιλική Ραφαέλα Λασκαρίδη (ΠΑΟΚ).

Η Ελλάδα προηγήθηκε με 1-0 με γκολ της Χαλδαίου αλλά στο φινάλε του πρώτου οκτάλεπτου, η Ρωσία προηγήθηκε με 3-1. Η Τριχά μείωσε σε 3-2 στο 4.54 του δεύτερου οκτάλεπτου, αλλά η Ρωσία με τέσσερα συνεχόμενα γκολ προηγήθηκε με 7-2 στο 3.11 του τρίτου οκτάλεπτου.

Η Σιούτη πέτυχε το τρίτο ελληνικό γκολ, αλλά η Μπουνάκοβα διαμόρφωσε με πέναλτι το 8-3 στο 1.46. Στο ξεκίνημα του τέταρτου οκτάλεπτου η Γκούσκοβα σημείωσε το 9-3 και η Σαβτσένκο το 10-3 και το 11-4.

Με 3 γκολ της Τορνάρου και 1 της Τριχά η Ελλάδα μείωσε σε 12-8. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία που επικράτησε με 12-9 της Ιταλίας.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 0-1, 5-1, 4-5

Ρωσία - Ελλάδα 12-8: Ήττα στον τελικό και ασημένιο οι νεάνιδες

Ελλάδα: Καραγιάννη, Σάντα , Κυριακάκη , Σιούτη 1, Τσιμάρα 1, Χαλδαίου 1, Τορνάρου 4, Κάσσαρη, Ανδρεάδη, Τριχά 2, Λασκαρίδη, Κουρέτα, Μήτσου.

 

«Έφυγε« ο Ζακ Ρόγκ

Ρογκ

Πένθος έπεσε στον αθλητικό χώρο, με την είδηση του θανάτου του πρώην πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών. Την είδηση έκανε γνωστή η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Ο Ρογκ ήταν ο όγδοος πρόεδρος της ΔΟΕ, με θητεία από το 2001 έως το 2013, ενώ ήταν ο άνθρωπος στο τιμόνι της ΔΟΕ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Ο Βέλγος ήταν ορθοπεδικός χειρουργός. Σε νεαρή ηλικία υπήρξε αθλητής ράγκμπι και εκπροσώπησε τη χώρα του στην εθνική ομάδα, ενώ ήταν και 16 φορές πρωταθλητής Βελγίου και παγκόσμιος πρωταθλητής ιστιοπλοΐας. Επίσης, αγωνίστηκε στην ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1968, το 1972 και το 1976.

 

US Open: Δύο Ελληνίδες σε κυρίως ταμπλό Major, 33 χρόνια μετάΗ Μαρία Σάκκαρη σε στιγμιότυπο από αγώνα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Έπειτα από 33 χρόνια η Ελλάδα έχει δύο εκπροσώπους στο κυρίως ταμπλό των γυναικών στο US Open με τη συμμετοχή της Μαρίας Σάκκαρη και της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου.

Ιστορικής σημασίας για το ελληνικό τένις έχει η πρόκριση της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου στο κυρίως ταμπλό του US Open, μιας και… 33 χρόνια μετά, η χώρα μας θα έχει ξανά, δυο εκπροσώπους στο main draw μιας Grand Slam διοργάνωσης.

Από το US Open 1988 έχει να συμβεί κάτι τέτοιο. Τότε, η Αγγελική Κανελλοπούλου και η Όλγα Τσαρμποπούλου έδωσαν το παρών στο main draw της διοργάνωσης, γράφοντας ιστορία για την Ελλάδα.

Χρειάστηκε να περάσουν 33 ολόκληρα χρόνια, μέχρι δυο Ελληνίδες να προκριθούν ξανά στο κυρίως ταμπλό μιας Major διοργάνωσης.

Γραμματικοπούλου: Αποκλείστηκε στον 4ο γύρο στην Πράγα η Βαλεντίνη |  Gazzetta

Στο Αμερικανικό Όπεν, που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, η Μαρία Σάκκαρη και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου θα αγωνιστούν στον 1ο γύρο του main draw και θα “σπάσουν” αυτήν την… κατάρα.

Μπορεί μετά το US Open 1988 να είχαμε κατά σειρά τη Χριστίνα Παπαδάκη και τη Λένα Δανιηλίδου, οι οποίες έπαιξαν σε κυρίως ταμπλό Major θεσμών, όμως δεν συνυπήρξαν ποτέ.

Το ίδιο ισχύει και για τη Μαρία Σάκκαρη, η οποία αγωνίζεται από το 2015 -σχεδόν- ανελλιπώς σε Grand Slam τουρνουά, χωρίς όμως να έχει έτερη εκπρόσωπο της Ελλάδας σε κυρίως ταμπλό, σε κάποια από τις εμφανίσεις της.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*